واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آسوشیتدپرس: تعلیق ممنوعیت ورود به آمریکا شکستی برای دولت ترامپ بود
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: عقب نشینی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا یک روز پس از صدور حکم ممنوعیت موقت اجرای قانون منع مهاجرت مسلمانان توسط قاضی فدرال، شکستی چشمگیر برای کاخ سفید بشمار می آید.
آفتابنیوز : به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی افزود: تعلیق فرمان اجرایی ترامپ توسط دستور قاضی فدرال درباره منع ورود پناهجویان، مهاجران و مسلمانان، دولت جدید را با بحرانی مواجه کرد که قدرت و توانایی وی در عمل کردن به وعده های انتخاباتی اش را به چالش می کشد.
یک هفته پیش، ترامپ برنامه پناهجویان آمریکا را تعلیق کرد و ورود مهاجران از هفت کشور عمدتا مسلمان را که به گفته آمریکا نگرانی های تروریستی را افزایش می دهند، به اجرا در آورد.
در حالی که کاخ سفید برای تثبیت چنین ممنوعیتی تلاش می کرد، ترامپ حکم قاضی «جیمز روبارت/ James Robart » را که «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهوری اسبق آمریکا منصوب کرده بود، به تمسخر گرفت و گفت «حکم » این «به اصطلاح قاضی» لغو خواهد شد.
حمله مستقیم ترامپ، انتقادهای وی از یک دادگاه فدرال مکزیکی الاصل را یادآوری کرد که در جریان کارزار انتخاباتی اش بررسی موضوع دانشگاه متعلق به ترامپ را برعهده داشت.
فرمان اجرایی ترامپ بسیاری از اتباع خارجی را که تلاش می کردند خود را به آمریکا برسانند، دچار سردرگمی کرد و به بروز تظاهرات گسترده در آمریکا و مجموعه چالش هایی در دادگاه ها منجر شد.
وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد روادید 60 هزار خارجی از کشورهای عراق، سوریه، ایران، سودان، لیبی، سومالی یا یمن ابطال شده است. اما روز شنبه اعلام کرد اگر این افراد روادید معتبر دارند می توانند به آمریکا سفر کنند.
ترامپ در پیام توئیتری اش ضمن مضحک خواندن حکم قاضی نوشت: این که نمی توانیم درباره ورود و خروج افراد تصمیم بگیریم، معضل بزرگی است.
این لفاظی ترامپ درباره به اصطلاح قاضی خواندن روبارت ممکن است درصورتی که دادگاه تجدید نظر فدرال درباره آن سوال کند، وکلای دولتی را در دفاع از فرمان ترامپ در وضعیت دشواری قرار دهد.
«آرتور هلمن» استاد حقوق دانشگاه پیتزبورگ در این زمینه گفت: آنها یا باید از این اظهارات که روبرت یک «به اصطلاح قاضی» است دفاع کنند یا از رئیس جمهوری فاصله بگیرند.
در بحبوحه چالش های حقوقی، دو شرکت مهم هواپیمایی خاورمیانه اعلام کردند که انتقال مسافران از هفت کشور را از سر خواهند گرفت. شرکت هواپیمایی قطر ایرویز و اتحاد از امارات اعلام کردند اجازه دارند افرادی را که دارای روادید معتبر هستند به هواپیما سوار کنند.
فرودگاه قاهره و مقام های هواپیمایی این کشور نیز اعلام کردند دستوراتی را از اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا برای تعلیق فرمان اجرایی ترامپ دریافت کرده اند.
فرمان اجرایی ترامپ از زمان اعلام در هفته گذشته، به بروز ناآرامی در درون دولت و دادگاه های این کشور منجر شد. ترامپ، «سالی یاتس» سرپرست دادستانی آمریکا را پس از مخالفت وی با اجرای این فرمان برکنار کرد.
ایالت های مینه سوتا و واشنگتن نیز در استدلال های جداگانه ای در دادگاه ها اعلام کردند که ممنوعیت موقت و تعلیق جهانی برنامه پناهجویان آمریکا به شکل چشمگیری به افراد مقیم این کشور آسیب رسانده و باعث تبعیض می شود.
وکلای فدرال چنین استدلال کرده اند که کنگره به رئیس جمهوری درباره تصمیم گیری بر سر امنیت ملی و ورود مهاجران اختیاراتی داده است اما روبارت گفت این وظیفه دادگاه نیست که درباره عقلانیت هر سیاست خاصی که از سوی دو قوه مجریه و قضاییه اعمال می شود قضاوت کند یا سیاست هایی را وضع کند. وظیفه دادگاه این است که مطمئن شود اقدامات این دو قوه با قوانین کشور مطابقت دارد یا نه.
به گزارش ایرنا، ترامپ جمعه (8 بهمن) فرمان اجرایی ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان را امضا کرد که به بروز ناآرامی در نتیجه بازداشت مسافران در فرودگاه ها و تظاهرات در ابراز همدردی و حمایت از قوانین مهاجرتی در آمریکا منجر شد.
۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]