تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817261915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مردم دره «شمی» ثروتمند بودند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مردم دره «شمی» ثروتمند بودند
یک پژوهشگر ایتالیایی که سابقه کاوش در مناطق مختلف «دره شمی» در استان خوزستان را دارد شواهد معماری و آثار باستانی به دست آمده از این محوطه را نشان از ثروتمند بودن اهالی دره شمی می‌داند.
آفتاب‌‌نیوز : «ویتو مسینا» سرپرست ایتالیایی هیات کاوش‌های باستانی دره شمی از مرکز پژوهش‌ها و کاوش‌های باستان‌شناسی تورینو وابسته به دانشگاه تورینو؛ افزود: کاوش‌های صورت گرفته در چند سال اخیر در دره شمی نشان می‌دهد که این مکان یک محوطه همزمان آیینی و گورستان بوده است.


این پژوهشگر، با اشاره به کاوش‌های انجام شده در مناطق مختلف دره شمی اظهارکرد: آثار معماری به جا مانده از محوطه‌های آیینی، نحوه تدفین و اشیای به جای مانده در گورها نشان می‌دهد اهالی دره شمی افرادی ثروتمند بوده‌اند .


کشف ساختارهای معماری نیایشگاهی


جعفر مهرکیان، سرپرست ایرانی کاوش‌های باستان‌شناسی دره شمی نیز در این زمینه گفت: هیات مشترک باستان‌شناسی ایرانی- ایتالیایی در آخرین کاوش‌ها در جایی که حدود ۸۰ سال پیش تندیس مفرغین مرد شمی کشف شده بود در فصل سوم کاوش ساختارهای معماری نیایشگاهی بزرگی را کشف کرد.


وی با بیان اینکه این نیایشگاه نشان از باورهای آِیینی الیمایی دارد، بیان کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد ساختار منظمی که در جهت‌های اصلی با استفاده از سنگ‌های قواره شده و گاه پاک‌تراش ساخته شده همزمان با یورش به این نیایشگاه و فرو انداختن تندیس‌هایی مانند پیکره مفرغی مرد پارتی به وجود آمده است.


این باستان‌شناس گفت: با تحقیق‌ و کندو کاو روی سکوهای سنگی مکعبی شکل کشف شده در مورد کاربری آن می‌توان بطور یقین صحبت کرد .


 ابراز تأسف از مشخص نبودن حریم دره شمی


به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛  مهر کیان با ابراز تأسف از اینکه دره شمی با وجود اینکه جزو نخستین آثار باستانی ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی کشور است، تا کنون تعیین حریم نشده است، با تعیین حریم چشمی برای این محوطه با ارزش مخالفت کرد و گفت: تختگاه‌های نیایشگاهی و آرامگاه‌های پیرامون آن گسترده بسیاری را در بر می‌گیرد که با چشم دیده نمی‌شوند و باید کل دره در نظر گرفته شود.


این باستان‌شناس که سابقه کاوش‌های مختلف در محوطه‌های باستانی کشور را دارد، با بیان اینکه تا کنون هیچگونه اقدام حفاظتی جدی برای این محوطه صورت نگرفته است، گفت: فقط یک کانکس بدون نگهبان در این منطقه قرار داده شده که البته هیچگاه مورد استفاده هیأت نیز قرار نگرفته است.


او تملک اراضی با رضایت کشاورزان را از مشکلات پیشِ روی هیأت کاوش اعلام کرد و افزود: تا امروز کاوش‌های باستانی در این محوطه باکسب رضایت اهالی صورت گرفته که لازم است تمهیداتی برای حل این مشکل در نظر گرفته شود.


شمی یک پروژه بزرگ بین المللی


 مهر کیان، شمی را یک پروژه بزرگ بین‌المللی خواند که ده‌ها موسسه تخصصی گوناگون می‌توانند درآن مشارکت کنند و افزود: وجود محوطه‌های باستانی گسترده در دره شمی و لزوم دستیابی به دوره کمتر شناخته پارتی باعث شده کاوش‌های مستمری در این منطقه شکل گیرد.


به گفته این باستان شناس باید در کاوش‌های دره شمی از پیشرفته‌ترین دانش‌های میان رشته‌ای بهره گرفت و لازم است میراث خوزستان به عنوان مالک اصلی شمی مشارکت بیشتری در امور مربوط به این اثر ملی داشته باشد  .


سرپرست ایرانی کاوش‌های باستان‌شناسی دره شمی افزود: دره شمی دامنه‌های کوه «بی لوا» در کرانه باختری تا «خشک رود» شمی در سوی خاوری و آب روهایی در شمال و جنوب گستره‌ای که یک مثلت را تشکیل می‌دهد در بر می‌گیرد.


وی بیان کرد: این گستره که هسته‌های دیگری را در پیرامون خود جای داده قلمرویی باستانی است که بنا به شاهد تاریخی دوره اشکانیان را که در خوزستان باید دوره المایی بدانیم در بر می‌گیرد و ما در آن با فرهنگی آشنا می‌شویم که با داشتن ویژگی‌های خاص بومی از ایلامیان سلوکیان و پارت‌ها بهره گرفته است.


سرپرست ایرانی کاوش‌های باستان شناسی دره شمی گفت: معماری دوره‌ای که در تاریخ معماری ایران متاسفانه به دلایل تاریخی از جمله این احتمال که ساسانیان آثارشان را نابود کرده‌اند یعنی دوره پارتی شاید برای نخستین بار حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارد .


به گفته این باستان شناس، بدون تردید این دوره در میانه زاگرس میانی همان دوره الیمایی است. دوره‌ای که با سرزمین بختیاری‌نشین زاگرس منطبق بوده و به تعبیری همان قلمرو کوهستانی آیاپیر یا دوره ایلام نو و پیش از هخامنشی است.


او افزود:در این منطقه ما با فرهنگی آشنا می‌شویم که با داشتن ویژگی‌های خاص بومی از ایلامیان و سلوکیان و پارت‌ها بهره گرفته است .




۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن