تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خنديدنِ بى تعجّب [و بى جا] يا راه رفتن و سخن گفتنِ بى ادبانه بپرهيز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817326667




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چكمه‌هاي لرزان اما خطرناك ترامپ در يمن


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چكمه‌هاي لرزان اما خطرناك ترامپ در يمن
دونالد ترامپ در زمان كارزار انتخاباتي خود بر مبارزه با داعش چنان تأكيد مي‌كرد كه...
نویسنده : رحمان نعيمي 
دونالد ترامپ در زمان كارزار انتخاباتي خود بر مبارزه با داعش چنان تأكيد مي‌كرد كه گويا برنامه‌اي در نظر دارد و با آمدن به كاخ سفيد، اين برنامه را در اولويت كاري خود قرار داده و به سرعت ابعاد جنگ با داعش را تغيير مي‌دهد. اين اتفاق نيفتاد چون معلوم شد كه او هيچ برنامه‌مشخصي براي تشديد جنگ با داعش ندارد و تازه به جيمز ماتيس، وزير دفاع، مهلتي 30 روزه داده تا طرحي را در اين مورد تدوين كند. اين مهلت و انتظار تدوين طرحي براي مبارزه با داعش به اين معني نبود كه ترامپ دست روي دست بگذارد و فرمان نظامي صادر نكند بلكه او تنها 9 روز بعد از ورود به كاخ سفيد دست به كار شد و نخستين فرمان حمله را صادر كرد كه نه هدفش داعش بود و نه ارتباطي به جنگ جاري با داعش در سوريه و عراق داشت. فرمان او براي حمله به استان البيضاء در يمن و كشتن نيروهاي وابسته به القاعده و به خصوص قاسم الريمي، رهبر القاعده در يمن بود. نتيجه آن حمله براي ترامپ فاجعه‌بار بود كه جداي از زنده ماندن الريمي، چهار تكاور نيروي دريايي امريكا به همراه دهها غيرنظامي يمني كشته و زخمي شدند و يك مسجد، بيمارستان و مدرسه هم مورد هدف امريكايي‌ها قرار گرفت. شدت فاجعه تا‌آنجا بود كه سناتور جمهوريخواه جان مك‌كين، رئيس كميته نيروهاي مسلح در سنا، به آن عمليات اعتراض كرد و گروه غير‌انتفاعي بحران بين‌الملل در گزارش دوم فوريه خود و با توجه به دامنه تلفات غير‌نظامي نتيجه گرفت كه القاعده برنده آن عمليات بوده تا امريكا.

حالا امريكا با وقفه‌اي 5/1ماهه دوباره حملات خود را در همين استان البيضاء به علاوه دو استان ديگر (ابين و شبوه) از سر گرفته است. اين حملات با حمله 29 ژانويه تفاوت ماهوي ندارد كه دلالت بر يك طرح و الگوي نظامي مشخص در اين سري از حملات است. اگر الگوي جورج بوش بر مبناي مداخله مستقيم و گسترده نظامي با استفاده از تمام نيروي زميني بود و الگوي باراك اوباما بر اساس پرهيز از چنين مداخله‌اي و بسنده كردن به استفاده از توان هوايي، ترامپ با اين دست حملات به يمن نشان داده كه به دنبال الگويي ميانه است. به طور خلاصه، الگوي ترامپ به جهت استفاده از حمله زميني مشابه الگوي دوره بوش است اما محدوديت اين استفاده با در نظر گرفتن هدف نقطه‌اي به وجهي با الگوي اوباما شبيه است كه سعي مي‌شود از يك جنگ گسترده زميني پرهيز شود. حجم بالاي حملات اخير نشان مي‌دهد كاخ سفيد در حال تمرين اين الگو است و يمن در حال حاضر مبدل به زميني براي معلوم شدن كارايي اين الگو شده كه همين نيز اين سؤال را پيش كشيده كه كاخ سفيد اين الگو را تنها براي يمن و جنگ با عناصر القاعده در نظر گرفته يا اينكه مي‌خواهد از آن براي مداخله گسترده‌تر در همين كشور براي رودررويي با جبهه مقاومت يمني از ارتش و انصارالله استفاده كند يا هدف گسترده‌تري در عراق، سوريه و حتي ليبي و سومالي را دنبال مي‌كند.

افزايش حملات اخير امريكا به يمن دست كم نشان داده شعارهاي ترامپ در زمان كارزار تبليغاتي عليه جنگ‌طلبي‌هاي دوره بوش فقط لفاظي بوده چنان كه بنابر تحليل ميكا زينكو، تحليلگر مسائل راهبردي وابسته به شوراي راهبردي امريكا، از افزايش حملات هواپيماهاي بي‌سرنشين امريكا در همين مدت كم از رياست جمهوري ترامپ نسبت به دو دوره اوباما مي‌گويد. از طرف ديگر، هدف قرار دادن عناصر القاعده در يمن يك رفتار عادي و قابل انتظار از كاخ سفيد است چراكه افكار عمومي در امريكا سال‌هاست كه القاعده را دشمن شماره يك خود مي‌داند و ترامپ سعي مي‌كند با اين حملات خود را نزد امريكايي‌ها به عنوان مرد عمل نشان بدهد اما افزايش اين حملات بر مبناي الگوي ميانه نمي‌تواند محدود به القاعده باشد. به عبارت ديگر، تعداد قابل توجه حملات اخير را بايد تمريني براي نيروهاي امريكايي براي توسعه حملاتش در برابر جبهه مقاومت يمني و حتي در ديگر حوزه‌هاي درگيري در خاورميانه و شمال آفريقا دانست. ترامپ حالا در يمن چكمه‌هاي خود را لرزان و با احتياط برمي‌دارد اما اين خطر وجود دارد كه او چنان توهمي از رژه خود به دست بياورد كه بخواهد به ديگر مناطق هم گام بگذارد كه چيزي جز آتش‌افروزي بيشتر در آن مناطق نخواهد بود؛ تجربه‌اي كه از دو رئيس‌جمهور قبلي امريكا به دست آمد و ترامپ هم قصد تكرار آن اما به سبك و سياق خاص خود را دارد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن