واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از رونامه خراسان، دکتر مسعود خاکپور روانشناس گفت :در این شرایط راهکارهای تحمل نظر مخالف همسر در زندگی مشترک از اهمیت خاصی برخوردار می شود.در ادامه این مطلب، نکاتی در این باره مطرح می شود تا این مشکل رایج زوجین با یادگیری چند مهارت، حل شود.
تصور رایج و اشتباه زوجین
برخی زوج ها تصور می کنند که زوج های دیگر مشکلات کمتری نسبت به آن ها دارند و همین نگرش اشتباه، زمینه نگرانی بیشتر آن ها را فراهم می کند. پس با در نظر گرفتن این نکته که مشکل اختلاف نظر و عقیده و سلیقه زوجین اجتناب ناپذیر است، به این موضوع بسیار مهم می پردازیم که این اختلاف ها چگونه طرح و بیان و در نهایت چگونه حل و فصل می شوند.
واکنش های اشتباه در قبال نظر مخالف همسر
برخی این موضوع عادی یعنی مخالف بودن نظر همسرشان با نظر خودشان را با روش های فاجعه باری مانند داد و فریاد پاسخ می دهند. برخی با انتقاد، سرزنش، غرغر، حق حساب دهی، تهدید و تنبیه برخورد می کنند. برخی با بی اعتنایی و قهر و خلاصه با روش های غیرمعقول و غیر منطقی و بهتر است بگوییم با روشهای قطع ارتباط با آن برخورد میکنند. نباید فراموش کرد که همه ما، رفتارهایمان را خودمان انتخاب میکنیم چون برای ما کارکرد دارد؛ برای مثال کسی ما را عصبانی نمی کند. تنها کسی که ما را عصبانی می کند، خودمان هستیم چون برایمان کاربردها و مزایایی دارد؛ بنابراین مسئولیت کامل رفتارمان با خودمان است و نمی توانیم بگوییم: «دست خودم نبود» یا «کار بهتری نمی توانستم انجام دهم» یا «رفتار فلانی مرا وادار به این کار کرد» و ... .
بهترین واکنش ها در برابر نظر مخالف همسر
برای نشان دادن بهترین واکنش که کمترین آسیب را در برابر اختلاف نظرهای زوجین در زندگی مشترک در پی داشته باشد، راهکارهایی پیشنهاد می شود که امید است زوجین با بهره بردن از آن ها، این مشکل رایج زندگی های مشترک را به حداقل برسانند.
بیان نظر در فضایی آرام
هر مسئله در شرایطی که با آرامش طرح شود، زمینه توجه و احترام بیشتری را به وجود می آورد؛ بنابراین بیان مخالفت با نظر همسر در شرایطی که یکی از زوجین در حالت عصبی متعادلی نیست یا با عصبانیت، نتیجه ای جز جر و بحث بیشتر نخواهد داشت.
به رسمیت شناختن عقیده همسر
هر کدام از زوجین که گفت و گوی متقابل و منطقی را پیش روی خود قرار دهد و با در نظر گرفتن و به رسمیت شناختن نظر، عقیده، خواسته ها و احساسات همسر رفتار کند زمینه کاهش چشمگیر تعارض ها را فراهم می کند. این گفت و گو اگر برابر و ۵۰-۵۰ باشد می تواند زمینه همکاری و توجه همسر را در پی داشته باشد.
برآورده کردن نیازهای همسر
هر انسانی نیازهای متفاوتی با دیگری دارد. انسان ها به بقا، امنیت، قدرت، آزادی، عشق، تعلق و تفریح نیاز دارند. هر کدام از زوجین در شرایطی می تواند با دیگری زندگی توام با صمیمیت و عشق داشته باشد و نظرهای او را (هرچند مخالف خودش باشد) بپذیرد که ضمن در نظر گرفتن نظر و نیاز شخصی خود به نیازهای دیگری هم توجه کند و در راستای برآورده کردن و تامین آن ها قدم بردارد.
نظر همسرتان را جویا شوید
هر چند وقت ابتدا از خودتان و بعد از همسرتان بپرسید چگونه همسری برای او هستید؟ آیا توانسته اید بخشی از خواسته های همسرتان را محقق کنید و آیا او در زندگی با شما، احساس مورد توجه قرار گرفتن دارد یا خیر؟ همیشه می توان وضعیت رابطه را بهبود بخشید. مهم خواست و اراده و البته همکاری و توجه همسر است.
سیستم همیشه برنده به شکست می رسد
در آخر می توان گفت که گاهی برخی افراد می گویند دیگری این رفتار را کرد و من هم واکنش نشان دادم یا تلافی کردم. در این باره باید گفت که ما همیشه می توانیم بهترین ها را انتخاب کنیم که متاسفانه گاهی بدترین انتخاب می شود. همه رفتارها دست خودمان است و در مقابل آن مسئول هستیم. توصیه ما به بسیاری از زوجین این است که وقتی نمی دانند چه کاری بکنند، بهترین کار این است که کاری نکنند. کاری نکردن خیلی از مواقع بهترین کار است. واکنشی رفتار کردن و تبعیت از سیستم همیشه برنده بودن در زندگی زناشویی در نهایت به بازنده بودن ختم خواهد شد.
دوشنبه 18 بهمن 1395 ساعت 13:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]