تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 16 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان، در روز قيامت، قدم از قدم برنمى‏دارد، مگر آن كه از چهار چيز پرسيده مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838440105




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا رفتار این رهبران می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟+فیلم و تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا رفتار این رهبران می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟+فیلم و تصاویر
رهبرانی که با بازکردن زخم‌های کهنه جنایات قومیتی حکومت می‌کنند. این نمایشی از احیای دوباره آن‌چه در نتیجه جنگ‌های قومیتی در سال‌های گذشته دفن شده بود در دوران ماست؛ احیای وحشت جنگ‌های پیشین.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- پوپولیسم در منطقه بالکان در حال رشد است. «نیوزویک» در گزارشی اشاره می‌کند که در سال ۲۰۱۷ میلادی باید 
چرا ظهور پوپولیسم در بالکان می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟
شاهد آغاز منازعه تازه‌ای با حضور رهبران پوپولیست در آن منطقه باشیم که احیاگر زخم‌های کهنه خونریزی‌های دهه ۹۰ میلادی است. زمانی که «میلوارد دودیک» رهبر یکی از جمهوری‌های منطقه صرب‌نشین بوسنی و هرزگوین (جمهوری صرپسکا) رژه‌ای را در ژانویه امسال برگزار کرد، مسلمانان و کروات‌ها خشمگین بودند. 


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ همه‌پرسی برای استقلال این منطقه توسط دادگاه قانون اساسی بوسنی و هرزگوین در سال گذشته غیر‌قانونی اعلام شد. با این حال، رژه اخیر هم زمان با اعلام استقلال صرب‌ها از بوسنیایی‌ها در سال ۱۹۹۲ میلادی بود. 


نیوزویک در ادامه می‌نویسد: «این نمایشی از احیای دوباره آن‌چه در نتیجه جنگ‌های قومیتی در سال‌های گذشته دفن شده بود در دوران ماست؛ احیای وحشت جنگ‌های پیشین. این موضوع چشم‌انداز معاهده دیتون (موافقت‌نامه صلحی که در پایگاه نیروی هوایی رایت پترسون در نزدیکی دیتون اوهایو در نوامبر ۱۹۹۵ میلادی حاصل شد و رسما در پاریس در ۱۴ دسامبر آن سال امضا شد و پایانی بود بر جنگ یوسنی)  را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. 








نیوزویک اشاره می‌کند که نگرانی آنجا بیشتر می‌شود که وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز دودیک را تحریم کرده است و این مجازات او به دلیل مقاومت در برابر رای دادگاه و عدم ارائه توضیحات به محاکم قضایی بوده است. آمریکایی‌ها نیز باور دارند که او تهدیدی علیه صلح است و آن را به چالش می‌کشند. 



چرا ظهور پوپولیسم در بالکان می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟

دودیک


این نشریه اشاره می‌کند: جای تعجبی ندارد که آمریکا خواستار حفظ صلح در آن منطقه است؛ چراکه شاهد کشتار ۱۰۰ هزار نفری پس از اخراج غیرصرب‌ها از مناطق صرب‌نشین و  نظاره‌گر قتل‌عام‌های بدنام هفت هزار مسلمان در سربرنیتسا بود. برای بوسنیایی‌های مسلمان و کروات‌ها در جمهوری صرپسکا که ۲۰ درصد از جمعیت آنجا را تشکیل می‌دهند رژه روز ۹ ژانویه اسفبار بود. 


این نشریه اشاره می‌کند که متاسفانه رویکرد ملی‌گرایانه این سیاستمدار سبب شده تااو در راستای تحرکات سیاستمداران پیشین بالکان گام بردارد و به نارضایتی‌های تاریخی دامن بزند. 


نیوزویک اما اشاره می‌کند که این موضوع یک‌طرفه نیست؛ همزمان با طرف اتهامات علیه رادوان کارادزیچ و راتکو ملادیچ که هر دو متهم به نسل‌زدایی علیه بوسنیایی‌ها و کروات‌ها شده بودند، این موضوع بهانه خوبی را به دست رهبران بوسنیایی داده که مسائل قدیمی و اختلافات قومیتی را برجسته کنند. 



چرا ظهور پوپولیسم در بالکان می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟

ملادیچ


آن‌چه در بوسنی در حال روی دادن است مشابه همان پوپولیسم و موج پوپولیستی‌ای است که در روسیه، ترکیه و اکنون در آمریکا شاهد آن هستیم. «ژان ورنر مولر» مدرس دانشگاه پرنیستون می‌گوید که ‌چه پوپولیست‌های بالکان سال‌ها گفته‌اند در نوامبر اخیر در امریکا روی داد؛ تلاش برای ساختن انسان‌های به‌زعم رهبران «واقعی» و القای حس هویت مشترک و منحصر‌بفرد که صدای آن در یک رهبر قوی بازتاب می‌یابد. در آمریکا ترامپ این نقش را بازی کرد؛ نقش نماینده مردم واقعی. در این مدل سایر منابع قدرت سیاس مشروع از جمله دادگاه قانون اساسی، مجلس و دولت‌های محلی، یا تضعیف شده یا کنار زده می‌شوند. 



چرا ظهور پوپولیسم در بالکان می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟

کارادزیچ


در سرتاسر منطقه بالکان رهبران آن‌جا از این استراتژی برای به حاشیه‌راندن نهادهای ناخوشایند مدنظر خود و حفط کنترل خود و در دست نگهداشتن قدرت استفاده کردند. در مونته‌نگرو، کشور همسایه صربستان، «میلو دوکانوویچ» نخست‌وزیر سابق، یک مثال کلاسیک در این مورد است. او با استفاده از منطق «مردم او» مخالفان سیاسی‌اش را متهم به خیانت می‌کرد و می‌گفت که آنان با خارجی‌ها همدست هستند و می‌خواهند با کودتا قدرت را از او بگیرند. 


پس از شکست در کسب رای اکثریت در انتخابات عمومی در سال گذشته، دوکانوویچ دوباره درباره نفوذ روسیه در مونته نگرو ابراز نگرانی کرد و اتهاماتی را درباره وجود یک عامل خارجی در انتخابات مطرح کرد. وضعیت اضطراری متعاقب آن برقرار شد و این موضوع اجازه دستیگری‌های متعدد رهبران مخالفان سیاسی را داد. دوکانوویچ در نهایت استعفا داد اما پس از چند دهه هنوز هم فضا در آن کشور قطبی است و جامعه به دو دسته تقسیم شده است. 



چرا ظهور پوپولیسم در بالکان می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟

دوکانوویچ


در نقطه‌ای دیگر در بالکان نیز نظرسنجی‌ها از تشدید شکاف سیاسی در وضعیت موجود می‌گویند. انتخابات در مقدونیه برگزار شد با این امید که به بن‌بست ایجاد شده میان حزب حاکم راست میانه و مخالفان سوسیال دموکرات پایان داده شود. با این حال، در جریان برگزاری انتخابات در ژانویه گذشته دولت از هزاران روزنامه‌نگار و شهروند جاسوسی کرده بود و اقدامات دیگر که مصداق ارتکاب جرم و فساد هستند را آنجا داد. پس از آن انتخابات به دلیل تشدید تنش‌ها و اتهام تقلب دوبار به تاخیر افتاد. ناظران اشاره کردند که بی‌اعتمادی عمومی به نهادها و نظام سیاسی وجود دارد و اتهامات مطرح شده نیز به همین‌خاطر می‌باشند. 



چرا ظهور پوپولیسم در بالکان می‌تواند خطرناک‌تر از پیروزی ترامپ باشد؟

نیکولا گروسکی



نیوزویک می‌افزاید: «پیش از انتخابات، «نیکولا گروسکی» نخست‌‌وزیر مقدونیه در مسیری ملی‌گرایانه و با مشی استبدادی حکومت می‌کرد؛ سپس انتشار یک فایل شنود برای او رسوایی‌آور تمام شد و مجبور به استعفا شد. زمانی که او در قدرت بود نهادهای مدنی تضعیف و قدرت انباشه در دست قوه مجریه بود. خانه آزادی و اتحادیه اروپا هر دو نسبت به قدرت بیش از اندازه دولت در آنجا هشدار داده بودند. این موضوع سبب دامن زدن به تنش میان اکثریت جمعیت مقدونیه با اقلیت آلبانیایی‌تبار شد. او همچنین، «یوهان تارکولووسکی»‌ یک افسر پلیس سابق که دستور اعدام شهروندان غیر‌نظامی آلبانیایی را در سال ۲۰۰۱ بود به مقام بالایی رساند؛ این موضوع سبب تشدید تنش‌های قومیتی نهفته در زیرلایه‌های آن جامعه شد. این موضوع خود را در جامعه نشان داد. برای مثال، سال گذشته یک کودک چهار ساله آلبانیایی پس از سانحه‌ای رانندگی و برخورد با یک خودرو جان خود را از دست داد. راننده خودرو مقدونی‌تبار بود و همین موضوع سبب افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره انگیزه او و احتمال ارتکاب جنایت با نفرت قومیتی شد. 


این نشریه در پایان اشاره می‌کند که رهبران این‌چنینی مدام با تقسیم جامعه به دو بخش و زنده کردن زخم های گذشته  به حکمرانی ادامه می دهند. 




۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن