تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817513460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زخم پا در دیابتی ها جدی است/ نقش طب فیزیکی و توانبخشی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم آنلاین ، احمد رئیس السادات در آستانه برگزاری بیستمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز، افزود: در حال حاضر در ایران بیش از ۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت وجود دارد که پیش بینی می شود طی ۱۵ سال به ۲ برابر افزایش یابد.
وی ادامه داد: به رغم تلاش های مختلف هنوز علاج قطعی برای این بیماری شناخته نشده و پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان مناسب، بهترین رویکرد برای رهایی از عوارض آن است.

رئیس السدات گفت: طب فیزیکی و توانبخشی نقش بسیار مهمی در پیشگیری، تشخیص و کنترل زودرس برخی از اختلالات و عوارض ناشی از دیابت دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: آموزش بیمار و خانواده، اصلاح الگوی زندگی و فعالیت های روزمره، ورزش درمانی مناسب و بکارگیری روش های فیزیکی و دارویی و تزریقات تخصصی تشخیصی و درمانی از مهمترین ابزارهای متخصصین طب فیزیکی در توانبخشی بیماران مبتلا به دیابت به شمار می رود.

دبیر اجرایی بیستمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران گفت: از رایج ترین روش های طب فیزیکی در کنترل عوارض اسکلتی عضلانی ناشی از دیابت می توان به انواع فیزیوتراپی مانند سرما و گرما درمانی، الکتریسیته درمانی، لیزر درمانی، شاک ویو و مگنت درمانی و درمان های دستی اشاره کرد.

وی گفت: تجویز کفش، کفی، ارتز و پروتز مناسب از جمله خدمات موثر دیگر برای بهبود عملکرد افراد دیابتی به خصوص در موارد آسیب های عصبی، زخم های دیابتی و قطع عضو ناشی از آن محسوب می شود.

دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران، ادامه داد: شیوع زیاد چاقی و بیماری های قلبی عروقی در بیماران دیابتی سبب شده تا ورزش درمانی و تغذیه مناسب به عنوان شاه کلید بهبود کیفیت زندگی شناخته شود. ورزش های هوازی، تقویتی و انعطاف پذیری و ورزش های آبی همگی در مبتلایان به دیابت مفید هستند.

رئیس السادات افزود: ورزش در بیماران دیابتی باید به طور اختصاصی و متناسب با وضعیت جسمانی، سن، وضعیت کنترل قند و با توجه به بیماری های زمینه ای همراه تجویز گردد.

وی ادامه داد: در تجویز هر نسخه ورزشی باید به نوع ورزش، شدت، مدت هر جلسه، فواصل جلسات و احتیاطات کنترل قند، قبل، حین و پس از انجام ورزش توجه شود. ورزش در افراد دیابتی باعث کاهش قند خون و بهبود شرایط قلبی ریوی می گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افت قند در دیابتی ها هنگام ورزش شایع است، بنابر این آگاهی بیماران از علائم کاهش قند ضروری است. بیماران باید قبل از ورزش و هنگام ورزش طولانی، قند خون را چک کنند و در صورتی که خیلی پایین بود ورزش را به تعویق بیاندازند.

رئیس السادات افزود: بیمارانی که انسولین تزریق می نمایند، در صورت انجام فعالیت ورزشی، انسولین را در عضلات دست یا پا تزریق نکنند. بهترین مکان تزریق برای این افراد ناحیه شکم است.

وی گفت: علاوه بر افت قند، زخم شدن پا به دنبال ورزش هم نکته با اهمیتی است که با بررسی اندام ها قبل و بعد از ورزش و نیز پوشیدن کفش مناسب می توان از رخ دادن آن جلوگیری نمود.

رئیس السادات در ادامه با اشاره به شیوع بالای احساس خواب رفتگی و گزگز اندام ها در افراد دیابتی، گفت: سندرم تونل کارپال و آسیب اعصاب محیطی (نوروپاتی )که نواحی انتهای اندام ها را درگیر می کند، از مهمترین علل این شکایات به شمار می رود. با تشخیص زود هنگام سندرم تونل کارپ و نوروپاتی دیابتی با کمک نوار عصب و عضله می توان به کنترل موثرتر آنها پرداخت و به ویژه از ایجاد عوارضی مانند ضعف اندام و زخم جلوگیری کرد.

وی با عنوان این مطلب که زخم پا در دیابتی ها بسیار جدی است، افزود: معمولا به دلیل اختلال سیستم عصبی خودکار ، بیمار از خشکی پوست پاها شکایت دارد. ضعف حرکتی، اختلال حس و اختلال تعریق پاها فرد را به ایجاد زخم مستعد می کند. علاوه بر این، زمان بهبود زخم در افراد دیابتی طولانی تر است.

رئیس السادات در پاسخ به این سئوال که برای پیشگیری و درمان زخم های دیابتی چه باید کرد، گفت: اولین نکته رعایت رژیم و کنترل سطح قند است. ارزیابی روزانه پا از نظر زخم، پینه، قرمزی، استفاده از کرم های نرم کننده (کرم لانولین) جهت کاهش خشکی و ترک بین انگشتان از نکات مهم دیگر مراقبت از این بیماران به شمار می رود به ویژه در مورد افراد دیابتی که دچار اختلال حس هستند باید هر دو سه ماه ناخن های پاها مورد معاینه قرارگیرد و کالوس ها(پینه ها) توسط پزشک برداشته شود.

وی ادامه داد: نکته مهم اینکه در مبتلایان به دیابت ناخن ها باید به صورت خطی کوتاه شوند و نه گرد. استفاده از صندل و کفش مناسب در دیابتی ها از جمله نکات مهم دیگری است که باید در مبتلایان به دیابت مورد توجه قرار گیرد. به طور کلی کفش باید دارای سایز مناسب (نه تنگ و نه گشاد)، عمق کافی و پنجه پهن باشد و کفی نرمی داشته باشد. گاه ممکن است به ویژه در بیماران دچار بی حسی یا تغییر شکل پا جهت تجویز کفش مناسب از اسکن کف پا استفاده شود.

دبیر اجرایی بیستمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران، گفت: در خصوص زخم های دیابتی بهبود خون رسانی کلید درمان است. ممکن است بر حسب شرایط از شستشو با محلول های خاص یا پانسمان های تخصصی استفاده شود.

رئیس السادات در ادامه افزود: اخیرا پژوهش های انجام شده در مرکز تحقیقات طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داده است که بکارگیری پلاسمای غنی از پلاکت(پی آر پی) و ازن درمانی می تواند در درمان زخم های مقاوم به درمان دیابتی موثر باشد و سبب تسریع بهبود زخم گردد. از مشکلات قابل توجه دیگر بیماران دیابتی شیوع بالای اختلالات اسکلتی و عضلانی است.

وی افزود: شانه یخ زده که در این بیمار دچار محدودیت حرکتی شانه و بازو است، التهاب رباط های مختلف، جمع شدگی پوست کف دست، خشکی و سفتی مفاصل و افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان، از مهمترین عوارض اسکلتی و عضلانی دیابت است.

رئیس السادات در پایان گفت: همانطور که پیشتر عنوان شد در کنار دارو درمانی، بکارگیری طب فیزیکی، ورزش درمانی و گاهی تزریقات داخل مفصلی یا بافت نرم می تواند در کنترل درد و بهبود عملکرد این بیماران مفید باشد.

بیستمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران ۱۱ تا ۱۳ اسفند ۹۵ در مرکز همایش های رازی برگزار می شود.




تلگرام جام جم



سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت 09:06





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن