واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ترامپ میخواهد به سوی جنگ با ایران پیشرود
۱۰ کاری که ایرانیان میتوانند برای جلوگیری از جنگ با آمریکا انجام دهند/انتخابات 96، انتخابی میان خواست تحریم و خواست لغو تحریم
ترامپ ممکن است بخواهد با جنگ با ایران توجه افکار عمومی آمریکاییها را از مشکلات داخلی منحرف کند و با ایجاد وضعیت اضطراری کاری کند که هیچ نوع انتقادی و مخالفت مدنیای نتواند مطرح شود و هرکس که کوچکترین اعتراضی کند با اتهام خیانت به کشور مواجه شود. اما ایرانیان میتوانند ده کار را انجام دهند تا پیدستی کنند و از وقوع جنگ فاجعهبار جلوگیری کنند.
روز نو : ترامپ ممکن است بخواهد با جنگ با ایران توجه افکار عمومی آمریکاییها را از مشکلات داخلی منحرف کند و با ایجاد وضعیت اضطراری کاری کند که هیچ نوع انتقادی و مخالفت مدنیای نتواند مطرح شود و هرکس که کوچکترین اعتراضی کند با اتهام خیانت به کشور مواجه شود. اما ایرانیان میتوانند ده کار را انجام دهند تا پیدستی کنند و از وقوع جنگ فاجعهبار جلوگیری کنند.
شبکه خبری الجزیره با انتشار گزارشی اشاره میکند که ترامپ میخواهد به سوی جنگ با ایران پیشرود اما ایرانیها میتوانند او را از این کار باز دارند یا دستکم عدم مشروعیت اقدام او را با تلاشهای خود نشان دهند.
به گزارش روز نو؛ الجزیره افزوده است: ترامپ ممکن است بخواهد با جنگ با ایران توجه افکار عمومی آمریکاییها را از مشکلات داخلی منحرف کند و با ایجاد وضعیت اضطراری کاری کند که هیچ نوع انتقادی و مخالفت مدنیای نتواند مطرح شود و هرکس که کوچکترین اعتراضی کند با اتهام خیانت به کشور مواجه شود. اما ایرانیان میتوانند ده کار را انجام دهند تا پیشدستی کنند و از وقوع جنگ فاجعهبار جلوگیری کنند:
نخست آنکه ایرانیان بر روی ملت و نه دولت تاکید کنند. دولتها در حال خصومت با یکدیگر هستند اما ملتها میتوانند با یکدیگر تشریک مساعی داشته باشند. دوم کسانی که در میان نیروهای اپوزیسیون مخالف نظام ایران هستند و افراد خائنی میباشند که تقاضای تغییر رژیم را دارند تقبیح کنند از جمله فرقه منافقین و رضا پهلوی پسر شاه مخلوع ایران.
الجزیره مینویسد: «هیچ یک از آنان دارای کوچکترین مشروعیتی در داخل ایران نیستند. نفرت کور آنان از ایران عواقبی جدی برای مردم ایران خواهد داشت». نکته سوم آن که باید صدای مخالفان داخلی مشروع در ایران بود که مخالف دخالت خارجی در امور داخلی ایران هستند. آنان علاوه بر آن که جنگ را محکوم میکنند خواستار گسترش آزادیهای مدنی در داخل ایران هستند. نکته چهارم آنکه نشان دهیم که رژیمهای رویکارآمده پس از حمله امریکا و متحدانش لزوما دموکراتیک نبودهاند. رژیمهای حاکم در افغانستان و عراق مشروعیت دموکراتیکی نداشتند.
الجزیره با اشاره به برخی محدودیتها در ایران، میافزاید: با این حال، آنان در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی دورهای شرکت و حتی ثبتنام میکنند. انتخابات ریاستجمهوری ماه مه ۲۰۱۷ میلادی انتخابی میان خواست تحریم و یا خواست لغو تحریم خواهد بود. این انتخابات میتواند فرصتی باشد تا مردم ایران به نیروهای نابکار اپوزیسیون ایرانی در آمریکا نشان دهند که تغییر رژیم را نمیخواهند. نکته پنجم آن که اقدام اصغر فرهادی و ترانه علیدوستی در اعتراض به ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک امریکا و تحریم مراسم اسکار اقدامی مثبت و نمادین بود. این موضوع میتواند باعث ایجاد اجماع در میان روشنفکران و هنرمندان ایرانی و غیرایرانی برای محکومکردن جنگ شود.
ششم آن که روشنفکران مهاجر باید بدون هرگونه ابهامی، تحریمهای اقتصادی و جنگ را محکوم کنند. آنان باید بیاد بیاورند که روشنفکران عراقی چگونه مسیر حمله امریکا به عراق را هموار کردند. هفتم آن که ایرانیان شاغل در آمریکا در حرفههای مختلف باید سرمایه اجتماعی خود را به کار گرفته و با سناتورها و نمایندگان آمریکایی در مخالفت با تحریمهای بیشتر و جنگطلبی علیه امریکا اقدام کنند. هشتم آن که ایرانیان خارج از کشور باید به جنبش ضدجنگ در آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و اروپا بپیوندند و صدای ضدجنگ در سرتاسر جهان باشند. نهم آنکه جامعه ایرانی در آمریکا نقش مهمتری ایفا میکند و با تظاهرات گسترده علیه سیاست داخلی و خارجی ترامپ باید عمل کند. آنان به همان اندازه باید دغدغه مراقبت از محیط زیست، حقوق بومیان آمریکا را نیز داشته باشند که جوامع مهاجر دیگر را هم مدنظر قرار دهند و دهم آن که باید از نظامیشدن فضا در ایران و امریکا جلوگیری کنند.
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]