تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828272889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واردات بنزين به جاي صادرات فرآورده‌هاي نفتي!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: واردات بنزين به جاي صادرات فرآورده‌هاي نفتي!
در حالي كه افزايش صادرات فرآورده‌هاي نفتي يكي از اهداف سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي است نه تنها هيچ گونه سرمايه‌گذاري در اين بخش صورت نگرفته است بلكه كشور با ورود به واردات كلان بنزين، در جهت عكس اقتصاد مقاومتي حركت مي‌كند.
نویسنده : وحيد حاجي‌پور 


در حالي كه افزايش صادرات فرآورده‌هاي نفتي يكي از اهداف سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي است نه تنها هيچ گونه سرمايه‌گذاري در اين بخش صورت نگرفته است بلكه كشور با ورود به واردات كلان بنزين، در جهت عكس اقتصاد مقاومتي حركت مي‌كند.
 دولت يازدهم روي بنزين تمركز ويژه‌اي كرد ولي به جاي تسريع در بهره‌برداري از پالايشگاه ستاره خليج فارس، روي واردات بنزين تأكيد كرد. اين در حالي بود كه وزير نفت در روز رأي اعتماد خود قول داد پالايشگاه ستاره خليج فارس تا پايان سال 92 به بهره‌برداري برسد اما اين پروژه دچار كندي در توسعه شد و حالا گفته مي‌شود فاز اول آن اواسط سال 96 به بهره‌برداري مي‌رسد.
در همين باره عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با «جوان»، با انتقاد از وزارت نفت در حوزه واردات بنزين و بي‌توجهي به اقتصاد مقاومتي گفت: وزارت نفت به جاي تمركز جدي‌تر بر پروژه پالايشگاه ستاره خليج فارس و كنترل مصرف، به سمت امنيت عرضه پيش رفت تا در اين ميان، وارد‌كنندگان بنزين به سود كلاني دست پيدا كنند.
هدايت‌الله خادمي افزود: وزارت نفت به راحتي مهم‌ترين ابزار كنترل مصرف يعني كارت سوخت را از رده خارج كرد تا بازار مصرف بنزين براي واردكنندگان و دلالان اين سوخت تضمين شود. نگاهي به آمارها و نمودارهاي منتشر شده نشان مي‌دهد رشد مصرف و واردات بنزين در اين چند سال خيلي سريع‌تر از حد متعارف بوده است. متأسفانه يك سري اتفاقات طي سال‌هاي گذشته افتاد كه با كنار هم گذاشتن آنها حس خوبي از عمل به اقتصاد مقاومتي و اقدامِ آن، به هيچ يك از دلسوزان نظام دست نمي‌دهد.
نماينده مردم ايذه و باغملك ادامه داد: اول توقف توليد ريفرميت بنزين در واحدهاي پتروشيمي بود كه اين پتروشيمي‌ها در واقع فقط جزئي از بنزين را توليد مي‌كردند و اين ريفرميت پس از اختلاط با بنزين پالايشگاه‌ها حتي كيفيت بعضي از آنها را افزايش مي‌داد. دوم و بلافاصله پس از آن، مجوز هيئت دولت به وزارت نفت براي واردات بنزين به ميزان 10 ميليون ليتر در روز بود در حالي كه آن موقع كشور فقط در حدود 4 ميليون ليتر نياز به واردات داشت. اتفاق ديگر اينكه بعد از حدود يك‌سال كه مجوز واردات بنزين با قيل و قال فراوان عليه بنزين پتروشيمي‌ها صادر شد، توليد همان بنزين در پتروشيمي‌هاي مذكور مجدداً از سر گرفته شد و اين بار گفتند كه سرطان‌زايي آن را با دستگاه‌هايي گرفته‌ايم!
خادمي تصريح كرد: اتفاق ديگر حذف كارت سوخت توسط دولت بود كه با وجود تذكر همه كارشناسان كشور مبني بر افزايش مصرف بنزين، احساس شد كه دولت كاملاً به اين افزايش مصرف علاقه‌مند است. اتفاق آخر هم همين پالايشگاه ستاره خليج فارس است كه وزير نفت از همان روز رأي اعتمادش در مجلس قول بهره‌برداري مرحله به مرحله هر سه فاز آن را در سال 92 داد اما الان دولت يازدهم رو به پايان است و هنوز حتي يك فاز از آن به بهره‌برداري نرسيده است.
وي اضافه كرد: حتي با وجود آنكه پس از برجام مشكل ورود تجهيزات بزرگ اين پالايشگاه مرتفع شد، سرعت پيشرفت فيزيكي پالايشگاه فقط 7 درصد در هر سال بود يعني نسبت به گذشته كندتر هم شد. ما در سال 91 حدود 9/1 ميليون ليتر در روز بنزين وارد مي‌كرديم در حالي كه در دولت يازدهم در كمتر از 4 سال حجم واردات به 12 ميليون ليتر در روز رسید كه اين حجم از رشد مصرف و واردات بنزين در كل تاريخ كشور بي‌سابقه است. البته من نمي‌گويم عمدي در كار بوده است ولي به نظر مي‌رسد بعضي از مسئولان اعتقادي به كاهش مصرف و خصوصاً كاهش واردات بنزين نداشته باشند.
خادمي ادامه داد: اين پالايشگاه از ابعاد مختلفي حائز اهميت است. اولين اهميتش آن است كه اين پالايشگاه بنزينِ با كيفيت و در حد استاندارد يورو4 توليد مي‌كند كه مطمئناً تأثير زيادي در كاهش آلودگي هواي‌ شهرها خواهد داشت. دوم اينكه فاز نخست اين پالايشگاه كه مسئولان وزارت نفت تا به حال بارها قول افتتاح آن را داده‌اند قادر است 12 ميليون ليتر در روز بنزين توليد كند و اين 12 ميليون دقيقاً برابر است با ميزان كمبود بنزين مورد نياز كشور كه در حال وارد كردن آن هستيم؛ پس با افتتاح فاز اول اين پالايشگاه ايران در زمينه بنزين به خودكفايي مي‌رسد و با افتتاح فازهاي 2 و 3 صادر‌كننده بنزين خواهيم شد.
وي اظهار داشت: مزيت سوم اين پالايشگاه هم اين است كه نمونه بارز اقتصاد مقاومتي است زيرا با ظرفيت 360 هزار بشكه در روز تا حد قابل توجهي تحريم ميعانات گازي و بنزين را بي‌اثر مي‌كند. از يك طرف بيش از 25 ميليون بشكه از ميعانات گازي ايران هم اكنون روي آب ذخيره است و نمي‌توانيم آن را به راحتي و به قيمت واقعي خودش بفروشيم و از طرف ديگر كشور حجم زيادي بنزين وارد مي‌كند. سؤال اساسي اينجاست كه چرا بزرگ‌ترين دارنده ذخاير نفت و گاز دنيا بايد بنزين وارد كند؟

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن