واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
استراتژی نخنما شده یک جریان فراموش شده؛
احمدینژاد و تلاش برای نزدیک شدن به اصلاحطلبان
شهردار که شد اصولگرا بود. رئیس دولت هم که شد، حامیانش اصولگرایان بودند و تمام قد از او حمایت کردند. حالا اما اصولگرا نیست. یعنی در دولت دهم از تفکرات جدیدش رو نمایی کرد و گفت که اصولگرا نیست.
روز نو : واعظ آشتیانی: عملکرد احمدینژاد متناقض است.
شهردار که شد اصولگرا بود. رئیس دولت هم که شد، حامیانش اصولگرایان بودند و تمام قد از او حمایت کردند. حالا اما اصولگرا نیست. یعنی در دولت دهم از تفکرات جدیدش رو نمایی کرد و گفت که اصولگرا نیست.
به گزارش روز نو؛ با این حرف حامیانش سردرگم شدند. چراکه از کسی حمایت کرده بودند که تا دیروز ادعای اصولگرایی داشت و امروز میگفت که نه اصولگراست و نه به فرد و یا جناحی بخاطر پاستور نشینیاش وامدار است. محمود احمدی نژاد تفکرات پیچیدهای دارد که در هیچ یک از المانهای اصولگرایان نمیگنجد و این را اصولگرایان هم میدانند. از این رو حامیان دیروزش هم دیگر اصراری بر اصولگرا بودن او ندارند. اما باید دید، حرفهای امروز او که کمتر رنگ عملکرد و حرفهای دیروزش را دارد، واقعی است و یا اینکه به گروه خاصی تمایل دارد. چراکه اخیراً احمدی نژاد و اطرافیانش حرفهایی میزنند که با عملکرد گذشتهشان متناقض است اما برخی تحلیلگران را به این سمت برده که او و اطرفیانش میخواهند اینبار در لوای اصلاح طلبان ظهور کنند. تحلیلی که پر بیراه نیست و از پالسهای احمدی نژاد و حامیانش میتوان چنین برداشتی کرد. چراکه آنها در اقدامات اخیرشان و سخنرانیهایشان به شدت تأکید بر منتسب نشدن به اصولگرایان دارند و از سوی دیگر از المانهایی مانند پوشیدن لباس سبز استفاده میکنند که بعد از سالهای 88، تعبیر خاصی در جامعه پیدا کرد. در همین راستا نیز امیر واعظ آشتیانی، تحلیلگر اصولگرا معتقد است که احمدی نژاد، گذشته و خواستگاه اصلیاش را فراموش کرده است. او در گفت و گویش با امید ایرانیان میگوید: «آقای احمدی نژاد مدتها با تفکر اصولگرایی فعالیت کرد و با این تفکر شهردار تهران شد. ولی کسی از خانواده اصولگرایی فکر نمیکنم، کسی اصرار داشته باشد که او حتماً باید اصولگرا باشد. طرفداران ایشان اصرار بر این قضیه دارند که اصولگرا نیست، جای تعجب دارد، چراکه اصولگرایان اصرار ندارد که او باید اصولگرا باشد. احمدی نژاد از دولت نهم ادعا کرد که اصولگرا نیست و این را برای اولین بار آقای جوانفکر مطرح کرد. یادش نرود که اگر ایشان اصولگرا نبود، قطعاً شهردار نمیشد و عملکرد او به عنوان شهردار اصولگرا و شورای دوم اصولگرا منجر شد که مجلس شورای اسلامی تا سال 84 درید اختیار اصولگرایان باشد و از سال 84 تا 92 دولت در اختیار اصولگرایان باشد.»
با ادعای اصولگرا نبودن، میخواستند جلوی سهم خواهی اصولگرایان را بگیرند
او میافزاید: «باید از اطرافیان احمدی نژاد که مروج این موضوع بودند که او اصولگرا نیست، پرسید که چرا می گویند او اصولگرا نیست؟ در حالی که خودشان میدانند که اصولگرایان به احمدی نژاد رأی دادند و او را حمایت کردند. آنها میخواستند با ترویج این موضوع از سهم خواهی اصولگرایان (به تعبیر خودشان) جلوگیری کنند. چراکه احمدی نژاد میخواست در تیم انتخاباتی خودش در دولت سهمی نداشته باشد و همه اختیار دست خودش باشد.»
عملکرد احمدی نژاد متناقض است
او همچنین درباره اقدامات اخیر احمدی نژاد و یارانش تأکید میکند: «تمام اصرار آنها این است که بگویند ما یک نگاه جدید داریم. اما متوجه این موضوع نیستند که این با نگاه احمدی نژاد مغایرت پیدا میکند. چون احمدی نژاد همیشه میگوید که گروهها و تشکلها میخواهند وکیل وصی مردم باشند و مردم وکیل وصی نمیخواهند. اگر مردم وکیل نمیخواهند، پس چرا خودشان مدعی تفکر جدید شدهاند و گروه تشکیل دادهاند؟ پس نشان میدهد که در نگاهشان پارادوکس وجود دارد.» واعظ آشتیانی میگوید: «گروهی که آنها تشکیل دادهاند اگرچه حزب نیست اما در غالب تشکل جای میگیرد و این ادعای وکیل وصی نبودن مردم را که مدعی آن هستند، زیر سؤال ببرد.»
مردم تناقضها را درک میکنند
واعظ آشتیانی تأکید میکند: «هم کارشناسان متوجه گفتمان متناقض احمدی نژاد هستند و مردم هم به آگاهی رسیدهاند که این تفاوتها را متوجه هستند. مردم حافظ تاریخی خوبی دارند و اینطور نیست که فکر کنیم، امروز حرفی میزنیم و فردا فراموش میشود. مردم صحبتهای گذشته و امروز افراد را کنار هم میگذارند و مقایسه میکنند.» او ادامه میدهد: «اجتناب ناپذیر است که بگوییم مردم فراموش کردهاند و نمیدانند. مردم خوب میفهمند و میدانند. کسانی نمیدانند که فکر میکنند، مردم نمیدانند. همان طور که امروز مردم حرفهای احمدی نژاد را مقایسه میکنند، وعدههای دولت را هم مقایسه میکنند.»
احمدی نژاد به دنبال جذب قشر خاکستری است
این تحلیلگر اصولگرا تأکید میکند: «هر کسی که نگاه نویی در چهارچوب نظام دارد دلالت بر این نیست که به سمت اصولگرایی یا اصلاح طلبی گرایش پیدا کرده است. تمام این اتفاقات مبین این موضوع است که ضمن جذب مخاطبان خودشان، قشر خاکستری را جذب کنند. گروههای سیاسی طرفدارانی دارند که به تنهایی نمیتوانند برای انتخابات تعیین تکلیف کنند. لذا نیاز دارند به گروه دیگری که این گروه قشر خاکستری است که همواره بین اصولگرایان و اصلاح طلبان دست به دست شده است. اما اینکه توانایی جذب دارند و یا ندارند، بستگی به عملکرد گذشته و تواناییهایشان دارد.»
احمدی نژاد به دنبال یارگیری از اصلاح طلبان است
واعظ آشتیانی همچنین درباره جذب بخش خاکستری جامعه و استفاده از المانهایی که بعد از انتخابات سال 88، معنای خاص دارند، یادآوری میکند: «اگر از آقای مشایی بپرسید که چرا در کلیپی که منتشر شده، لباس سبز به تن دارند، روز درختکاری را بهانه کند و بگوید که من بهانهام نشاط و شادابی بهار است. یعنی میتواند به عنوان بهانه مطرح باشد.» او در تکمیل این بحث میگوید: «آنها شاید نخواهند که به اصلاح طلبان به طور کامل نزدیک شوند اما به دنبال این هستند که از اصلاح طلبان یارگیری کنند. در واقع اصرار کنند که اصولگرا نیستند ولی اصلاح طلب هم نیستیم اما نگاهی داریم که جدید است و مبتنی بر این است که هم اصلاحی، ملی و هم اعتقادی است. یعنی با این شکل میخواهند ورود کنند.» او همچنین معتقد است که یکی از موضوعات مهم در سپهر سیاسی ایران باید این باشد که ما بداخلاقی سیاسی را فاکتور بگیریم و به سمت گفتمان سازنده برویم.
به نظر میرسد که شاید این تحلیل پر بیراه نباشد که احمدی نژاد و یارانش با کوبیدن بر طبل اصولگرا نبودن، به دنبال نزدیک شدن به تفکر اصلاح طلبان هستند و یا به تعبیر واعظ آشتیانی به دنبال یارگیری از اصلاح طلبان هستند. اما خوب میدانند که در میان اصلاح طلبان هم جایی ندارند و به تعبیر دیگر او و یاران اندکش از این رانده و از آنجا مانده شدهاند و هیچ جایگاهی بین دو جریان اصیل سیاسی ندارد.
*اميد ايرانيان
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]