واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «دونالد ترامپ» که به رغم اطلاع داشتن از فریبکاری مشاور امنیت ملی خود در خصوص تماسهای محرمانه اش با سفیر روسیه، از عزل وی خودداری کرده بود؛ با فشارهای فزاینده ای از جانب قانونگذاران روبروست.
به گزارش تراز ،افشای این خبر که رئیس جمهور آمریکا از چندین هفته قبل از اقدامات فریبکارانه ژنرال «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی خود در خصوص تماسهای محرمانه با مقامات روسیه اطلاع داشته و با این حال از عزل وی خودداری کرده است؛ هم اکنون «دونالد ترامپ» را برای ارائه توضیحاتی در خصوص روابطش با روسیه تحت فشار قرار داده است.
اعضای حزب دموکرات آمریکا خواستار انجام تحقیقاتی مستقل پیرامون تماسهای تلفنی فلین با سفیر روسیه شدند؛ تماسهایی که ترامپ از محتوا و زمان آنها اطلاع داشته است. یک عضو برجسته حزب جمهوریخواه وعده داد که این موضوع «بطور کامل و جامع» مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد؛ اما سایر اعضای حزب جمهوریخواه با انجام این تحقیقات موافق نیستند.
«شون اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران در خصوص این استعفاء گفت که «زوال بنیان اعتماد در پی این رویداد و یک سری اتفاقات مشکوک دیگر، رئیس جمهور آمریکا را وادار ساخت که از ژنرال مایکل فلین بخواهد استعفاء نامه خود را تنظیم نماید».
تنها ۲۴ روز پس از افشای این خبر که «مایکل فلین» پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، با سفیر روسیه در واشنگتن در خصوص تحریمهای مسکو گفتگو کرده و سپس «مایک پنس» و سایر مقامات آمریکا را در خصوص این مکالمات گمراه کرده است، از مقام خود کناره گیری نمود.
شون اسپایسر مدعی شد که ترامپ نخستین بار در روز بیست و ششم ژانویه از اقدامات گمراه کننده و فریبکارانه مایکل فلین مطلع شد.
«چاک شومر» رهبر دموکراتهای مجلس سنای آمریکا خواستار انجام تحقیقات پیرامون «تخلفات کیفری احتمالی» مرتبط با این تماسهای محرمانه میان فلین و مقامات روسیه شد.
چاک شومر در یک نشست خبری در روز سه شنبه گفت: «کاخ سفید هفته ها از این موضوع اطلاع داشت که ژنرال فلین معاون رئیس جمهور را فریب داده است، و اینکه بحث و گفتگوهای ژنرال فلین با دولت روسیه در مورد تحریمها به طور بالقوه می تواند امنیت ملی ما را به مخاطره بیاندازد؛ زیرا وی [به راحتی] در معرض تهدید و ارعاب [از سوی روسیه] قرار می گرفت».
شومر در ادامه گفت: «و تا زمانی که این گزارشات افشاء نشده بود، آنها [دولت ترامپ] همچنان به فلین اجازه می دادند که در بالاترین سطوح از گفتگوهای امنیت ملی حاضر شود و شرکت کند».
«نانسی پلوسی» رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در همین ارتباط گفت که «استعفای فلین نشاندهنده ضعف در توانایی قضاوت رئیس جمهور ترامپ و ضرورت پاسخگویی به سئوالاتی مهم حول نقش و دخالت رئیس جمهور [در این رویداد] است. اینکه فلین با برخورداری از چه نوع اختیاراتی اینگونه عمل کرد و به چه کسانی گزارش می داد؟».
برخی منابع آگاه می گویند که فلین در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۶، روزی که «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روس را صادر و ۲ نهاد اطلاعاتی روسیه را تحریم کرد، حدود ۵ تماس تلفنی با «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در آمریکا داشته است.
فلین در ابتدا موضوع طرح تحریم ها در تماس با مقامات روس را انکار کرده بود و «مایک پنس» معاون ترامپ نیز روز بیستم ژانویه با حضور در برابر دوربین رسانه ها، خبر انکار وی را رسماً اعلام کرد.
اما این موضوع زمانی به یک سوژه جنجالی تبدیل شد که «واشنگتن پست» هفته گذشته به نقل از مقامات آمریکایی، احتمال طرح تحریم ها در تماسهای تلفنی فلین را بار دیگر مطرح کرد و جالب آنکه فلین هم این احتمال را رد نکرد و در عین حال گفت که «حافظه ام به طور ۱۰۰ درصد مرا در تأیید صحت این موضوع یاری نمی کند!»
در نهایت، «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید اوایل روز سه شنبه (چهاردهم فوریه) به دلیل طرح اتهاماتی علیه وی مبنی بر رایزنی با دیپلمات های روس برای رفع تحریم های مسکو از سمت خود کناره گیری کرد.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 27 بهمن 1395 - 08:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]