واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست هفتگي سخنگوي وزارت خارجه -1 انگليسيها به منافع بلند مدت ملت افغانستان بينديشيند
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت خارجه در واكنش به ادعاي روزنامه آبزرور مبني بر ارسال بمب كنار جادهاي به افغانستان توسط ايران گفت: انگليسيها بايد سياست خودشان در افغانستان مبني بر گفتوگو با طالبان را تغيير داده و به منافع بلند مدت ملت افغانستان بينديشيند.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري فارس، سيد محمد علي حسيني سخنگوي وزارت خارجه كشورمان پيش از ظهر امروز دوشنبه در نشست هفتگي با خبرنگاران در پاسخ به پرسشي در خصوص ربوده شدن 16 مامور نيروي انتظامي در سيستان و بلوچستان و اخبار مطرح شده مبني بر شهادت دو نفر از آنها و تلاشهايي كه براي آزادي آنان صورت گرفته است، اظهار داشت: اخبار موثقي در مورد اينكه دو مامور به شهادت رسيده باشند دريافت نكرديم.
وي ادامه داد: آنچه شبكه العربيه نشان داد برخلاف تعهدات اخلاقي و حرف اين شبكه بود و از زماني كه از دستگيري اين عزيزان مطلع شديم فعاليتهايي را در وزارت خارجه و در تهران آغاز و صحبتهاي را با سفير و نفر دوم سفارت پاكستان در تهران انجام داديم.
سخنگوي وزارت خارجه فعاليتهاي سركنسول ايران در كويته را مورد اشاره قرار داد و افزود: قرار است در اين رابطه هيئتي با پاكستان اعزام شود و مقامات پاكستاني نيز اعلام آمادگي كردند كه همكاري همه جانبهاي را در اين زمينه داشته باشند.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه آيا گروهك جندالله از سوي كشورهاي منطقهاي و فرامنطقهاي حمايت ميشود، خاطرنشان كرد: گروهها و اشرار معمولاً توسط برخي مورد حمايت قرار ميگيرند كه اهداف آنها را تامين ميكنند.
يكي از خبرنگاران حاضر در جلسه از حسيني سوال كرد كه آيا تهران براي دستگيري سركرده گروهك تروريستي جندالله با پاكستان هماهنگي انجام داده كه وي اظهار داشت: همكاريها و هماهنگيهاي نزديكي بين ايران و پاكستان در برخورد با گروهكهاي تروريستي و كساني كه در قاچاق مواد مخدر دست دارند و در دو سوي مرز دو كشور شرارت آفريني ميكنند وجود دارد كه بر اساس تعهدات و توافقاتي كه صورت گرفته اين روند ادامه دارد.
حسيني اضافه كرد: پاكستانيها در قبال اشراري كه تابعيت ايران را داشته و احياناً موفق به فرار از مرزها شدهاند تاكنون برخورد مناسب و همكاري خوبي در خصوص استرداد آنها داشتهاند كه اخيراً نيز شاهد بوديد تعدادي از آنها را به ايران بازگرداندهاند.
يكي از خبرنگاران در ادامه با اشاره به اظهارات سولانا مبني بر اينكه بحث كنسرسيوم نيازمند زمان و فكر كردن است از حسيني پرسيد آيا ايران ميخواهد پيشنهاد جايگزيني را مطرح كند كه وي پاسخ داد: ما مانع از فكر كردن ايشان نميشويم. آقاي سولانا عنوان كرد كه در مورد اين پيشنهادات بايد فكر كنيم، فكر كنند ما نيز ميگوييم بايد با دقت مطالعه و بررسي شود.
وي در عين حال ياد آور شد كه پيشنهاد كنسرسيوم ايران جزء بسته پيشنهادي قرار دارد و سر جاي خود است.
حسيني در خصوص نصب ميلهاي مرزي ايران و عراق كه سوال يكي ديگر از خبرنگاران بود نيز با بيان اينكه در اين زمينه مذاكراتي انجام شده گفت: سفر يك هيئت عراقي به جمهوري اسلامي در همين خصوص در دستور كار است ولي هنوز زمان آن دقيق نيست.
خبرنگاري با اشاره به اظهارات روز گذشته سعيد جليلي دبير شورايعالي امنيت ملي مبني بر اينكه نكات مشترك بين دو بسته پيشنهادي ايران و بسته 1+5 وجود دارد از حسيني خواست اين نكات مشترك را بيان كند كه وي در اين باره اظهار داشت: طرفين بايد بنشينند و در اين زمينه صحبت كنند. آنچه آقاي سولانا مطرح كرد اين بود كه فصلهاي مشتركي در بستههاي دو طرف وجود دارد و ما هم تاكيد كرديم بر اينكه آغاز مذاكرات بايد پيرامون همين مواضع و سرفصلهاي مشترك انجام شود و عقل و منطق سياسي نيز همين را ايجاب ميكند و همين حكم ميكند كه زماني دو طرف به دنبال مذاكرات جدي و نتيجه بخش بودن اين مذاكرات هستند از جايي آغاز كند كه مورد اتفاق نظر است و داراي زمينههاي مشتركي است.
خبرنگاري به ادعاي آبزرور مبني بر ارسال بمب كنار جادهاي توسط ايران و افغانستان اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه اين را از جمله اتهاماتي عنوان كرد كه از سوي انگليسيها مطرح شده و قبل از اين نيز چنين اتهاماتي از سوي آنها مطرح ميشد.
وي در عين حال افزود: ما معتقديم آنها براي فرافكني و سرپوش گذاشتن بر شكست سياستهاي نظامي خودشان در افغانستان دست به چنين كارهايي ميزنند.
وي ادامه داد: ما هنوز شهادت ديپلماتها و روزنامه نگارانمان را به دست تروريسم طالباني از ياد نبردهايم و معتقديم انگليسيها بايد سياست خودشان در افغانستان مبني بر گفت و گو با طالبان و گروههاي افراط گرا را تغيير دهند و به منافع بلندمدت ملت افغانستان بينديشند.
ادامه دارد....
انتهاي پيام/
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]