تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختى ها و گرفتارى ها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817628412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيا ترامپ، گورباچف امريكا خواهد بود؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آيا ترامپ، گورباچف امريكا خواهد بود؟!
ميخائيل گورباچف در 11 مارس سال 1985 و در سن 54 سالگي به عنوان دبيركل حزب كمونيست اتحاد جماهير شوروي انتخاب شد.
نویسنده : دکتر یدالله جوانی 


ميخائيل گورباچف در 11 مارس سال 1985 و در سن 54 سالگي به عنوان دبيركل حزب كمونيست اتحاد جماهير شوروي انتخاب شد. گورباچف اولين رهبر حزب بود كه در زمان انقلاب اكتبر هنوز متولد نشده بود. گورباچف زماني رهبري شوروي را بر عهده گرفت كه مشكلات و بحران‌هاي ساختاري، ابرقدرت شرق را در مسير فروپاشي قرار داده بود. در چنين فضايي ايشان نجات كمونيسم و اتحاد جماهير شوروي را رسالت خود تلقي مي‌كرد. گورباچف براي نجات شوروي از سقوط و فروريختن، پرچم اصلاحات را برافراشت و در كنگره بيست و هفتم حزب كمونيست اتحاد شوروي در فوريه سال 1986، اركان اصلاحات خود را در سه عنوان روسي گلاسنوست (گشايش)، پرسترويكا (دوباره سازي) و اسكورين (شتاب در توسعه اقتصادي) عرضه كرد.

‌ميخائيل گورباچف بسيار اميدوار بود كه برنامه‌هاي اصلاحات او، باعث بهبود سطح زندگي مردم در داخل و قدرتمند شدن شوروي در عرصه بين‌المللي شود. اما اين اصلاحات، بلوك شرق و شوروي در حال فرو ريختن را، نه تنها نجات نداد، بلكه بر شتاب سقوط آن افزود و نقش مهمي در پايان دادن به سلطه كمونيسم در اروپاي شرقي و اتحاد جماهير شوروي ايفا نمود. آقاي گورباچف از زمان به دست گرفتن قدرت رهبري حزب كمونيست شوروي، بسيار متفاوت از رهبران پيشين اتحاد جماهير شوروي ظاهر شد.

اكنون اين داستان به گونه‌اي ديگر، در بلوك غرب در حال اجرا شدن است. غرب در مسير زوال تمدني و پايان سلطه شيطاني چندصد ساله خود، با سرعت به پيش مي‌رود. امريكا به عنوان پرچمدار ليبرال دموكراسي غربي و محور نظام سلطه، با بحران‌هاي جدي ساختاري، سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي روبه‌رو شده است. بحران‌هاي داخلي از يك طرف و شكست‌هاي راهبردي در صحنه بين‌الملل به ويژه در منطقه غرب آسيا از طرف ديگر، نظام سرمايه‌داري حاكم بر ايالات متحده را با چالش‌هاي اساسي مواجه كرده است.

هر‌كس كه از مشكلات واقعي امريكا با‌خبر باشد، تعجب مي‌كند كه چرا اين قدرت هنوز وجود دارد. بدهي بيش از 20تريليون دلاري كه روزانه 2/5 ميليارد دلار بر آن افزوده مي‌شود، يك بدهي غيرقابل كنترل و اصلاح است. مشكلات مالي و اقتصادي امريكا، به حدي است كه اين كشور قادر به بازسازي، نوسازي و روزآمد كردن ارتش خود هم نيست. بر اساس گزارش سي‌ان‌ان، بيش از نيمي از جنگنده‌هاي امريكا به دليل مشكلات فني قادر به پرواز نيستند. انسجام ملي در امريكا با اوج‌گيري قدرت جنبش‌هاي جدايي‌طلب، به شدت آسيب ديده و روند جدايي ايالت‌ها شكل گرفته است.

شكاف طبقاتي، فقر و محروميت، نارضايتي‌هاي اجتماعي، به يك معضل اساسي براي نظام سرمايه‌داري حاكم بر امريكا تبديل شده است. اتحاديه اروپا ديگر منافع خود در تمامي حوزه‌ها را از طريق همكاري راهبردي با ايالات متحده جست‌و‌جو نمي‌كند. در مناسبات بين‌المللي چين به عنوان يك غول اقتصادي خواب را از چشمان رهبران نظام سرمايه‌داري امريكا ربوده است. روسيه در مسير بازگشت به عرصه بين‌الملل به عنوان يك قدرت اصلي در حركت است.

قدرت‌هاي نوظهوري چون ايران و پديدآيي محور مقاومت و جريان بيداري اسلامي در پرتو انقلاب اسلامي در منطقه راهبردي غرب آسيا، پشت امريكا را در اين منطقه با ضربه فني به خاك چسبانده است. امريكا در هيچ مقطعي از زمان به مانند امروز، مورد تنفر مسلمانان و ملل مظلوم و مستضعف نبوده است. ظرفيت‌هاي مقابله با نظام ظالم و مستكبر امريكا در گوشه و كنار جهان روزافزون شده است. آري، اين مختصات كشوري است كه رهبران آن تا چند سال پيش، به دنبال به دست‌گيري مديريت بين‌المللي و حاكم ساختن امريكا بر جهان بودند. اكنون اين كشور مدعي رهبري جهان در قالب نظم نوين جهاني، در مسير فروپاشي قطعي در حال حركت است. برخي از مختصات امريكاي كنوني، شباهت بسيار با شوروي سابق در زمان به قدرت رسيدن آقاي ميخائيل گورباچف دارد. گورباچف آمد تا با انجام اصلاحات در چندين حوزه، اتحاد جماهير شوروي را از خطر فروريختن و چندپارچه شدن نجات دهد اما واقعيت‌هاي بلوك شرق شوروي سابق، به گونه‌اي بود كه با دست بردن به تيغ جراحي براي اصلاح سياست رويه‌هاي سابق، فروپاشي شتاب گرفت و اكنون، ديگر آن اتحاد جماهير شوروي وجود خارجي ندارد.
اكنون آقاي ترامپ، رسالت نجات امريكا را براي خود تعريف كرده است. او واقعيات امريكا، مشكلات و فسادهاي نظام سرمايه‌داري را، بهتر از هركس ديگري مي‌داند و بخش‌هايي از اين واقعيات را، بر زبان آورده است. اما آيا او مي‌تواند امريكا را از خطر فروپاشي رهانيده و به موقعيت سابق برگرداند؟ يا اينكه او همانند گورباچف، به فروپاشي امريكا از طريق انجام اقدامات غيرمتعارف و مغاير با رويه‌هاي پيشين، شتاب مي‌بخشد؟

شعارهاي اصلي ترامپ مانند: «اول امريكا» يا «بياييد امريكا را دومرتبه شكوهمند سازيم»، نشان مي‌دهد امريكا در چه مسيري قرار دارد. مسير، مسير فروپاشي، افت قدرت و از دست رفتن موقعيت سابق ايالات متحده است. واكنش‌هاي داخلي، منطقه‌اي و بين‌المللي به سياست‌هاي ايالات متحده بسيار وخيم‌تر از آن است كه رئيس‌جمهور پر سر و صداي اين كشور، بتواند به بهبود آن كمك نمايد. اين سروصداها و خط و نشان كشيدن‌ها، نه تنها مشكلاتي را از امريكا كم نخواهد كرد، بلكه بر مشكلات اين كشور خواهد افزود. دغدغه‌هاي اصلي ترامپ كه در واقع دغدغه‌هاي اصلي نظام سرمايه‌داري حاكم بر ايالات متحده است؛ در حوزه‌هاي اقتصادي، امنيتي و اجتماعي است. فرمان‌هاي اجرايي چون منع مهاجرت، ديوار‌كشي، جلوگيري از ورود پناهجويان، تأكيد بر ملي‌گرايي اقتصادي بر خلاف رويه پيشين تجارت آزاد و جهاني‌سازي اقتصاد، واكنش‌هايي را به همراه داشت كه نشان مي‌دهد، اين سياست‌ها و فرمان‌هاي اجرايي، امكان پياده‌سازي با توجه به شرايط را ندارد. واكنش چيني‌ها، كره‌اي‌ها و اتحاديه اروپا به برخي از فرمان‌هاي ترامپ، نشان مي‌دهد كه هياهوهاي ترامپ، چيزي جز كوبيدن بر طبل توخالي نيست. معناي اين سخن آن است كه، آقاي ترامپ از جهت سرعت بخشي به فروپاشي ايالات متحده امريكا، همان نقش گورباچف در شتاب بخشي به فروپاشي اتحاد جماهير شوروي را بازي خواهد كرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن