تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837888768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عبدی به اصلاح‌طلبان:عوارض تواب شدن، از تناقض بهتر است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عبدی به اصلاح‌طلبان:عوارض تواب شدن، از تناقض بهتر است
عباس عبدي در سه شماره پياپي از هفته نامه صدا مسير توصيه‌هايي به همفكران اصلاح‌طلبش را مي‌پيمايد كه از نگاه او مي‌تواند تناقضي را كه اصلاح طلبان دچار آن هستند، حل كند.
او برخلاف اصلاح طلبان، معتقد نيست كه هاشمي رفسنجاني نقش ارتباط بين اصلاح طلبان و حاكميت را ايفا مي‌كرده است، اما مي‌گويد چنانچه اين برداشت اصلاح طلبان درست هم باشد، اصلاح طلبان مقصر هستند كه اين وضعيت را در قالب يك فرد تعريف كردند كه با فوت او از ميان برود. حال عبدي مي‌گويد با توجه به چنين ملاحظه‌اي اصلاح طلبان بايد رابطه خود را با نظام بازتعريف كنند.

عباس عبدي بسياري از اصلاح طلبان را در وضعيتي توصيف مي‌كند كه آن را مبارزه‌جويي مي‌نامد؛ وضعيتي كه قرين با انقلاب مي‌شود و البته با سياست اصلاح طلبانه در تضاد است. عبدي در شماره‌هاي پيشين اين يادداشت‌هاي سريالي، از غلبه مبارزه جويي بر اصلاح‌طلبي مي‌گويد و مي‌نويسد: «در چنين شيوه‌اي هر كس كه با يك پديده مبارزه مي‌كند، داراي هويت مشترك مي‌شود. مبارزه و انقلاب قرين يكديگر مي‌شوند... در سياست مبارزه، اصل بر مبارزه جويي است. هركس زندان برود، تندتر بنويسد، شجاع تر باشد، حقانيت همراه اوست... حذف و كشتن و خون و مقاومت و زندان، محور كنش سياسي مي‌شود.

زندانيان واجد هويت سياسي مي‌شوند و به‌طور مشترك از خود كنش سياسي بروز مي‌دهند و در پي فرصتي مي‌گردند تا بيانيه‌اي به نام زندانيان سياسي صادر كنند و حلقه بسته‌اي را در ارتباطات سياسي شكل دهند. هر صحبتي مي‌كنند در نهايت يك سرش به داستان‌هاي زندان ختم مي‌شود. ادبيات سياسي آكنده از كلمات حماسي، نفي و طرد و رجزخواني است. در سياستِ مبارزه، معناي دوست و دشمن تفاوت مي‌كند. هركس با كسي كه او را دشمن بدانيم، مبارزه كند، دوست ما تلقي مي‌شود و... »

او اصلاح طلبان را دچار چنين تناقضي مي‌بيند و مي‌گويد قبل از مصالحه بايد اين تناقض را حل كنند؛ چه آنكه سياست اصلاح طلبانه چيزي غيراز سياست مبارزه جويي است. او مي‌گويد اگر اصلاح‌طلبان سياست اصلاح طلبي نداشته باشند، لاجرم به سوي براندازي خواهند رفت. تعامل اصلاح طلبان با حكومت سرشار از تناقض است؛ تعامل يا مبارزه؟

در جديدترين اين يادداشت‌ها، عبدي اصلاح‌طلبان را به بازنگري در نگاه نسبت به وقايع 88 دعوت مي‌كند. او اين بازنگري را الزاماً تغيير نگاه نمي‌داند، اما بايد بازنگري كنند تا «اگر همچنان بر مدار دفاع از آن سياست‌ها هستند، به طور طبيعي بايد با عوارض آن نيز كنار بيايند، ولي اگر اين عوارض را نمي‌پذيرند و خواهان اصلاح آنها هستند، بايد نسبت به گذشته تغيير نگاه دهند.»

عبدي توبه سياسي را نه مردود، بلكه نوعي فرار به جلو مي‌داند: «به طور قطع در ميان دو نگاه اذعان به خطا، يا  اصرار به گذشته به دليل ترس از تواب خطاب شدن، نگاه اولی ترجيح دارد. همچنان كه همه ما توابان سازمان مجاهدين خلق را به افراد سر موضع آنان ترجيح مي‌دهيم. هر چند اين قياس دقيق نيست و قصد من هم مقايسه منطقي نبود، ولي خواستم توضيح دهم كه اگر اعضاي مجاهدين خلق را بر توابان آنان ترجيح مي‌دهيم، مي‌توان از توبه سياسي پرهيز كرد.»

او در ادامه تأكيد مي‌كند كه «مسئله تواب‌سازي در ميان نيست. مسئله يك نگاه انتقادي به گذشته براي بيرون آمدن از تناقضات سياسي موجود است. هر كس از سياست‌هاي گذشته و مشخصاً آنچه در سال‌هاي 78 و 88 و 89 انجام داده، دفاع مي‌كند، انسان محترمي است، به شرطي كه به تبعات آن نيز ملزم باشد... ولي اگر شرايط موجود را دوست ندارد يا  نمي‌خواهد، پس بايد در آن سياست‌ها بازنگري انتقادي كند و اسم اين كار را نيز تواب‌سازي نگذارد، هر چند هم اگر گذاشت، عوارض تواب شدن، از زندگي در اين تناقض بي پايان بهتر است.»




تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن