تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829303809




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند درصد ازدواج‌ها در ایران فامیلی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چند درصد ازدواج‌ها در ایران فامیلی است؟
چند درصد ازدواج‌ها در ایران فامیلی است؟ ازدواج های فامیلی عامل اصلی افزایش بیماری‌های ژنتیکی است.


به گزارش فرهنگ نیوز، رییس انجمن ژنتیک ایران گفت: متاسفانه در ایران ۴۵ درصد ازدواج‌ها فامیلی است و این موضوع عامل اصلی افزایش بیماری‌های ژنتیکی است.

محمود تولایی؛ رییس انجمن ژنتیک ایران ا درباره بیماری‌های ژنتیک گفت: در مباحث انسان شناسی معاصر طرح ژنتیک انسانی، از ابتدای هزاره سوم با کمک ده‌ها کشور آغاز شد. در این طرح تمامی ژن‌های انسانی (حدود ۳۰۰۰ ژن) را طبقه بندی کردند. اطلاعات به دست آمده از این طرح، تحولات بسیاری را به وجود آورد که به پیش‌گیری اختلالات ژنتیکی در مناطق مختلف جهان کمک بسیاری کرد و باعث شد تا پیشگیری‌هایی در خصوص مشکلاتی که کشورها در حوزه سلامت دارند؛ انجام پذیرد.

تولایی در مورد پیشگیری از تولد نوزادانی که اختلالات ژنتیکی دارند، خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم با فرهنگ‌سازی، بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی که منشا ازدواج‌های فامیلی دارند را شناسایی کنیم و با پیش‌گیری، تعداد تولد نوزادانی که با اختلالات ژنتیکی متولد می‌شوند را کاهش دهیم. به عنوان مثال در حوزه عقب ماندگی، اگر در خانواده مورد دومی پیدا شود، متوجه می‌شویم که یک مشکل ژنتیکی در خانواده وجود دارد و پس از آن می‌توان با پیشگیری جلوی تکرار آن را گرفت. در چنین مواردی می‌توان اینگونه توصیف کرد که اگر قبل از ازدواج زوجین آزمایش ژنتیک انجام می‌دادند؛ نوزادی با چنین شرایطی هرگز متولد نمی‌شد.

رییس انجمن ژنتیک ایران با اعلام آمار ازدواج‌های فامیلی در ایران ادامه داد: متاسفانه در کشور ما ۴۵ درصد ازدواج‌ها فامیلی است و این موضوع عامل اصلی افزایش تعداد بیماران با منشا ژنتیکی است. آزمایش‌هایی که در شهرستان‌هایی مانند پاکدشت، ورامین و مناطق اطراف تهران انجام شد؛ نشان داد که ۹۰ درصد بیماری‌های ژنتیکی در خانواده‌ها تکرار شده است و ریشه همه آنها اختلالات ژنتیکی است.

وی تصریح کرد: این موضوع بسیار مهم است که اگر قبل از ازدواج زوجین مشاوره ژنتیک انجام می‌دادند ما با کاهش ۷۰ درصدی این بیماری‌ها روبه‌رو می‌شدیم ولی متاسفانه در اکثر مواقع با اصرار دو طرف ازدواج صورت می‌گیرد. ما تاکید داریم که برای آینده ایران باید در کنترل جمعیت تجدیدنظر بکنیم و موضوع چند فرزندی را خانواده‌ها مد نظر قرار بدهند.

وی با اشاره به رد طرح اجباری شدن آزمایش ژنتیک قبل ازدواج، افزود: اگرقانونی در خصوص اجباری شدن آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج را تصویب شود و این قانون توانایی اجرایی نداشته باشد، عده‌ زیادی از جوانان کشور به دلیل انجام آزمایش ژنتیک بلاتکلیف می‌مانند. آزمایش اجباری ژنتیک می‌تواند هزینه‌های مالی بسیاری را برای خانواده‌ها در پی داشته باشد و متاسفانه در بیمه‌ها هم جایی برای آنها در نظر نگرفته‌اند. بسیاری از کسانی که دلسوز حوزه سلامت هستند مانند بهزیستی و وزارت بهداشت به دلیل نبود امکانات نمی‌خواهند که آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج الزامی شود.

تولایی برای جایگزینی طرح آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج، موضوع دیگری را مطرح کرد و بیان کرد:  راهکار دیگری برای جلوگیری از افزایش تولد نوزادان با اختلالات ژنتیکی وجود دارد و آن این است که با کمک وزارت بهداشت، صدا و سیما و بهزیستی همتی ایجاد شود که با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در جامعه، مدارس و  همچنین اطلاع‌رسانی در پادگان‌ها آموزش‌هایی انجام شود تا عموم مردم با خطرات و مشکلات ژنتیکی آشنا شوند.

وی افزود: ما می‌توانیم با پرسش‌نامه‌هایی که در اختیار عموم مردم قرار می‌دهیم آنها را با مشکلاتی که دارند، آشنا کنیم تا بدانند که در خانواده‌ آنها چه بیماری‌هایی وجود دارد. این موضوع باعث می‌شود که هزینه‌های آزمایشات ژنتیک پیش از ازدواج وجود نداشته باشد.

رییس انجمن ژنتیک در پایان به کمبود پزشک ژنتیک در ایران اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما تنها در چند استان کشور مشاور و پزشک ژنتیک داریم و در صورتی که این طرح توسط مجلس تصویب می‌شد ما با مراجعین شهرستان‌ها که متخصص ژنتیک در آنجا حضور ندارد چه باید می‌کردیم؟ تصویب این طرح می‌توانست یک بحران را در کشور ما به وجود بیاورد، زیرا ما به اندازه کافی مشاور و متخصص ژنتیک نداریم. ما باید به این موضوع توجه کنیم که تنها راه برون رفت از وضعیت کنونی فرهنگ سازی است.

 

منبع: ایلنا


95/11/24 - 14:36 - 2017-2-12 14:36:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن