واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جولان باندهاي خانوادگي و كودكان متكدي در معابر شهري
فرماندار تهران: 10 روزه متكديان را جمعآوري ميكنيم!
نویسنده : بيژن يانچشمه
چند هفتهاي تا پايان سال باقيمانده است و طرحهاي جمعآوري متكديان تاكنون نتوانسته است موفقيت چنداني داشتهباشد و در هر مرحله متكديان و باندهاي تكديگري به عناوين مختلف طرحهاي جمعآوري را دور ميزنند. افزايش كودكان متكدي در سطح شهر كه اكثراً نيز كودكان اتباع بيگانه هستند، چهره شهر را تغيير داده است، با اين حال فرماندار تهران در تازهترين اظهارنظر از آغاز طرح جمعآوري متكديان با كمك بهزيستي خبر ميدهد، اين درحالي است كه معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران اعلام كرد، در حال پيگيري هستيم تا با دستور قضايي بتوانيم متكديان زير ۱۵ سال را از سطح شهر جمعآوري كنيم.
هرچند با دستگيري برخي سرشاخههاي باندهاي تكديگري تعداد متكديان در برخي معابر شهري كاسته شده است، اما با گشتي در شهر و مكانها ي پرتردد باز هم متكديان و به ويژه كودكان را ميتوان مشاهده كرد كه در ساعات پاياني شب و بهدور از چشمان مأموران در حال تكديگري هستند. البته با اجراي طرحهاي جمعآوري شيوههاي زمان و مكانهاي تكديگري نيز تغيير كرده است و برخي متكديان ديگر درخواست پول نميكنند، بلكه خواهان غذاي گرم يا مكاني براي مانده هستند.
افزايش تكديگري خانوادگي
در برخي از معابر پرتردد و بعضاً محلهاي خريد آن هم نزديك ايام پاياني سال، برخي افراد به صورت خانوادگي در گوشهاي بيتوته ميكنند و ساعتها در آنجا منتظر ميمانند تا كسي به آنان كمك كند. حضور نوزادان و افراد خردسال در كنار اين افراد به روش جديد براي تكديگري تبديل شده است.
در كنار اين موارد حضور كودكان در معابر شهري آن هم به صورت گروهي در يك تقاطع در ساعتهاي معين نشان از فعاليتهاي باندي در اين حوزه دارد. اين گروههاي كوچك باندي با فروش اجناس و انجام كاري كاذب، تكديگري را به شيوههاي گوناگون ترويج ميكنند.
پاكسازي پاتوقهاي تهران
در تازهترين اظهارنظر، فرماندار تهران از آغاز طرح جمعآوري متكديان خبر داد و اعلام كرد: در اين طرح با كمك بهزيستي و شهرداري به جمعآوري متكديان خواهيم پرداخت اين برنامه به مدت 10 روز ادامه مييابد و از مردم ميخواهيم كه همكاري لازم را داشته باشند. عيسي فرهادي در مراسم افتتاح مركز آموزش و توانبخشي بيماران رواني مزمن احبا سخن ميگفت، افزود: بيشترين مأموريتي كه از متلاشي شدن خانوادهها وجود دارد، متوجه بهزيستي است، كودكاني كه بدون والدين ميشوند و غيره يا آثار بيماريهاي روحي و رواني كه در جامعه پديد ميآيد، از نمونه اين مسئوليتهاست. وي افزود: : طي هفت تا هشت ماه گذشته 8 هزار معتاد را از سطح شهر جمعآوري و در اين مدت از آنها نگهداري كردهايم. تهران در اين راستا نفسي كشيده است و مناطق فرحزاد، مدرس يا حاشيه چمران به ندرت ديگر آثاري از اين معتادان ديده ميشود. فرهادي همچنين گفت: جمعآوري متكديان را نيز آغاز كردهايم، به ويژه كودكاني كه از طريق باندهاي مختلف به بيگاري گماشته ميشوند و در تكديگري از آنها استفاده ميشود، جمعآوري ميشوند. اين برنامه به مدت 10 روز خواهد بود و از توده مردم خواهش داريم كه با ما همكاري كنند. فرماندار تهران افزود: زماني كه كودك متكدي توسط بهزيستي جمعآوري ميشود تا اين لحظه فقط 8 ميليارد تومان بهزيستي تهران به خانوادههايشان كمك كرده، بنابراين بهتر است مردم به ما كمك كنند تا بتوانيم آنها را ساماندهي كنيم و چهره شهر را بهبود ببخشيم.
در انتظار دستور قضایی برای جمعآوری متکدیان زیر15 سال
وجود خياباني كه به تكديگري مشغول هستند و به دليل حساسيت موضوع برخورد با آنان بايد در چارچوب ضوابط و مقررا ت صورت گيرد، بر اين اساس معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران گفت: در حال پيگيري هستيم تا با دستور قضايي بتوانيم متكديان زير ۱۵ سال را از سطح شهر جمعآوري كنيم. مجتبي عبداللهي افزود: در حال حاضر ما در شهر تهران با افزايش روزافزون متكديان زير ۱۵ سال مواجه هستيم كه قانون دقيقاً مشخص كرده است كه موضوع جمعآوري و نگهداري اين افراد صددرصد به عهده بهزيستي است. وي با اشاره به جلسات اخير در رابطه با شرايط متكديان زير ۱۵ سال در شهر اظهار كرد: طي اين جلسات مطرح شده است كه مقام عالي قضايي اين اجازه را به ما بدهد تا متكدي زير ۱۵ سال را جمع كنيم و انشاءالله تا پايان سال اين اتفاق خواهد افتاد. عبداللهي با اعلام اينكه اخيراً تعداد متكديان زير ۱۵ سال در شهر افزايش يافته است، افزود: علت اين افزايش سودجويان و باندهايي هستند كه به اين موضوع پي بردند كه متكديان زير ۱۵ سال در تقاطعها و خيابانها جمعآوري نميشوند و در نتيجه از اين كودكان در قالبهاي گروههاي متكدي بهره ميبرند. وي با بيان اينكه در حال پيگيري هستيم تا با دستور قضايي بتوانيم متكديان زير ۱۵ سال را با كمك شهرداري جمعآوري كنيم، خاطر نشان كرد: اين اطلاعرساني و فرهنگسازي نيز در بين شهروندان بايد صورت بگيرد كه همگان آگاه شوند كه كودكان متكدي، اسير شده باندها و گروههاي سودجو هستند كه از آنها براي سوءاستفاده از عواطف شهروندان در راستاي منافع خود بهره ميگيرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]