واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: در جست و جوی یوسف/ متن کامل بیانیه هیات داوران نخستین جایزه ایثار و رسانه
عصر ایران- آیین اختتامیه نخستین جایزه ایثار و رسانه صبح امروز با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و جوایز برگزیدگان به آنان اهدا شد.
در پایان این مراسم خانم عذرا فراهانی رییس کمیته داوری متن بیانیه هیات داوران را قرائت کرد.
هیات داوران (نهایی) این جایزه را دکتر یونس شکرخواه، دکتر مسعود میری، دکتر جواد محقق، دکتر احمد توکلی، دکتر حسن نمک دوست و علیرضا ملکیان تشکیل می دادند:
متن کامل بیانیه با عنوان «در جستوجوی یوسف» از این قرار است:
با «بسمالله الرحمن الرحیم» شروع میکنیم که پرتوی از جمال حق تعالی است و سلام میکنیم به همهی رسانهها، همه خبرنگاران و شما حاضران که عاشقان جمال و زیبایی هستید؛ که اگر نبودید، اینجا چه میکردید؟
وقتی سخن از ایثار، فداکاری، جهاد و شهادت میکنیم، یعنی اینکه شروع، بدنه و پایان رسانه همه باید- درباره و در وصف- جمال یوسف باشد!
بر همین اساس هیات داوران افتخار دارد که در این «زیبا شناسی» شریک راه دوستان خود در رسانهها شده است.
جشنواره ایثار و رسانه، اولین تجربه با هدف ترویج فرهنگ فداکاری در جامعه- و در آغاز راه است؛
زایشی سخت، در عین حال شیرین با 4هزار اثر.
هیات داوران در دو مرحله آثار رسیده را دید، و از میان آنها به رسم اجبار تعدادی را جدا کرد. میگوییم به رسم اجبار، چرا که وقتی شما در مقام قضاوت میخواهید روی «جلوههای ویژه»ی رسانهها نمره گذاری کنید، کاری سخت- و البته بیش از همیشه سختترمیشود.
در عین حال و با توجه به جمیع جهات، هیاتداوران که جملگی معلم یا السابقون والسابقون در دو عرصه جبهه جنگ وجبهه روزنامهنگاری هستند، ضمن قدردانی از زحمات تکتک روزنامهنگاران، دبیران، سردبیران و مدیرانی که ترویج فرهنگ ایثار و اخلاق را به عنوان رسالت مطبوعاتی خود انتخاب کردهاند، با تاکید بر تداوم هوشمندانه و مجدانه ترویج این گوهر گرانبها، بر چند نکته تاکید دارد:
1. در بررسی آثار و رسانههای سراسری و استانی، ایثار در دو بخش جهاد و شهادت و ایثار اجتماعی مورد داوری قرار گرفت.
2. آثار دریافتی نشان داد سوژههای ناب و ناگفته از دید روزنامه نگاران پوشیده نمانده، اما نوع پرداخت و نگاه به سوژه در برخی موارد دچار ضعف بوده است.
3. به نظر میرسد ادبیات رسانهای ایثار اجتماعی و جهاد و شهادت در برخی آثار نسبت به کنش مردم پایینتر است و مردم در عمل به ایثار، پیشروتر از ادبیات رسانهای هستند.
4. نشریات استانی به لحاظ کمیت، حضور پرشوری در جشنواره داشتند، لکن متاسفانه اغلب به لحاظ کیفی فاقد برخی از استاندارهای حرفهای بودند، بحث آموزش باید جدی گرفته شود.
5. لازم است مولدان ایثار اجتماعی در رسانه، برای شناخت ادبیات رسانهای خلاق، کوشش بیشتری به خرج دهند.
6. اگر چه اخبار فداکاری، ایثار و پرداختن به ادبیاتی که جامعه را اخلاقیتر میکند، به نسبت اخبار حوادث و خبرهای سیاسی جنجالی، ظاهراً کمفروشتر است، لکن پرداختن به این مهم علاوه برآنکه رسالت انسانی هر روزنامهنگار است، چنانچه مسئولانه، و حرفهای به آن پرداخته شود، میتواند به مرور ذائقه مخاطب را تلطیف و با خود همراه کند.
7- هیات داوران در بررسی رسانهها نیز همانند بررسی آثار نویسندگان و روزنامهنگاران ، تنها از طریق ملاحظهی کد تخصیص یافته به اثر و بدون آگاهی نسبت به نام افراد یا رسانه مربوطه به داوری نشستند.
در پایان، تلاش و کوشش همه روزنامهنگاران در ترویج فرهنگ ایثار را صمیمانه ارج مینهیم و خداوند متعال را بابت انجام این مهم شاکریم و امیدواریم در مقام قضاوت که در کار داوری رسانهها سخت، و بدون حضور صاحب اثر پایان مییابد! ، ما را در انتخابی کم اشتباه یاری کرده باشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - 14 February 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]