واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انتقاد امام جمعه اهواز از قطعی آب و برق خوزستان
حجت الاسلام حیدری با اشاره به قطعی آب و برق روز گذشته استان خوزستان وحضور فوری وزیر نیرو برای حل مشکل در این منطقه گفت: اگر واقعا بخواهند از وقوع چنین حوادثی پیشگیری کنند باید برای تصفیه خانه ها اعتبارات گذاشته و ژنراتور تهیه کرده تا دیگر هنگام قطعی برق با قطعی آب مواجه نشویم.
خبرگزاری میزان: حجت الاسلام والمسلمین محسن حیدری، با اشاره به انتقال بیش از حد مجاز آب خوزستان به استان های دیگر که موجب پدیده خشکی و ریزگردها شده است، آمار عجیبی از حجم بالای انتقال آب به منظور مصارف غیر آشامیدنی داد که خود باعث شگفتی است.
امام جمعه اهواز با بیان اینکه شورای عالی آب کشور صرفا برای آب آشامیدنی اجازه انتقال آب استان خوزستان را به شش استان مجاور داده است، گفت: میزان آب مورد نیاز آنها که باید از استان خوزستان منتقل شود 340 میلیون متر مکعب در سال است.
وی تصریح کرد: در حالی که طبق حداقل آماری که وجود دارد سالانه 1 میلیارد و 260 میلیون متر مکعب آب از استان خوزستان خارج می شود و طبق آماری دیگر با اندکی تفاوت این رقم 1 میلیارد و 509 میلیون متر مکعب اعلام شده است.
حجت الاسلام حیدری در ادامه از طرحی خبر داد که میزان آب خروجی استان خوزستان تا 10 برابرافزایش میدهد و افزود: طرح هایی برای ساخت سد بر روی چند رودخانه خوزستان وجود دارد، که ساخت این سدها سبب می شود که حجم انتقال آب به خارج استان به 2 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب در سال برسد که چیزی حدود 10 برابر وضعیت فعلی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه منبع این آب از کارون و دز است، اظهار داشت: این آب عمدتا به استان های کرمان، اصفهان، قم و چند استان دیگر منتقل می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: این آب به بهانه آب شرب منتقل می شود ولی عملا برای مصارف کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.
وعده وزیر نیرو جهت تامین ژنراتورهای تصفیه خانه خوزستان
حجت الاسلام حیدری به حضور فوری وزیر نیرو در پی حادثه قطعی آب و برق خوزستان در این استان اشاره کرد و گفت: من از حضور و رسیدگی وزیر نیرو تشکر می کنم، اما اگر واقعا بخواهند از وقوع چنین حوادثی پیشگیری کنند باید بودجه گذاشته و برای تصفیه خانه ها ژنراتور تامین کنند که اگر دوباره برق قطع شد، دچار قطعی آب هم نشویم.
وی افزود: اگر وزارت نیرو به این وعده ای که داده عمل کند و سیستم برق رسانی را اصلاح کند، امید است که دیگر این حادثه تکرار نشود.
امام جمعه اهواز با بیان اینکه چند تالاب دراستان خوزستان خشک شده است، اظهار داشت : اگر آبی را که به جاهای دیگر منتقل می کنند، به این تالاب ها برسانند، خشکی آنها برطرف شده و دیگر شاهد پدیده ریزگردها در فضای استان خوزستان نخواهیم بود.
حجت الاسلام حیدری بحث خشک شدن تالابها و مسئله قطعی برق و آلودگی محیط زیست خوزستان را از جمله عواملی خواند، که دست به دست هم داده تا بحران پشت بحران، به وقوع بپیوندد.
وی افزود: مسئولین پایتخت نشین آنطور که باید نسبت به خوزستان توجه داشته باشند، ندارند و گله ما از آنها از همین جهت است.
اگر تدبیری در کار بود قطعی برق منجر به قطعی آب نمی شد
امام جمعه اهواز با تاکید بر اینکه مدیریت استان در زمینه آب و برق از ضعف شدید رنج می برد، اظهار داشت: این حوادثی که رخ داد نشان دهنده این است که مسئولین مربوطه تدابیری لازم برای پیشگیری از این حادثه را نکرده بودند، که اگر کرده بودند شاهد وقوع چنین وضعیتی نبودیم.
وی افزود: آنها حتی در رابطه با تعطیلی ادارات ومدارس هم به طور شایسته عمل نکردند و در حالی که همه در محل کار و درسشان حاضر شده بودند ناگهان اعلام کردند به دلیل مشکل به وجود آمده در قطعی آب و برق همه این مراکز تعطیل است و از این جهت موجب نارضایتی مردم شدند در حالی که وقتی برق از ساعت 24:00 شب قطع شده بود می توانستد این وضعیت را پیش بینی کنند و همان اول وقت به مردم اعلام کنند که به محل کار ودرسشان نروند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه خوزستان بار عمده جنگ را به دوش کشیده و در زمان جنگ هم زیرساختهایش از بین رفته تاکید کرد: هنوز در اهواز مشکل فاضلاب داریم و عمده فاضلاب این شهر به کارون ریخته می شود و همراه پساب های نیشکر آلودگی کارون را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه بخشی از این فاضلاب و پساب های نیشکر وارد تالاب های اطراف می شود، بیان داشت: مجموع این حوادث محیط زیست را هم آلوده کرده است درحالی که می شود تدبیر کرد و با آوردن دستگاه هایی برای تصفیه فاضلاب و پساب ها مانع آلودگی محیط زیست و رودخانه شد که متاسفانه در این راستا کمک نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]