تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817436322




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سقوط‌‌ ارزش بازاری‌بانک‌ملت‌نشانه‌ای‌دیگرازتداوم‌بحران


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سوختن ۳۶۰۰ میلیارد تومانی ارزش سهام بانک ملت برگی بود نحیف از دفتر ضخیم بحران بانکی. این دفتر در حال ورق خوردن است؛ تلاطم‌ها بیش‌تر خواهد شد. بازهم هشدار قبلی را مرور کنیم:


با همین روند فقط برای دو سال ۹۵ و ۹۶ قریب به هفتصد هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید خلق خواهد شد که بخش اصلی‌اش ضرر و اعسار است، مانده‌های قبل از ۹۵ به کنار! شکاف میان دارایی و بدهی بانک‌ها بالغ‌بر چند صد هزار میلیارد تومان است. 


• متناظر با ضررِ انباشتۀ پنهان، مطالبۀ (claim) انباشتۀ فعلاً غیرفعالی شکل گرفته که در صورت کاهش بازدهی، برای تهاجمات سفته‌بازانه آماده است.


• هر روز که از روند تشدید بیماری نظام بانکی می‌گذرد، مدیریت آن دشوارتر خواهد شد. تداوم نرخ بهرۀ بالا و خلق پول برای پرداخت بهره و نه برای تزریق و سرمایه‌گذاری در اقتصاد، همراه با راه‌حلِ (عجیب و گرته‌برداری‌شدۀ) «توسعۀ بازار بدهی» (که تشدیدکنندۀ معضل خواهد بود)، مدیریت و کنترل روند بحران را پیچیده‌تر خواهد کرد. بزرگ‌تر شدن بحران ادامه دارد تا ...
  
راه‌حل چیست؟


1.  در دست‌گرفتن افسار هدایت نقدینگی با توجه به شکست نرخ بهره و نیز شکست اغلب بانک‌ها در تخصیص بهینۀ منابع. هدایت به کجا؟ به چند ابر پروژۀ ملی و توسعه‌ایِ مطالعه‌شده و قابل پایش؛ با هدف تحقق جهشی شتاب‌وار در سمت عرضۀ اقتصاد (رشد اقتصادی/تولید ثروت) در موضوعاتی که تقاضایِ بالقوۀ آن مستدلاً وجود دارد.


2.  خاموش نگه‌داشتن مطالبۀ بدون معادل در بخش حقیقی و ممانعت از فعال شدن آن به سمت تهاجمات سفته‌بازانه؛ به همراه سازوکاری برای خنثی کردن این تهاجمات.


3.  در نظر گرفتن یک دورۀ انتقالی (5 تا 10 سال) با عاملیت چند بانکِ انتقالی که در آن شکاف ایجاد شده میان طرف بدهی و دارایی به‌تدریج از بین رفته و سپس در چارچوب و قواعدی جدید و سامان‌یافته، بانک‌هایی خصوصی به‌عنوان واسطۀ وجوه امکان فعالیت داشته باشند.


4.  در این دورۀ انتقالی میزان نقدینگی و همچنین ثروت خلق‌شده در اقتصاد (بر اثر سیاست‌های بند 1) به‌اندازه‌ای خواهد بود که آثار بجا مانده از کج کارکردی بانک‌ها در سال‌های گذشته را جبران کند.


مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات مبین 

پی‌نوشت:


 • ذیل هریک از چهار بند سادۀ شده فوق، دنیایی از جزییاتِ قابل‌بحث و استدلال وجود دارد. اما پیش‌شرط‌هایی لازم است: (1) التزام نظری به مبانی اقتصاد پولی و کارکردهای نظام بانکی که در آن بانک‌ها خالق وجوه هستند و نه واسطۀ آن؛ (2) رهایی از کلیشه‌هایی که دسته‌ای از صاحبان قلم و نظر بدون دریافت عمق آن (عمدتاً از سر رواج این ایده‌ها در برخی مراکز و محافل) بدان دلبسته‌اند. 


• بدون پژوهش در مبانی اقتصادِ پولی با همایش‌ها و تکرار کلیشه‌های "نظارت"، "انضباط مالی"، "دخالت دولت"، "افزایش سرمایه"، "رتبه‌بندی" و  ... دردی دوا نخواهد شد.
 
• نگاه و مطالعه در تجارب شرق آسیا با بصیرت ناشی از لوزام نظری اقتصاد پولی درسهای مهمی است


۰۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن