محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844929971
آیا صداقت جایی در سیاست خارجی آمریکا دارد؟ | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: آمریکا برای سالهای متمادی با استفاده از روش «ریاکاری و فریب» اهداف خود در عرصه سیاست خارجی را پیش برده و اکنون تقریبا همه کشورها تجربه کردهاند که نمیتوان به وعدهها و گفتههای مقامات آمریکایی اعتماد کرد.
به گزارش تراز ، «دیپلماسی یک نظام فلسفی اخلاقی نیست». شاید کمتر کسی با این کلام "هارولد نیکولسون" دیپلمات انگلیسی و متخصص در تاریخ روابط بینالملل مخالفت کند. با این وجود هر بار که «ریاکاری» یک قدرت بزرگ جهانی آشکار می شود، جنجالی سیاسی بوجود می آید، بخصوص اگر صحبت بر سر ایالات متحده آمریکا باشد که موقعیت خود را همواره «نشسته بر فراز تپه» تصور می کند، کشوری که خود را الگویی برای همه بشریت می داند.
سایت خبری-اینترنتی «لنتا.رو» روسیه تصمیم گرفته است تا در تحلیلی به تشریح بزرگترین ریاکاریها در سیاست خارجی آمریکا پرداخته و سپس این مسئله را بررسی کند که آیا اصلا دیپلماسی بدون ریاکاری و فریب ممکن است.
گسترش ناتو- نمونه بارز ریاکاری غرب
هرچند بطور رسمی مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در بروکسل قرار دارد، ولی در عمل سیاست این بلوک نظامی در واشنگتن تعیین می شود. و اکنون به گونه ای شده که ناتو در آن واحد در مرکز چندین تحول جهانی قرار گرفته که می تواند نمونهای خوبی برای ریاکاری در روابط بین المللی باشد. بارزترین نمونه آن پذیرش کشورهای عضو اردوگاه سوسیالیستی در ناتو است.
سئوال در این زمینه بعد از اتحاد دو آلمان بطور جدی مطرح شد. اتحاد جماهیر شوروی نه تنها با پایان موجودیت نظام جمهوری دموکراتیک خلق آلمان مخالفتی نکرد، بلکه نیروهای نظامی خود را نیز از خاک آلمان شرقی بیرون برد. به گفته "میخائیل گورباچوف" آخرین رئیس جمهوری شوروی، مسکو در پاسخ به این اقدام، این اطمینان را از کشورهای غربی بدست آورد که «ناتو حتی یک سانتیمتر هم به سمت شرق گسترش پیدا نخواهد کرد».
ولی مشکلات (ازجمله بحران اوکراین) در این رابطه بقدری بزرگ شدند که این وعده هرگز در هیچ سندی نوشته نشد. در نهایت نیروهای مسلح اتحاد جماهیر شوروی خاک آلمان را در سال 1994 را ترک کردند و پنج سال بعد مجارستان، لهستان و چک، به عضویت ناتو درآمدند. باز هم بعد از گذشت 5 سال دور بعدی گسترش تحقق یافت و اینبار لتونی، لیتوانی و استونی به ناتو پیوستند و بدین ترتیب ناتو به نزدیکی مرزهای روسیه رسید. دقیقا بعد از پایان جنگ سرد، سه دور گسترش ناتو رخ داده و ناتو در نهایت دارای 12 عضو جدید شد.
از دیدگاه رهبران ناتو، گسترش این سازمان یک فرایند طبیعی بود. بر اساس منشور ناتو، هر کشور اروپایی که قادر به «انجام سهم خود در تامین امنیت منطقه آتلانتیک شمالی» باشد، اجازه عضویت در این سازمان را دارد. در رابطه با وعده ای که گورباچوف از آن سخن گفته، باید گفت که در مقالهای تحت عنوان «گسترش ناتو و روسیه: افسانه و حقایق» که در سایت رسمی پیمان ناتو نیز انتشار یافته، به این مسئله اعتراف شده است که برخی اظهارات مقامات بلندپایه اروپایی، از جمله وزرای امور خارجه آلمان و آمریکا در آن زمان، بطور کلی خودداری از هر نوع گسترش ناتو بعد از آلمان شرقی را به مسکو داده بودند. ولی حتی اگر تصور کنیم که دیپلماتهای بلندپایه واقعا به احترام منافع امنیتی شوروی واقعا مایل بودند که مانع از گسترش ناتو در آینده شوند، آنها هرگز موفق به این کار نشدند. گفته می شود که پاسخ منفی به درخواست کشورهای اروپای شرقی، عملا منجر به ادامه شکاف در اروپا بر اساس تقسیم بندی دوران جنگ سرد می شد. البته غرب هرگز نتوانست چه از لحاظ سیاسی و چه اخلاقی به چنین برخوردی پایبند بماند.
در مسکو به این مسئله کاملا با دید دیگری نگاه می شود: غرب صرفا با استفاده از ضعف روسیه در سالهای 1990 به وعده خود به مسکو پشت پا زد. استدلال رهبران ناتو هرچه که بود، ولی تصمیم برای پذیرش اعضای جدید، ضربه محکمی به اعتماد رهبران روسیه به واشنگتن وارد نمود. و سپس تحولاتی مانند بمباران خاک یوگسلاوی سابق، حمله نظامی به چند کشور، از جمله عراق، برخلاف قطعنامه شماره 1973 شورای امنیت سازمان ملل و سپس سرنگونی رژیم "معمر قذافی" در لیبی، تنها باعث شد این طرز فکر در مسکو تقویت شود که «نمی توان به غرب اعتماد کرد».
سپر موشکی اروپایی نمونه دیگر ریاکاری آمریکا
مسائل مربوط به دفاع ضد موشکی در روابط روسیه و امریکا، حتی در زمان بلوک بندی جهان دارای اهمیت بسیار زیادی بود. جای تعجب نیست زمانی که "جورج بوش پسر" برای نخستین بار استقرار عوامل سامانه های سپر موشکی آمریکا در خاک لهستان و چک را اعلام کرد، واکنش و نگرانی شدید روسیه را در پی داشت. ابراز اطمینان و ادعای اینکه که این اقدام علیه مسکو نبوده و برای دفاع از تهدیدات موشکی از جانب ایران است، اصلا قانع کننده نبودند. در سال 2007 در نشست سران گروه 8 ، ولادیمیر پوتین پیشنهاد غیرمنتظره ای ارائه داد: ایجاد سپر موشکی مشترک با استفاده از ایستگاه رادار روسیه واقع در خاک جمهوری آذربایجان. چنین تصمیمی کاملا منطقی بود: اگر قرار بود که تهدید موشکی از جانب ایران برطرف شود، خاک آذربایجان، در مقایسه با هر کشور اروپایی، بهترین موقعیت جغرافیایی را داشت. آمریکایی ها پاسخ دادند که این پیشنهاد جالبی است و حاضرند در سیستم سپر موشکی خود از رادارهای روسیه استفاده کنند، ولی از ادامه استقرار عوامل سامانه های سپر موشکی خود در شرق اروپا (که مسکو بر آن تاکید داشت) صرف نظر نخواهند کرد. سپس در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، آمریکا رسما ضمانت حقوقی داد که بخش اروپایی سپر موشکی آمریکا علیه روسیه جهت گیری نشود.
بار دیگر ریاکاری در قضیه سپرموشکی اروپایی در سال 2015 زمانی آشکار شد که توافق نامه هستهای با ایران امضاء شد و مشخص شد که تهدید موشکی از جانب ایران اروپا را تهدید نمی کند، ولی سپر موشکی نه تنها برچیده نشد، بلکه عوامل آن تقویت نیز شدند. آمریکایی ها حتی با کره جنوبی در خصوص استقرار موشکهای «تاد» متعلق به سپر موشکی در خاک این کشور به توافق رسیدند. بطور رسمی گفته شد که این اقدام برای دفاع در برابر تهدیدات موشکی کره شمالی است، ولی رادارهای این سیستم چنان گستردگی دارد که تمامی خاک چین را هم پوشش می دهد. طبیعی است که مقامات پکن قضیه سپر موشکی اروپایی را به خاطر داشتند و ادعای آمریکا در مورد اینکه این سامانه علیه چین جهت گیری نشده را باور نکردند.
پایان دوره ریاکاری در سیاست بین المللی
مهمترین عوامل در افشای «ریاکاریها در عرصه روابط بین الملل» اسناد منتشره در سایت «ویکیلیکس» و افشاگریهای "ادوارد اسنودن" بود. از آن زمان تاکنون اسناد رسمی بسیاری در معرض دید افکارعمومی جهانی قرار گرفته است که ثابت می کند آمریکا آشکارا نه تنها از کشورهایی که روابط پیچیده ای با آنها داشت، بلکه از کشورهای عضو ناتو هم جاسوسی کرده است. آشکار شده است که آژانس امنیت ملی آمریکا مکالمات تلفنی رهبران اروپایی را شنود می کرده و کنترل مکالمات تلفنی و پیامهای اینترنتی شهروندان آلمانی کاملا محرض شده است.
آیا سیاست بدون ریکاری امکان دارد؟
برای اینکه درک نمود که چرا چنین است، لازم است یک اصطلاح توضیح داده شود. طبق اطلاعات لغتنامهای، معنای ریاکاری – عدم تطبیق حرف و عمل در مورد احساسات واقعی، باورها و تمایلات شخصی است. مترادف این کلمه می تواند «تظاهر» و «عدم صداقت» باشد. با توجه به این توضیحات می توان درک کرد که «ریاکاری- بخش جدایی ناپذیری در دیپلماسی بشمار می رود. در جریان مذاکرات بین المللی، هر یک از طرفین از موقعیت بازجویی از طرف مقابل بیرون آمده و در واقع خواسته های واقعی خود را پنهان می کند. هر یک از طرفین مذاکره کننده سعی می کند از برخی خواسته های خود بگذرد تا توافق با طرف مقابل حاصل شود. این استاندارد عمل در مذاکرات است. نمی توان تغییری در آن داد، برای اینکه جایگزینی هم برای آن وجود ندارد و همین اقدامات به ظاهر «رایکارانه» تاکنون توانسته حتی از بروز جنگهای بزرگ در جهان جلوگیری کند.
نقش ریاکاری در سیاست خارجی آمریکا
بدین ترتیب مشخص می شود که ریاکاری در روابط بین الملل امری طبیعی است. کافی است به اختلاف در استفاده از کلمات «جاسوس» و «پیشگام» نگاه کنیم. چنین نکات دقیقی در امور تبلیغاتی با دقت کامل و در اهداف مختلف بکارگرفته می شوند. برای مثال آمریکا عملا می تواند گروههای افراطگرا را یا «تروریست» بنامد و یا «مبارز در راه آزادی» و همه چیز بستگی به این دارد که کدام کلمه مورد نیاز سیاست واشنگتن باشد. البته این مسئله به خودی خود هم مشکل بزرگی نیست و همه بازیگران عرصه بین المللی چنین برخورد می کنند. مشکل از آنجا آغاز می شود که دولتی، مانند آمریکا شروع به باور کردن تبلیغاتی می کند که خود آن را نشر داده و این دیگر «ریاکاری صرف» محسوب می شود.
در این راستا باید یادآور شویم که مفهوم «ریاکاری» در دوران چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا ممکن است بطور اساسی تغییر یابد. "دونالد ترامپ" از هم اکنون توانسته نشان دهد که کلام وی با عملش فرق زیادی نمی کند. او فرمول متعارف در عرصه تبلیغاتی آمریکا را برای رسیدن به یک خط مشی سیاست خارجی موفقیت آمیز، نادرست می داند و شیوه جدیدی را برای در این زمینه انتخاب کرده و با صراحت بیشتری صحبت می کند. هرچند این برخورد هم ضامن موفقیت نبوده و بخصوص از بین رفتن کامل ریاکاری در سیاست خارجی آمریکا را تضمین نمی کند. حداقل نتیجه آن است که شاید کشورهای جهان به درستی می دانند که با چه کسی سرو کار دارند.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 21 بهمن 1395 - 08:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
اقدام متقابل در برابر آمریکا را حق مردم میدانیم | پایگاه خبری تراز
تراز معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت اقدام متقابل در برابر رفتار زمامداران جدیدالورود آمریکا را حق مردم میدانیم به گزارش تراز محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به اقدام اخیر دولت آمریکا دولت چه اقدام و واکنشی نشان خواهد داد اظهار داشسیاستمدارانی که دیروزشان را فراموش میکنند | پایگاه خبری تراز
تراز آقای ناطق نوری که خداوند ایشان را به سلامت دارد در مصاحبهای با اشاره به سابقه تدوین قانون اساسی و تعجیل در تصویب آن از ضرورت اصلاح قانون اساسی سخن گفته و درادامه تصریح کرده نظام نیاز به بازسازی دارد به گزارش تراز آقای ناطق نوری که خداوند ایشان را به سلامت دارد در مصاحزبان دوم آمریکا از سایت کاخ سفید حذف شد! | پایگاه خبری تراز
تراز حذف زبان اسپانیولی از سایت کاخ ریاست جمهوری آمریکا انتقادات وسیعی را در اسپانیا موجب شده است به گزارش تراز وزیر امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه از تعطیلی بخش اسپانیایی زبان پایگاه اطلاع رسانی کاخ سفید بعد از تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا ابراز تاسف کرد به گزارنقض چندین باره برجام از سوی آمریکاییها | پایگاه خبری تراز
تراز سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت آمریکا از ابتدای برجام تا کنون 16 بار خلاف توافقات رفتار و تحریمهای مختلفی را اعمال کرده است و اتحادیه اروپا که بارها از حمایت خود از برجام سخن گفته اجازه همکاری بانکهای خود را با ایران نمیدهد به گزارش ترازترامپ دست به دامان سیاستهای اوباما شد | پایگاه خبری تراز
تراز دونالد ترامپ رئیسجمهوری ایالاتمتحده پس از اینکه یک ساختارشکنی را در سیاست خارجی نسبت به دوران باراک اوباما وعده داده بود حالا سعی میکند برخی از سیاستهای دوره پیشین را با احتیاط در دستور کار خود قرار دهد به گزارش تراز در سازمان ملل نیز نیکی هیلی نماینده آمریکترامپ جامعه آمریکا را دچار تفرقه کرده است | پایگاه خبری تراز
تراز بسیاری از سیاستمداران دموکرات و جمهوریخواه بر این باورند که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری با توجه به پایین بودن محبوبیتش میتواند آمریکا را در یک دوره تفرقه و بی اعتمادی ۴ ساله قرار دهد به گزارش تراز دموکرات ها و جمهوریخواهان این گونه استدلال می کنند که پانصراف ۲ نماینده مجلس از سفر به آمریکا | پایگاه خبری تراز
تراز ۲ عضو فراکسیون زنان مجلس از عدم حضورشان در کنفرانس مقام زن در نیویورک به دلیل صدور فرمان ترامپ خبر دادند به گزارش تراز زهرا ساعدی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از انصراف خود و سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا از حضور در کنفرانس مقام زن که 23 اسفند تا 5 فروردین در نیوآمریکاییها به فکر مهاجرت و فرار از ترامپ | پایگاه خبری تراز
تراز دونالد ترامپ در حالی روز جمعه با برگزاری جشنی بزرگ وارد کاخ سفید شد که صدها هزار و چه بسا میلیونها آمریکایی در صدد فرار از کشور و مهاجرت هستند به گزارش تراز به نقل از پایگاه خبری عربی 21 دونالد ترامپ در حالی با برگزاری جشنی با شکوه وارد کاخ سفید شد که صدها هزار آمریکاییروزنامه نگار آمریکایی: ترامپ دروغ نمیگوید؛مزخرف میگوید | پایگاه خبری تراز
تراز روزنامه نگار آمریکایی در یادداشتی در وب سایت انتقادی را استوری با بیان این که ترامپ دروغ نمیگوید بلکه مزخرف میگوید افزود همان طور که هری فرانکفورت فیلسوف در مقالهاش با عنوان در باب مزخرف نوشته است مزخرف گویان برایشان مهم نیست چیزی که میگویند از نظر انطباق با واوزیرکشور: کی گفتیم آمریکاییها خوش قول هستند؟ | پایگاه خبری تراز
تراز رحمانیفضلی گفت ما کی گفتیم آمریکاییها خوش قول هستند این فکر اشتباهی است مشکل آنها نفت و خاورمیانه نیست مشکلات آنها انقلاب اسلامی است به گزارش تراز عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور امروز دوشنبه 4 دی در جمع مدیران کل امور بانوان و خانواده استانداریهای سراسر-
سیاسی
پربازدیدترینها