واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مشاوران رئيسجمهور كليد درستي به دستش ندادند
فاطمه آليا گفت: وقتي آقاي رئيس جمهور ميگويد دوران حضور زنان در آشپزخانه سپري شده است، يك پاسخ و واكنش طنز در اذهان ايجاد ميشود كه مگر با وجود وضعيت معيشتي و گراني كه در جامعه ايجاد شده، ديگر آشپزخانهاي باقي مانده است...
جوانآنلاين: «دوران حضور زنان در آشپزخانه سپري شده است» اين جمله را رئيسجمهور در مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک و پارالمپیک ریو 2016 گفت. آشپزخانهاي كه حضور در آن براي بسياري از زنان جامعه با هر پست و مقامي يك افتخار است و از قضا طبق آموزههاي سبك زندگي ايراني اسلامي مديريت منزل و تربيت فرزندان براي بانوان جامعه در اولويت قرار دارد و مقام معظم رهبري بارها بر اين موضوع تاكيد داشتهاند. در همين راستا با فاطمه آليا، نماينده سابق مجلس به گفتوگو پرداختيم.
فاطمه آليا، نماينده سابق مجلس با اشاره به صحبتهاي اخير رئيسجمهور در خصوص اينكه دوران حضور زنان در آشپزخانه سپري شده است، گفت: وقتي آقاي رئيس جمهور ميگويد دوران حضور زنان در آشپزخانه سپري شده است، يك پاسخ و واكنش طنز در اذهان ايجاد ميشود كه مگر با وجود وضعيت معيشتي و گراني كه در جامعه ايجاد شده، ديگر آشپزخانهاي باقي مانده است كه خانمي بخواهد وقت خودش را صرف آشپزي كند. واقعا تورم روي وضعيت زندگي و ارزاق عمومي مردم اثرگذار بوده است. شايد اين صحبت رئيس جمهور از جنس تدابيري است كه ميخواهد بر مبناي آن كشور را اداره كنند و اين در حالي است كه ديگر آشپزخانهاي نمانده است.
آليا ادامه داد: گاهي در طول دوران پس از انقلاب افرادي كه مسئوليت كلان داشتهاند ناگهان اشراف روشنفكري به آنها دست داده و در واقع عقبه فرهنگي و سطح زندگي جامعه خود را فراموش كردهاند و اولويت اصلي زنان را حضور بيرون از منزل عنوان ميكنند. در گذشته هم اينطور بوده كه به كار بسيار خطير و حساس مديريت زنان در خانه در بدو امر برچسب ناچسبي زده شده و در واقع آن را تحقير كردهاند و اداره خانواده توسط زنان را با عبارت استفاده از آشپزخانه و كار زن در آشپزخانه بيارزش جلوه ميدهند. استفاده از چنين عباراتي نشان ميدهد كه ادبيات و موضعگيريها براي تحقير بانوان بوده و ميخواهند اين فرهنگ را به جامعه القا كنند كه ترقي و رشد زن اين است كه بيرون از خانه باشد و خانه را فراموش كند و اين فرهنگ ناقص را ما از دوران اصلاحطلبان شاهد بودهايم.
اين نماينده مجلس نهم ادامه داد: از دوران اصلاحات پايهگذاري غلط انجام شد و بين مسئوليتهاي خانوادگي و اجتماعي زنان يك تناقض به وجود آمد، لذا بر اساس اين تفكر خانمها با داشتن يك مسئوليت اجتماعي به طور كلي خانواده را رها ميكردند و نتيجه آن چيزي جز نقصانهاي تربيتي و خلاهاي عاطفي در درون خانواده نبود و در نهايت به محور و شيرازه خانواده لطمه ميخورد. با تحميل تناقضهاي غير منطقي به جامعه، در حال حاضر متاسفانه با وجود چنين تفكري در خصوص نقش بانوان در خانه، كار زن در مديريت منزل را تحقير ميكنند. البته بارها انديشمندان، علما و كارشناسان تربيتي پاسخ اين ژستهاي روشنفكري را دادهاند.
آليا با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در خصوص نقش زن در خانواده، اظهار داشت: حضرت آقا بارها فرمودند تناقضي بين حضور زنان در بيرون از منزل و مديريت خانواده وجود ندارد، اما اولويت با كار تربيت خانوادگي است، چون اساس و بنيان خانواده خيلي مهم است و خانواده سالم سلول جامعه سالم است. حضرت آقا فرمودند و در دايره و چارچوب سبك زندگي ايراني و اسلامي خانمها هم ميتوانند فعاليت اجتماعي داشته باشند و هم به كار خانواده به خوبي برسند.
وي افزود: ما شاهد بودهايم برخي از افراد در آستانه انتخابات براي جذب راي و دلخوش كردن افراد به نوعي نظراتي را در جامعه مطرح ميكنند. قطعا اين جملهي رئيسجمهور مستحق همان برداشت طنز است، اما در بحث جدي اين يك توهين به زنان پر تلاش ما بود كه هم سعي ميكنند خانواده را به خوبي اداره كنند و هم اگر مسئوليت اجتماعي به عهده آنها سپرده شد با كمال دقت و موفقيت انجام دهند.
اين نماينده سابق مجلس عنوان كرد: اين تناقضگوييها به دليل اين است كه يك اتاق فكر منسجمي پشت آن وجود ندارد. بايد اگر امكان آن وجود داشت بازخورد اين عبارت را از همسر رئيس جمهور سوال كرد؟ اولين كسي كه به نظر من خيلي نخست و جايز است يك پاسخ منطقي و عبرت آموز به ايشان دهند همسرشان هستند؛ چرا كه او در خانواده تلاش خود را ميكند و رئيسجمهور با استفاده از يك عبارت تحقيرآميز از همسرش تشكر ميكند.
آليا گفت: به هر حال آثار و تبعات استفاده از چنين عباراتي براي ساير خانمها در جايجاي جامعه وجود دارد و به طور كلي ميخواهم بگويم اين نوع صحبت كردن، صحبت كردني نيست كه مبتني بر فرهنگ و سبك زندگي ايراني و اسلامي باشد.
وي تاكيد كرد: بانوان فرهيخته ما بيشتر ميدانند كه هم كار كردن در آشپزخانه برايشان ارزشمند است هم مشورت دادن به همسرشان و هم مهر ورزيدن به تكتك اعضاي خانواده و هم انجام رسالتهاي اجتماعي. اين نوع ادبيات سخيف غير از اينكه براي رئيس جمهور فايدهاي داشته باشد، فايدهي ديگري ندارد و افرادي كه اين موضوعات را به رئيس جمهور مشورت ميدهند افرادي هستند كه واداده تفكر غربي هستند و اشتباه به او مشورت ميدهند. اين كليدي نيست كه دري را باز كند و اين گونه صحبتها از نظر خودشان كليدي براي كسب راي است، البته نه از نظر زنان جامعه چرا كه تاريخ مصرف اين كليد براي انتخابات است. مشاورانشان كليد درستي به دستشان نداند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]