واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: استاندار فارس: جامعه عشاير "قليلالمؤنه و كثيرالمعونه" هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستانها
استاندار فارس طرح سرشماري اجتماعي و اقتصادي عشاير كوچنده را اقدامي مهم و پايه برنامهريزيهاي آينده در جامعه عشايري كشور توصيف و تصريح كرد: حق همين بود كه سرشماري عشاير كشور از فارس آغاز شود چرا كه بيشترين تعداد عشاير كشور در اين استان حضور دارند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه فارس، مهندس سيدمحمدرضا رضازاده، در مراسم آغاز اجراي اين طرح، افزود: اگر بخواهيم صفت جامعه عشاير را بيان كنيم بايد جمله قليلالمؤنه و كثيرالمعونه را در مورد آنها به كار ببريم. چراكه كمترين هزينه و زحمت را براي جامعه دارند اما بيشترين كمك را نسبت به ديگران در جامعه انجام ميدهند و يا هيچ امكاني كه در زندگي آنها تلف بشود وجود ندارد و همواره سعي ميكنند از ناچيزترين امكانات استفاده و بهره ببرند.
استاندار فارس از هر چادر عشايري به عنوان يك كارگاه توليدي ياد و خاطرنشان كرد: مردان عشاير در كار دامداري و فعاليت هاي سخت روزانه مشغول هستند و بانوان عشاير نيز در سياه چادرها همراه و همگام با مردان مشغول به فعاليت ميباشند.
مهندس رضازاده با اشاره به سهم جامعه عشايري در تامين برخي از نيازهاي جامعه، افزود: عشاير استان فارس سهم قابل توجهي در توليد گوشت قرمز، پشم و صنايع دستي دارند كه اگر نسبت جمعيت حاضر عشاير را با اين توليدات مقايسه كنيم، درمييابيم كه عشاير از هر امكان اندكي براي توليد استفاده ميكنند تا آنجا كه در زندگي عشايري حتي يك فرد بيكار وجود ندارد و از كودك تا سالخورده اين جامعه در حال فعاليت هستند و حاصل كار و تلاش خود را صادقانه و خالصانه و به ارزانترين بهاء به جامعه عرضه ميكنند.
وي تلاش در جهت رفع مشكلات و تنگناهاي جامعه عشايري و ايجاد تسهيلات براي بهبود وضعيت زندگي آنان را، از وظايف مهم مسئولان برشمرد و گفت: عشاير غيور ما همواره در صحنههاي اجتماعي و حفظ استقلال مملكت و فراز و نشيبها پيشگام هستند و در كل كشور و در استان فارس وقتي نسبت تعداد شهداي عشاير را با جمعيت آنان به نسبت تعداد شهداي كشور به كل جمعيت كشور مقايسه كنيم متوجه خواهيم شد كه سهم عشاير در دفاع از ميهن اسلامي نيز از ساير اقشار جامعه بيشتر است.
نماينده عالي دولت در استان فارس عشاير را پيشگامان و پيش قراولان دفاع از كيان ميهن در تمام ادوار تاريخي دانست و گفت: در مناطقي از فارس تا جنوب كشور عشاير در برابر سلطه انگليس در تعامل با روحانيت معظم ايستادگي كردند و در دفاع مقدس نيز حضور حماسي خود را به اثبات رساندند.
مهندس رضازاده اضافه كرد: اگر بين اقشار مختلف جامعه مقايسه داشته باشيم خدومترين، صبورترين و قانعترين اقشار، عشاير غيور هستند.
وي همچنين تاكيد كرد: بدون شك براي اعمال سياستهاي اصولي و برنامهريزي صحيح نيازمند اطلاعات و آمار هستيم و اين موضوع بيانگر اهميت سرشماري اجتماعي و اقتصادي عشاير كوچنده است تا زماني كه جامعه عشايري به دنبال تامين نيازهاي خود است، بتواند با استناد به آمار و اطلاعات واقعي عمل كند.
به گزارش ايسنا، معاون برنامهريزي استانداري فارس نيز در اين مراسم ضمن ارائه گزارشي از برنامهريزيها و فعاليتهاي انجام شده به منظور اجراي طرح سرشماري اجتماعي و اقتصادي عشاير كوچنده در استان، اظهار داشت: مراسم افتتاحيه اين سرشماري در كل كشور از استان فارس آغاز خواهد شد.
سيدعباس رفيعي، با اشاره به برگزاري سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال گذشته و در كل كشور افزود: به طور معمول سرشماريهاي اختصاصي به دنبال سرشماريهاي عمومي صورت ميگيرد كه از جمله آنها سرشماري اجتماعي و اقتصادي عشاير كوچنده است كه از دوم تا بيستودوم تيرماه جاري به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
وي يادآور شد: به دليل اينكه فارس بيشترين تعداد عشاير را در خود جاي داده، اجراي اين سرشماري از اهميت ويژهاي برخوردار است و به همين سبب از چند ماه گذشته نسبت به تشكيل ستاد سرشماري استان دعوت از دستگاههاي برگزار كننده و برگزاري كلاسهاي آموزشي ويژه برگزاركنندگان و آمارگيران اقدام شد و در كنار برنامه زمانبندي مشخص شده از مركز عمليات ميداني آزمايشي اين طرح اجرا شد.
معاون برنامهريزي استانداري فارس خاطرنشان كرد: آمارگيران اين طرح از بين جامعه عشاير انتخاب شدهاند تا به دليل نزديكي فرهنگ و گويش با اين جامعه بتوانند اطلاعات و آمار دقيقتري را جمعآوري و ارائه كنند.
انتهاي پيام
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]