تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اداى امانت و راستگويى روزى را زياد مى‏كند و خيانت و دروغگويى باعث فقر و نفاق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817444908




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حسابرسی استاندارد پرده از زیان‌ده بودن بانک‌ها برداشت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حسابرسی استاندارد پرده از زیان‌ده بودن بانک‌ها برداشت
رعایت استانداردهای بین‌المللی در صورت‌های مالی، ادعای سود چندین هزار میلیاردی بانک‌ها را باطل کرد...
نویسنده : هادی غلامحسینی 


طي ماه‌هاي گذشته بانك‌هاي بورسي به سد رعايت استانداردهاي بين‌المللي حسابداري خوردند كه مورد تأكيد بانك مركزي بود و سود‌هاي شناسايي شده چندين هزار ميلياردي بانك‌ها با رعايت استانداردهاي حسابداري و خارج كردن سودهاي موهوم و الزام به ذخيره‌گيري، همه به زيان تبديل شد، حال اين پرسش مطرح مي‌شود كه در بانك‌هاي تخصصي دولتي چون توسعه صادرات، صنعت و معدن، كشاورزي، مسكن، توسعه تعاون و ايضاً بانك‌هاي تجاري دولتي مانند بانك ملي ايران، سپه و پست بانك چه مي‌گذرد و چه ميزان از بدهي هنگفت 700هزار ميليارد توماني دولت مربوط به اين بانك‌هاست.

تنها خبري كه از وزارت اقتصاد و دارايي اين روزها مخابره مي‌شود حاکی از  بالا رفتن حجم بدهي‌هاي دولت و شركت‌ها و بنگاه‌هاي وابسته به دولت است و اين وزارتخانه  از شفاف‌سازي دقيق بدهي‌هاي دولت خود‌داري مي‌كند. به نظر مي‌رسد هم‌راستا با بانك‌هاي بورسي كه با زيان‌هاي شديد به دليل وجود تخلفات متعدد و وجود معوقات كلان با چالش مواجه شده‌اند، بانك مركزي بايد از آنچه در بانك‌هاي تخصصي و تجاري دولت گذشته است، پر‌ده‌برداري كند تا 80 ميليون ايراني بدانند چه ميزان از 700هزار ميليارد تومان مجموع بدهي‌هاي دولت برآمده از بانك‌هاي تخصصي و تجاري دولتي است
البته بايد عنوان داشت كه ضريب نفوذ مهره‌هاي دولتي در بخشي از بانك‌هاي خصوصي بورسي كم نيست و انحصار مديريت سهام عدالت اين امكان را به دولت يازدهم داد كه بلوك مديريتي در بانك‌هايي چون ملت را در اختيار بگيرد و حال آنكه سهام عدالت علي‌القاعده تحت مالكيت مردم بايد باشد.
 
سیف‌ از بانک‌های دولتی برای مردم بگوید
حال ولي‌الله سيف، رئيس كل بانك مركزي كه به درستي بر افزايش كيفيت گزارشگري مالي و رشد استانداردهاي حسابداري و حسابرسي بانك‌ها تأكيد كرد و با اين اقدام سودهاي موهوم را از  صورت‌هاي مالي بانك‌ها تا حدودي تخليه كرد، جا دارد، در رابطه با رعايت استانداردهاي ماليIFRS در بانك‌هاي تخصصي و تجاري دولتي شفاف‌سازي كند تا بدانيم در بانك‌هاي دولتي چه مي‌گذرد.  البته شفاف‌سازي رئيس كل بانك مركزي به عنوان بالاترين مقام پولي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با بانك‌هاي دولتي، وابسته به دولت و حتي عمومي‌ها نفي‌كننده وظيفه و تكليف وزیراقتصاد در خصوص شفاف‌سازي در رابطه با جزئيات بدهي‌هاي 700هزار ميليارد توماني دولت و همچنين وضعيت دقيق بانك‌هاي تحت اختيار وي نيست.
  
صورت‌هاي مالي ۹ ماهه اول امسال
تعداد بانك‌هاي زيان‌ده در كشور در حال افزايش است و علاوه بر بانك‌هاي تجارت، ملت، صادرات، ‌گردشگري، دي، سرمايه و ايران‌زمين، صورت‌هاي مالي 9 ماهه 95 بانك اقتصاد نوين با بيش از 500 ميليارد تومان زيان و صورت‌هاي مالي سه ماهه بانك پارسيان هم بيش از 260 ميليارد تومان زيان را ثبت كرده‌اند.
گفتني است كه رئيس كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به اينكه از چندي پيش موضوع رعايت استانداردها براي افشاي صورت‌هاي مالي در حوزه بانك‌ها مطرح شد، افزود: نظام بانكي ما در طول سال‌هاي گذشته با توجه به وجود تورم در اقتصاد كشور همه آنچه را كه به عنوان مجموعه‌اي از منافع در اختيار خود در قالب تسهيلات داشت از طريق پوشش تورم، ناكارآمدي خود را پوشش داد و اين اتفاق در زماني كه تورم كاهش يافته، خود را بيشتر نشان داد و منجر به آن شد كه افشاي اطلاعات صورت‌هاي مالي بر اساس معيارهاي بانك مركزي را مبنا قرار دهد و بخشي را كه به عنوان دارايي‌هاي غير قابل اتكا در صورت‌هاي مالي است بتواند بيشتر افشا كند.

محمدرضا پورابراهيمي ادامه داد: بنابراين پيش‌بيني مي‌شد كه اگر بخواهيم بر اساس شاخص‌هاي جهاني، داده‌هاي مالي و ترازنامه بانك‌ها را افشا كنيم بخشي زيادي را بايد به عنوان ذخيره شناسايي كنيم و اين موضوع در صورت‌هاي مالي بانك ملت خود را نشان داد.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: اطلاعات و نحوه گزارشگري نظام بانكي ما بر اساس شاخص‌ها و معيارهاي سازمان بازرسي بوده است.
وي افزود: در اقتصاد ما آن چيزي كه اطلاعات مرتبط با واقعيت‌هاي اقتصاد است معيارها و مباني بانك مركزي است اما روش اجراي واقعيت‌هاي مرتبط با نظام بانكي كشور در حوزه نظام بانكي و بازار پولي كشور شوك ايجاد كرده است.

پورابراهيمي گفت: برخي اوقات تصميماتي كه در حوزه پول و نظام بانكي كشور و بانك مركزي گرفته مي‌شود خواسته يا ناخواسته در بازار سرمايه اثر منفي مي‌گذارد.
وي افزود: رقابت ناسالم مؤسسات غيرمجاز پولي و نظام بانكي موجب شده كه اين مؤسسات نرخ‌شكني كنند و سپرده‌هایي با سود بيش از 25 و 27 درصد بگيرند و اين موضوع نرخ سود بين بانكي را از 18 درصد به 25 درصد رسانده است، بنابراين بازار سرمايه امكان رقابت با اين سود بالاي سپرده‌ها را ندارد.  وي با اشاره به زيان‌دهي بانك ملت افزود: آن چيزي كه براي اين بانك اتفاق افتاده براي بقيه بانك‌ها متناسب با تبديل صورت‌هاي مالي آنها هم اتفاق خواهد افتاد.
 
راهی جز اصلاح نظام بانکی نداریم
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي افزود: براي اينكه رويكرد نظام بانكي را از اين وضعيت به وضعيت مطلوب تبديل كنيم راهي جز اصلاح ساختار نظام بانكي كشور نداريم.
پورابراهيمي اضافه كرد: با توجه به اينكه سود پرداختي نظام بانكي از 8 هزار و 700 ميليارد تومان در سال 1392 به 3 هزار و 700 ميليارد تومان در سال 1394 كاهش يافته است و روند نزولي دارد و از طرفي بخش عمده دارايي‌هاي نظام بانكي فريز شده است و امكان انتقال تسهيلات به مشتريان ندارد هر سال با روش حسابداري عمل مي‌كنيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن