تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832358378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه هموار وزیر راه در روز استیضاح


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: راه هموار وزیر راه در روز استیضاح
قراین حاکی از آن است که احتمال رای آوری استیضاح و خروج وزیر راه از دولت کم است و اگر فضا احساسی نشود او روز مشکلی در پیش نخواهد داشت

عصر ایران؛ سیما پروانه گهر-  اگر تغییری رخ ندهد در نخستین روز از آخرین ماه سال 1395 عباس آخوندی ، وزیر راه و شهرسازی دولت حسن روحانی در بهارستان دهم استیضاح می شود.

 به گفته رییس مجلس و اعضای هیات رییسه احتمالا بررسی این استیضاح در دو نوبت صبح و عصر در مجلس انجام خواهد شد.

درخواست استیضاح عباس آخوندی در حالی در روز سه شنبه هفته گذشته اعلام وصول شد که کش و قوس های فراوانی را در کمیسیون عمران پشت سر گذاشت.

بر اساس گفت و گوهایی که انجام می شد اعضای هیات رییسه کمیسیون عمران به شدت با استیضاح مخالف بوده و این رفتار را به دلیل حادثه قطار سمنان ، تنها پاک کردن صورت مساله مشکلات حوزه حمل و نقل می خواندند.

استیضاح آخوندی از کجا کلید خورد

پنجم آذرماه بود که برخورد قطار مسافربری تبریز-مشهد با قطار مسافربری سمنان-مشهد در ایستگاه هفت خوان از توابع استان سمنان  منجر به کشته شدن 49 تن از هموطنان و آتش سوزی شد.

پس از این سانحه مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران استعفای خود را تسلیم وزیر راه و شهرسازی کرد و پذیرفته شد.
اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز برای پیگیری قضیه به سرعت خود را به محل حادثه رساندند و در نهایت با رسیدگی زوایای مختلف آن گزارشی  درروز (چهارشنبه، 24 آذرماه) به صحن علنی مجلس ارائه شد. 

بعد از قرائت گزارش اما انتقادهای جدی در مجلس به نحوه تنظیم گزارش و نگاه کمیسیون عمران به موضوع به وجود آمد و درخواست کنندگان استیضاح و برخی دیگر از نمایندگان از حوزه انتخابیه های مختلف در مجلس کمیسیون تخصصی عمران را به سیاسی کاری برای پوشاندن قصور وزیر متهم کردند.

درخواست استیضاح به هیات رییسه مجلس رفت اما برای بررسی بیشتر به کمیسیون عمران ارسال شد. مجددا کمیسیون جلسه مشترکی با وزیر و استیضاح کنندگان برگزار کرد اما حرف همان بود که بود.

درنهایت هیات رییسه مجلس درخواست را اعلام وصول و اول اسفند را زمان بررسی استیضاح اعلام کرد.

اولین مخالفت؛ فراکسیون امید/ سکوت مستقلین در برابر برنامه ریزی ولایت

فردای اعلام استیضاح سخنگوی فراکسیون امید اعلام کرد فراکسیون موضوع استیضاح را بررسی و مخالفت خود با آن را اعلام می کند.  
در پی این موضوع سید حسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون ولایت نیز خبر از بررسی این موضوع صبح روز یکشنبه، پیش از آغاز جلسه علنی را داد. غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نایب رییس فراکسیون مستقلین نیز اعلام کرد که فراکسیون مستقلین ولایی در جلسه ای مساله استیضاح را بررسی خواهد کرد اما تصمیم فراکسیونی در این خصوص اتخاذ نمی شود و رای اعتماد یا عزل به عباس آخوندی در روز استیضاح به عهده خود افراد فراکسیون گذاشته خواهد شد.

 پرده دوم

این دومین بار است که عباس آخوندی در طول دوره وزارت خود استیضاح می شود. بار اول در مجلس نهم بود و اکثرا از جانب فراکسیون اصولگرایان – فراکسیون اقلیت اصولگرا- استیضاح شد و با توجه به دفاع فراکسیون رهروان ولایت- منتسب به علی لاریجانی ، رییس وقت مجلس- در جایگاه خود ابقا شد.

پرده اول استیضاح آخوندی به دلایل کارشناسی و انتقاد از سیاست های اتخاذی وی در مدیریت عرصه مسکن و شهرسازی داشت و این قبیل از استیضاح ها در پارلمان  قابل مدیریت و کنترل است کما اینکه آخوندی با رای اعتماد مجدد از بهارستان به پاستور رفت.

پرده دوم اما رنگ و بوی احساسی دارد. موضوع مرگ تعدادی انسان است که احساسات را در داخل و خارج ساختمان بهارستان جریحه دار کرده است. فاجعه بحث اختلاف سلیقه بر سر نحوه مدیریت نیست، داستان سوءمدیریت در سیستم ریلی و کوتاهی عوامل متعدد اجرایی دست اندرکار است . با این حساب کار آخوندی در قیاس با مجلس نهم از لحاظ سوژه استیضاح سخت تر است. کما این که کم و بیش آذری های مجلس پیگر استیضاح هستند و همین موضوع را از جنبه سیاسی خارج می کند.

احتمال ابقا بر اساس تحلیل عددی فراکسیون ها
 
با توجه به یک آمارگیری ساده در خصوص استیضاح آخوندی می توان گفت در شرایط حاضر هنوز پیش از اعلام موضع رسمی فراکسیون ولایت نیز وزیر راه در شرایط بدی به سر نمی برد. 

نگاهی به حدود آماری اعضای فراکسیون امید و ولایت نشان می دهد که حتی در صورت موضع گیری رسمی و قاطع فراکسیون ولایت مبنی بر لزوم عزل آخوندی- که بعید به نظر می رسد چنین رویکردی اتخاذ کنند- رای دو فراکسیون می تواند یکدیگر را خنثی کند.

در این بین رای مستقلین اهمیت زیادی دارد که تصمیم فراکسیونی نمی گیرند و اعضای مستقلین نیز بر اساس آنچه در طول عمر سیاسی خود در کمتر از یک سال گذشته نشان داده اند با دولت از در آشتی وارد شده و با وجود این که بعضا چهره های عضو این فراکسیون آخوندی را در وقوع ادثه قطار مقصر می دانند اما با توجه به کمتر از 4 ماه تا پایان عمر دولت این استیضاح را اقدامی منطقی و ضروری نمی خوانند.

کما این که جعفرزاده ایمن آبادی، نایب رییس این فراکسیون با وجود نقدهای جدی به کوتاهی های آخوندی در خصوص بهبود سیستم حمل و نقل ریلی و انتقاد جدی از ادبیات وی بعد از وقوع حادثه تاکید دارد که عمر دولت و شرایط فعلی دولت به صورتی است که این استیضاح چندان ضروری به نظر نمی رسد.

پارلمان دهم برای نخستین بار در تاریخ سیاسی ایران فاقد یک فراکسیون اکثریت است. سه فراکسیون تقریبا همگن از لحاظ عددی – فراکسیون ولایت که اصولگرایان و بخش اندکی از اعتدالیون را در بر دارد، فراکسیون امید که حامیان محمدرضا عارف هستند و فراکسیون مستقلین که اصولگرایان بریده از جبهه پایداری در ولایت و لیست امیدی های منتقد به عارف در فراکسیون امید هستند- شرایط خاصی را در مجلس به وجود آورده اند. این ترکیب خاص با تصمیم های ذکر شده درباره آخوندی به نفع دولت و وزیر راه در روز استیضاح خواهد بود.

افت 62 درصدی تعداد امضاهای استیضاح

 
گذشته از این تعداد امضاهای استیضاح با افت جدی رو به رو شد. در ابتدای تحویل درخواست استیضاح به هیات رییسه مجلس 82 امضاء پای برگه استیضاح وجود داشت . در روز اعلام وصول تعداد امضاها بیش از 60 درصد کاهش یافت به طوری که با 34 امضا از جانب هیات رییسه اعلام وصول شد.

به نظر می رسد از لحاظ آمارمی توان پیش بینی ابقای آخوندی را داشت.اگرچه استیضاح کنندگان در اعلام وصول و پیگیری برای انجام این استیضاح سمبه پرزوری داشتند و کار را به برگزاری استیضاح کشاندند اما از لحاظ آماری و عددی به اندازه ای نیستند که در عزل آخوندی کاری از پیش ببرند.

بر اساس این آمار گیری عددی برخواسته از نمودارهای فراکسیونی آخوندی برای ابقا شانس جدی دارد. مگر اینکه در روز استیضاح فضای احساسی صحن به سمتی پیش برود که قابل پیش بینی نباشد. هر چند که مدت هاست که دیگر صحن علنی مجلس جای گروکشی و نمایش فیلم های پنهانی و ساختن سناریوهای جنجالی از جانب دولت نیست...


تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - 17 February 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن