واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
با اشاره به روی کارآمدن ترامپ و تهدیدها علیه ایران
واشنگتنپست: افزایش تنش بین ایران و آمریکا و حمله تندروها به روحانی/ایرانیان انتظار هرگونه بحرانی را با امریکا دارند/با نزدیکشدن به انتخابات همه چیز سریع روی خواهد داد
بحران در روابط میان ایران و امریکا تهدیدکننده رویکرد عملگرایانه روحانی است که چهار سال پیش با وعده خروج ایران از انزوا و بهبود روابط با غرب به قدرت رسید. با این حال، امروز تنش میان ایران با دولت ترامپ رویکرد طرفداران گفتوگو و مذاکره را زیر آتش حملات تندروها قرار داده است.
روز نو : بحران در روابط میان ایران و امریکا تهدیدکننده رویکرد عملگرایانه روحانی است که چهار سال پیش با وعده خروج ایران از انزوا و بهبود روابط با غرب به قدرت رسید. با این حال، امروز تنش میان ایران با دولت ترامپ رویکرد طرفداران گفتوگو و مذاکره را زیر آتش حملات تندروها قرار داده است.
روزنامه واشنگتنپست در تحلیلی اشاره میکند که همزمان با به قدرت رسیدن ترامپ، روحانی رییسجمهوری ایران زیر فشار و حمله تندروها در داخل قرار گرفته است.
به گزارش روز نو؛ این روزنامه اشاره میکند که تندروها در داخل میگویند که واکنش روحانی و لحن او نسبت به تصمیم ترامپ پس از صدور فرمان ممنوعیت صدور ویزا برای شهروندان ایرانی نرم بوده است. ضرغامی رییس پیشین صدا و سیما در انتقاد از او گفت که باید با لحن مشابه ترامپ از او انتقاد کنید.
بحران در روابط میان ایران و امریکا تهدیدکننده رویکرد عملگرایانه روحانی است که چهار سال پیش با وعده خروج ایران از انزوا و بهبود روابط با غرب به قدرت رسید. با این حال، امروز تنش میان ایران با دولت ترامپ رویکرد طرفداران گفتوگو و مذاکره را زیر آتش حملات تندروها قرار داده است.
دو طرف از زمان به قدرت رسیدن ترامپ بر سر آزمایش موشکی ایران با یکدیگر وارد منازعه شدهاند. مایکل فلین مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا گفته بود کرد که ایران پس از آزمایش موشکی زیر ذرهبین آمریکا قرار گرفته است. او مدعی شد که اقدام ایران ناقض قطعنامه شورای امنیت بوده است.
«گری سیک» که یکی از مشاوران کاخ سفید در جریان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی و پس از آن در جریان بحران گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران بود، معتقد است این رویکردی عاقلانه نیست که آمریکا بخوهد تهران را در موضع تدافعی و تحت تهدید قرار دهد. گری سیک میگوید که محافظهکاران هنوز نتوانستهاند نامزدی واحد را در برابر روحانی معرفی کنند. این استاد دانشگاه کلمبیا در انستیو خاورمیانه میگوید که با این حال، با نزدیکشدن به زمان انتخابات همه چیز سریع روی خواهد داد.
واشنگتنپست اشاره میکند با این وجود روحانی هنوز هم مورد اعتماد مقام معظم رهبری است. رهبر ایران اخیرا به احمدینژاد گفتند که صلاح نمیبیننند او نامزد شده و به سیاست بازگردد.
«سوزان مالونی» پژوهشر ارشد در مرکز بروکینگز برای امور خاورمیانه نیز میگوید بعید میداند که نظام سیاسی در ایران نامزد دیگری را جز روحانی در بهطور جدی در نظر داشته باشد و بخواهد رویکرد خود را کاملا تغییر دهد. با این حال او میگوید که تلاش برای پیشبینی نتیجه انتخابات ایران کار دشواری است. سردبیر یک خبرگزاری اصولگرا در ایران میگوید که در آن فضای عدم قطعیت و سیاستهای تندروانه ترامپ در قبال ایران پیشبینی انتخابات ایران کار دشواری است. به این موضوع باید عدم قطعیت درباره نظر شورای نگهبان برای تایید صلاحیت نامزدها را نیز افزود.
این روزنامه اشاره میکند که ایران فروش نفت به بازارهای بینالمللی را از سر گرفته با این حال، کاهش قیمت نفت باعث میشود روحانی بهسختی بتواند وعدههای اقتصادیاش را محقق کند.
این روزنامه اشاره میکند که شهروندان ایرانی ادامه تنش میان ایران و ترامپ را با نگرانی دنبال میکنند. ایرانیان باور دارند که ترامپ فردی نامعمول و غیرعادی است و انتظار بروز هرگونه بحرانی را با امریکا دارند. ایرانیان ممکن است در این فضای پشت سر روحانی بایستند اما همه چیز به میزان رویکرد تهاجمی کاخ سفید در قبال ایران و واکنش مقامات بستگی دارد.
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]