واضح آرشیو وب فارسی:اینتن: سئو سایت جوملا : بعد از
طراحی سایت بهینه سازی سایت ها امر بسیار مهمی است زیرا برای بیشتر دیده شدن و کسب رتبه بالای موتور های جستجو و همچنین افزایش در آمد نیاز به جلب رضایت مخاطب داریم . یکی از کار هایی که می توان در این زمینه انجام داد استفاده از سیستم های بهینه ساز وردپرس و جوملا است .
کار با هر دو سیستم راحت می باشد اما باید توجه داشت که در صورت خطا در حین کار با
سئو جوملا ، موجب شکسته شدن لینک سایت و جلوگیری موتور جستجو از آن می شود . پس باید به طور کامل نحوه ی استفاده درست از آن را فراگیرید و یا این کار را به دست متخصص بسپارید .
سیستم مدیریت محتوای جوملا یک سیستم کد باز ( Open Sorce ) می باشد که برای طراحی سایت از آن استفاده می شود و همچنین مدیریت محتوای CMS را نیز پشتیبانی می کند . شرکت های موفق و بزرگی همچون ebay از سیستم سئو جوملا برای سایت خود استفاده می کنند . به دلیل محبوب و پر طرفدار بودن جوملا در ایران و استفاده بسیاری که از آن می شود پشتیبانی بسیاری برای آن تعبیه شده است .
با وجود اینکه سئو ورد پرس از سئو جوملا خیلی بهتر می باشد اما جوملا بسیار قوی است و می توان سئو آن را از هر وردپرسی قوی تر کرد . سئو جوملا قدرت زیادی در طراحی و شخصی سازی سایت دارد اما در صورت نداشتن اطلاعات از راهکار ها و اصول جوملا امکان پنالتی شدن سایت وجود دارد .
در اینجا به نکات مهمی که در بهینه سازی هرچه بهتر جوملا موجود است را بیان می کنیم :
1. قابلیت mod_rewrite هاست خود را روی سرور های آپاچی تنظیم کنید زیرا باز نویسی آدرس های اینترنتی و بهتر کار کردن کامپوننت سئو را موجب می شود .
2.
انتخاب کلمات کلیدی در
سئو سایت جوملا بسیار مهم است زیرا باید به این نکته توجه کنید که مخاطب ممکن است برای رفع نیاز خود ، چه چیزی را در موتور جستجو تایپ کند . سعی کنید بهترین و نزدیک ترین کلمه به موضوع سایت و حرفه خود را بیابید و به عنوان کلمه کلیدی انتخاب کنید . می توان برای این کار از نام برند ، محصولات و یا خدمات خود استفاده کنید . همچنین از کلماتی که دارای چندین معنی هستند استفاده نکنید زیرا ممکن است مخاطب با این کلمات وارد سایت شما شده اما نتواند به اطلاعات مورد نیازش دست پیدا کند و از سایت شما خارج شود .
3. برای ایجاد آدرس های کوتاه برای جذب بیشتر مخاطب ، فایل htaccess.txt را به htaccess تغییر دهید
4. سایت خود را حتما با www تنظیم کنید زیرا بر خلاف نظری که بعضی در مورد داشتن و نداشتن آن دارند که ممکن است دو آدرس برای یک سایت در موتور جستجو یافت شود ، اگر سایت جوملا داشته باشیم و پروتکل https را نیز در نظر نگیریم ، 4 آدرس مختلف خواهیم داشت :
• http://yoursite.com
• http://yoursite.com/index.php
• http://www.yoursite.com
• http://www.yoursite.com/index.php
البته برای سایت فرم اول مناسب تر از سایرین می باشد زیرا شکل استاندارد سایت می باشد . دلیل اینکه چرا باید یک آدرس سایت موجود باشد این است که در صورت وجود چندین آدرس میزان رتبه و مخاطبین بین این آدرس ها پخش می شود و نتیجه مطلوب را از آن نخواهیم گرفت . برای درست کردن آدرس باید قطعه کد زیر را به فایل htaccess اضافه کرد.
• RewriteEngine On
• # index.php redirect
• RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9} /index.php HTTP/
• RewriteRule ^index.php$ http://www.yoursite.com/ [R=301,L]
• # Redirect non-www to www version
• RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yoursite.com$ [NC]
• RewriteRule ^(.*)$ http://www.yoursite.com/$1 [R=301,L]
5. نوشته /image/ را که در فایل robots.txt قرار دارد حذف کنید زیرا در صورت وجود این نوشته دسترسی به پوشه تصاویر توسط روبات ها از بین می رود و به همین سبب بازدید سایت پایین می آید .
6. قسمت توضیحات را طوری پر کنید که درباره محتویات سایتتان اطلاعاتی بدهد و همچنین دقت کنید که توضیحاتی که می نویسید برای مخاطب جذاب باشد تا بازدید سایتتان افزایش پیدا کند .
7. تصاویر سایت خود را بهینه کنید زیرا حجم عکس در سرعت لود سایت تاثیر دارد . برای این کار می توان از برنامه هایی که حجم عکس را تغییر می دهند استفاده کرد . به ابعاد تصاویر خود دقت کنید و نیز تگ Alt را به آن اضافه کنید .
8. سرعت سایت در جوملا به وسیله Gzip نیز بالا می رود . اگر mod_gzip روی سرور شما نصب باشد می توانید با فعال کردن Gzip سرعت را افزایش دهید .
9. راه دیگر افزایش سرعت سایت فعال کردن گزینه های search engine friendly URLs (SEF) و Use URL rewriting در قسمت تنظیمات سئو جوملا می باشد .
10. بهینه سازی متا تگ و توضیحات از کارهای مهم سئو سایت می باشد . عنوان هر صفحه باید حداکثر 60 و توضیحات 160 کاراکتر داشته باشد که کمک می کند در موتور جستجو آدرس و توضیحات به طور واضح و کامل دیده شود .
11. قسمت مهم دیگری که در جوملا وجود دارد ساخت نقشه سایت می باشد که برای حصول اطمینان از اینکه صفحه وب سایت شما را خزنده های گوگل تشخیص می دهند و ایندکس می کنند . به وسیله کامپوننت xmap می توان نقشه سایت را ساخت و سپس به ابزار وب مستر تولز معرفی کرد .
12. از یک قالب ساده و سریع برای بالا بردن سرعت سایت و بارگذاری سایت مطابق با استاندارد های W3 استفاده کنید . قالب انتخاب شده باید کم حجم باشد و تصاویر نباید حجمشان زیاد باشد و بهتر است قالب بر پایه HTM طراحی شود و از جاوا و فلش در در قالب سایت کمتر استفاده شود تا با کاهش بازدید و رتبه در گوکل روبرو نشویم .