تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829284798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاكستر شدن سرمايه‌هاي ملي با كبريت بي‌تدبيري دولت‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خاكستر شدن سرمايه‌هاي ملي با كبريت بي‌تدبيري دولت‌ها
ظرفيت‌هاي علمي و كاربردي در حوزه مديريت بحران هدر مي‌رود / هرچند ايمني لازمه هركاري است ولي بي‌دقتي به اين موضوع و رعايت نكردن استانداردهاي ايمني و فني به گفته معاون وزير كشور سالانه 166 هزار فقره آتش‌سوزي را در كشور به بار مي‌آورد.
نویسنده : بیژن یانچشمه 


هرچند ايمني لازمه هركاري است ولي بي‌دقتي به اين موضوع و رعايت نكردن استانداردهاي ايمني و فني به گفته معاون وزير كشور سالانه 166 هزار فقره آتش‌سوزي را در كشور به بار مي‌آورد. بر اين اساس حوادث كوچك و بزرگ علاوه بر خسارت‌ها‌ي صدها ميلياردي تعداد قابل‌توجهي كشته و زخمي نيز بر جا مي‌گذارد؛ سرمايه‌هايي كه مي‌تواند براي ايمني و جلوگيري از آتش سوزي صرف شود به دليل نبود نقشه جامع و عملياتي نشدن اصول و ضوابط ايمني در جاي جاي كشور، به دود و خاكستر تبديل مي‌شود و در اين زمينه دولت‌ها فقط نظاره‌گر اين بلاي خانمانسوز هستند.

حادثه پلاسكو، آتش‌سوزي در انبارهاي كالا و محصولات توليدي، آمار بالاي آتش‌سوزي منازل و هزاران حادثه از اين دست هر روز در اخبار رسانه‌ها منتشر مي‌شود. به‌دليل ماهيت حوادث آتش‌سوزي علاوه بر جان سپردن و مصدوم شدن عده زيادي از افراد، هزينه‌هاي زيادي براي مداواي بيماران هم صرف مي‌شود. در اين ميان آتش‌‌نشانان‌ سراسر كشور در صف مقدم مقابله با اين حوادث قرار دارند كه خود نيز گاه به دليل وسعت آتش‌سوزي‌ها از آتش در امان نمي‌مانند و مصدوم مي‌شوند و بعضاً جانفشاني هم مي‌كنند.

۱۶۶هزار آتش سوزي در یک سال
متأسفانه با توجه به وقوع حوادث گوناگون در كشور مي‌توان گفت ايمني و رعايت موارد استاندارد در بيشتر سازه‌ها و فازهاي عملياتي رعايت نمي‌شود و فقط شعار اول ايمني و بعد كار را سر مي‌دهيم. رئيس سازمان مديريت بحران كشور مي‌گويد: سالانه بالغ بر ۱۶۶هزار فقره آتش‌سوزي در كشور اتفاق مي‌افتد كه از اين تعداد 8 هزار و۵۰۰ فقره در تهران به وقوع مي‌پيوندد كه در اين زمينه بايد هوشيار بود.
اسماعيل نجار با اشاره به اينكه آتش‌سوزي در همه كشورها رخ مي‌دهد و اين مقوله‌اي طبيعي است، مي‌افزايد: كسبه بازار و مردم بايد براي تجهيز و ايمني محل كار خود اقدام‌ كنند. وي با اشاره به حادثه پلاسكو معتقد است حتي يك درصد هم مسائل ايمني از سوي كسبه و ساكنان ساختمان پلاسكو رعايت نشده بود در حالي كه ساختمان پلاسكو يكي از مقاوم‌ترين ساختمان‌هاي پايتخت از لحاظ مقاومت مصالح و ساخت به شمار مي‌رفت اما متأسفانه نقصاني كه باعث به‌وجود آمدن فاجعه پلاسكو و شهادت تني چند از آتش‌نشانان اين مرز و بوم شد به علت نبود ايمني در اين ساختمان بود.
 
تجهيزات امدادي كشور به روز نيست
رعايت اصول ايمني از يك سو و استفاده از تجهيزات به‌روز با توجه به تغيير بافت‌ها و ساختار سازه‌ها در كشور مي‌تواند از دامنه حوادث بكاهد‌. از آنجايي كه كشور ما در حوادث گوناگون تقريباً بي‌دفاع است، مي‌توان گفت كه بستر‌سازي در كشور و ريل‌گذاري در اين بخش در حد حرف يا با حركت لاك‌پشتي در حال طي مسير است.
در اين خصوص عضو كميسيون اجتماعي مجلس، با بيان اينكه تجهيزات دستگاه‌هاي امدادي از جمله هلال احمر به روز نيست، مي‌گويد دولت پيشنهاداتي درخصوص افزايش بودجه هلال احمر به مجلس ارائه كند.
شكور پورحسين با اشاره به اينكه نقاط ضعف بسياري در تجهيزات و دستگاه‌هاي امداد و نجات وجود دارد، مي‌افزايد: اين نقاط ضعف ارتباط مستقيمي با مشكلات موجود در ساختار و عوامل انساني دارد، بنابراين پيش از افزايش تجهيزات و امكانات كافي در انبارهاي هلال احمر بايد مشكلات در ساختارها و ضعف‌هاي موجود در عوامل انساني را رفع كرد، بنابراين با توجه به بحران‌خيزي كشور به ويژه در پايتخت انجام اقدامات كارشناسي در جهت افزايش بودجه جمعيت هلال احمر و دستگاه‌هاي ديگر امدادي ضروري است. وي با بيان اينكه متأسفانه مسئولان پس از وقوع حادثه به دنبال رفع مشكلات و تجهيز امكانات دستگاه‌هاي امدادي هستند، مي‌گويد: دولت بايد پيش از وقوع حادثه و بحران به ويژه زلزله در تهران، تجهيز انبارهاي جمعيت هلال احمر را در دستور كار قرار دهد زيرا دود بي‌توجهي به اين موضوع تنها به چشم مردم مي‌رود.
  
ضرورت بازتعريف ساختار مديريت بحران
 در كشور ما با توجه به وقوع انواع و اقسام حوادث و خسارت‌هاي سنگين و نبود ساختار مديريت بحران منسجم لازم است بازنگري جامع و اصولي در اين زمينه صورت پذيرد و بحث ايمني در ابعاد گوناگون قبل، حين و بعد از حوادث مد نظر قرارگيرد. يكپارچه‌سازي مراكز و سازمان‌هاي فعال در حوزه مديريت بحران در قالب يك مركز منسجم مي‌تواند ضمن تقويت ابعاد گونا‌گون مقابله با حوادث، بستر لازم را براي پيشگيري نيز فراهم آورد. همچنين گام برداشتن در اين زمينه مي‌تواند نقاط ضعف و قوت را آشكار سازد و بر رفع نقاط ضعف، تمركز صورت گيرد. از يك سو ميزان بودجه اختصاص يافته و هزينه شده نيز مشخص شود و از سوي ديگر به امر پيشگيري و آموزش نيز توجه لازم صورت گيرد. بر اين اساس در صورت يكپارچه‌سازي ساختار مديريت بحران در قالب مديريت يكپارچه از بحران در مديريت بحران نيز كه آفت مديريت بحران فعلي است، جلوگيري به عمل خواهد آمد.

همچنینمحمدجواد كوليوند، نماينده مردم در مجلس دهم با يادآوري بررسي لايحه مديريت بحران در مجلس، مي‌گويد: درخصوص ماده 10 و 12 قانون مديريت بحران اصلاحاتي صورت گرفته است، به طوري كه تأكيد شده نمي‌توان همه اختيارات مواد 10 تا 12 را در دست سازمان مديريت قرار داد و درصورت وقوع بحران توقع داشت دست‌اندركاران به موقع اقدامات لازم را انجام دهند، از اين رو اصلاحاتي نيز در اين زمينه صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه در اصلاح لايحه مديريت بحران، رئيس سازمان مديريت بحران به جايگاه رئيس‌جمهور ارتقا پيدا كرده است، مي‌افزايد: در اين تغييرات جانشين رئيس سازمان مديريت بحران معاون رئيس‌جمهور و دبير سازمان، وزير كشور مي‌شود، يعني در فضاي مديريت بحران به صورت ملي، استاني و شهرستاني اقدامات انجام مي‌شود.
رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور در مجلس شوراي اسلامي، مي‌گويد در اين لايحه بحران به ملي، استاني، منطقه‌اي و شهرستاني تقسيم بندي شده است، بنابراين مسئوليت مديريت بحران در استان بر عهده استاندار و در شهرستان بر عهده فرماندار گذاشته شده ضمن اينكه مسئول پيگيري بحران ملي رئيس‌جمهور است.
   
ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هايي كه هدر مي‌رود
 وجود مراكز متعدد دانشگاهي و علمي كاربردي و ظرفيت‌هاي دانشجويي در كشور ما كه همواره در معرض 35 نوع از حوادث است، بستري را فراهم كرده كه در صورت بهره‌گيري از اين ظرفيت‌ها و پتانسيل‌ها مي‌توان با آموزش‌هاي لازم و همچنين رعايت مسائل ايمني و فني و با بازنگري شرايط موجود به ايمن‌سازي فني و اصولي دست زد. همچنين بايد مدنظر داشت كه ايمني شاخص اصلي و اولويت‌دار براي انجام هركاري باشد و با تقويت قوانين و رفع خلأ‌هاي موجود با كم‌كاري‌ها و ناكارآمدي برخورد مناسب قانوني و بدون چشمداشت صورت گيرد.
گام برداشتن در اين مسير از ميزان حوادث و به تبع آن از ميزان خسارت‌هاي جاني و مالي خواهد كاست؛ به شرط آنكه حركت مناسبي صورت گيرد كه اين امر مي‌تواند به نوعي اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتي هم به حساب آيد؛ چه كاستن از هزينه‌ها و حفظ سرمايه‌هاي ملي در كشور خود مصداقي از اقتصاد مقاومتي است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن