تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838155568




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاورمیانه در فضای جنگ و اضطراب؛ پوتین، ایران را انتخاب می‌کند یا آمریکا؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خاورمیانه در فضای جنگ و اضطراب؛ پوتین، ایران را انتخاب می‌کند یا آمریکا؟
روابط اطرافیان ترامپ با پوتین مشکوک است/تنش بین روسیه با کشورهای اروپایی نیز در جریان است. امروز همگان با نگرانی به صحنه سیاسی نگاه می‌کنند؛ از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس؛ کشورهایی که اساس سیاست‌های‌شان بر پایه پارانویا و احساس بی‌اعتمادی است. آنان خود را در وضعیت عدم اطمینان درباره موقعیت‌شان میان واشنگتن و مسکو می‌بینند؛ به‌خصوص آن‌که روسیه اکنون متحد ایران رقیب آنان است/باراک اوباما تصمیم گرفته بود اتحاد سنتی با اعراب خلیج فارس را کنار بگذارد و در عوض ایران را انتخاب کرد. ترامپ اما می‌خواهد سیاستی معکوس را در پیش گیرد/روسیه در نهایت در دوراهی سخت انتخاب بین دو گزینه ایران و آمریکا خواهد بود/روس‌ها نمی‌خواهند در باتلاق سوریه گرفتار شوند و این در تضاد با منافع ایرانی‌هاست چرا آنان می‌خواهند روس‌ها در سوریه باقی بمانند.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- «راغده درغام» یادداشت‌نویس معروف رسانه‌های عرب در یادداشت تازه خود در روزنامه پرتیراژ عرب زبان «الحیات» این پرسش را مطرح می‌کند که در نهایت آیا پوتین و ترامپ روسای‌جمهوری روسیه و امریکا در برابر یکدیگر قرار خواهند گرفت یا در کنار یکدیگر.


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ او می‌نویسد: واشنگتن و مسکو اکنون در شرایط دشواری از رابطه قرار دارند. ترامپ و پوتین چندان سخنی از بهبود روابط دو کشور نمی‌گویند؛ شاید هم در حال آماده‌سازی برای اجرای طرح دوم به منظور تنظیم مجدد روابط هستند. در این میان رویدادهای پیش‌بینی نشده‌ای چون استعفای مایکل فلین مشاور ارشد امنیت ملی ترامپ نیز روی داد که بر این موضوع تاثیرگذار بوده است. او متهم به داشتن روابط غیر‌معمول با روسیه شده بود. در حال حاضر مک مستر جانشین او شده است؛ ژنرالی مستقل که گفته می‌شود تنها درصدد تامین منافع ملی آمریکاست.



خاورمیانه در فضای جنگ و اضطراب؛ پوتین ایران را انتخاب می‌کند یا آمریکا؟



 موضوع فلین باعث خشم بسیاری در میان نخبگان طبقه حاکم در آمریکا شد. همچنین افکار عمومی آمریکا نیز آزرده‌خاطر شده و به روابط میان اطرافیان ترامپ با پوتین مشکوک است. همه این موارد سبب می‌شوند تا این دیدگاه در آمریکا ایجاد شود که آیا ترامپ واقعا منافع ملی آمریکا را تامین می‌کند؛ به‌خصوص آن‌که صحبت از لغو احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه روسیه به دلیل الحاق کریمه به فدراسیون روسیه مطرح شده است. با این حال، مسئله فراتر از موضوع کریمه است. تنش بین روسیه با کشورهای اروپایی نیز در جریان است. امروز همگان با نگرانی به صحنه سیاسی نگاه می‌کنند؛ از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس؛ کشورهایی که اساس سیاست‌های‌شان بر پایه پارانویا و احساس بی‌اعتمادی است. آنان خود را در وضعیت عدم اطمینان درباره موقعیت‌شان میان واشنگتن و مسکو می‌بینند؛ به‌خصوص آن‌که روسیه اکنون متحد ایران رقیب آنان است. در نهایت آن که منطقه خاورمیانه در فضای جنگ و اضطراب است و همگام منتظرند ببینند که آمریکا و روس‌ها چه امتیازاتی به یکدیگر می‌دهند و بر سر چه مواردی توافق می‌کنند. 


نوینسده این یادداشت اشاره می‌کند که در دوران ریاست‌جمهوری اوباما نوعی روان‌گسیختگی در سیاست آمریکا نسبت به روسیه دیده می‌شد؛ به‌خصوص در زمینه اوکراین و سوریه، او می‌نویسد: این باراک اوباما بود که اجازه داد روسیه به نفوذ در خاورمیانه ادامه دهد و اعتماد به نفس بیشتری در عرصه بین‌المللی کسب کند. این او بود که اجازه داد روسیه این نگرش را پیدا کند که آمریکا ناتوان از حل و فصل بحران‌ها  و تصمیم‌گیری است. به عبارت دیگر ناعادلانه است که دولت ترامپ که تازه در ابتدای راه قرار دارد را مقصر وضعیت فعلی روابط آمریکا و روسیه و یا استیلای روسیه و اشتباهات امریکا در قبال آن بدانیم. 


واقعیت آن است که نمی‌توان ساعت را به عقب بازگرداند؛ روسیه امروز در خاورمیانه از ایالات متحده نفوذ بیشتری دارد. باراک اوباما تصمیم گرفته بود اتحاد سنتی با اعراب خلیج فارس را کنار بگذارد و در عوض ایران را انتخاب کرد. ترامپ اما می‌خواهد سیاستی معکوس را در پیش گیرد و به نظر می‌رسد به بازگرداندن تعادل در رویکرد امریکا در خاورمیانه علاقمند است. 


درغام در ادامه می‌نویسد: «ایران به خوبی آگاه است که فصل جدید در روابط امریکا و روسیه به معنای افزایش فشار دوباره بر آن کشور خواهد بود. ایران می‌داند که ایجاد روابط حسنه استراتژیک میان واشنگتن و مسکو می‌تواند برای ایران هزینه‌زا باشد. در نتیجه تهران از تنش تازه میان غرب و روسیه استقبال می‌کند و در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد نقشی محوری برای روسیه در خلیج‌فارس است؛ حتی اگر در نهایت روسیه محبور به هزینه‌کردن از منافع خود در این عرصه شود.»


راغده درغام اشاره می‌کند که روسیه در نهایت در دوراهی سخت انتخاب بین دو گزینه ایران و آمریکا خواهد بود. او می‌افزاید: «ایران یک متحد استراتژیک  و نظامی کلیدی برای روسیه در سوریه است اما مانع از توافق روسیه و امریکا می‌شود. روسیه نمی‌خواهد مجبور به انتخاب میان این دو کشور شود اما در نهایت در بلند‌مدت مجبور است. روس‌ها نمی‌خواهند در باتلاق سوریه گرفتار شوند و این در تضاد با منافع ایرانی‌هاست چرا آنان می‌خواهند روس‌ها در سوریه باقی بمانند حتی اگر به بهای بدتر‌شدن روابط غرب با روس‌ها تمام شود؛ چرا که ایران سوریه را بخشی از پروژه خود می‌داند که نمی‌خواهد از آن دست بردارد.»


از دید این یادداشت‌نویس، روس‌ها باید در  روابط خود با کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس تجدید‌نظر کنند چرا‌که آنان خواستار بهبود روابط با مسکو هستند. 


او در ادامه اشاره می‌کند که در دوران اوباما همگرایی‌ای میان آمریکا، روسیه و اروپا از طریق مذاکرات هسته‌ای ایجاد شد که در توافق هسته‌ای به اوج رسید با این حال اکنون اروپا درباره موضع ایران در قبال سوریه، عراق، یمن و لبنان دچار چند‌دستگی شده است. برخی از اروپایی‌ها پشیمان از چراغ سبز دادن به تهران هستند و می‌گویند که گسترش قدرت منطقه‌ای پاداش آن کشور برای توافق هسته‌ای بوده است. برخی دیگر به هر قیمتی خواستار حفظ برجام هستند. دولت ترامپ نیز در مقابل گفته که ایران را زیر ذره‌بین قرار داده است اما هنوز جزئیات سیاست خود در قبال مسئله هسته‌ای و ایران و روسیه نیز به اتحاد استراتژیک خود با ایران در حال حاضر ادامه می‌دهد.




۱۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن