تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848772523




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لایحه پیشنهادی منع خشونت علیه زنان/ تشکیل شعبه‌های قضایی برای خشونت‌های خانگی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



لایحه پیشنهادی منع خشونت علیه زنان/ تشکیل شعبه‌های قضایی برای خشونت‌های خانگی
روز نو : وقایع اتفاقیه نوشت: خشونت علیه زنان به اشکال مختلفی رخ می‌دهد؛ از خشونت در خانه گرفته تا فضاهای عمومی. از توهین و ازدواج زودهنگام تا تجاوزهای جنسی و خشونت‌های کلامی. اینها فقط مواردی از خشونت‌ علیه زنان بوده که زندگی اجتماعی آنها را با چالش‌ها و مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است.
 
 با وجود آمارهايي که روزبه‌روز در زمينه خشونت عليه زنان منتشر مي‌شود، جاي خالي قانون حمايت از زنان به‌شدت احساس مي‌شد و فعالان حقوق زنان در دنيا، سال‌ها به‌دنبال راهکاري براي حمايت از زنان قرباني خشونت و تصويب قوانيني بودند تا هزينه خشونت عليه آنان را افزايش دهند. تا اينکه فعالان حوزه زنان و وکلا به‌عنوان جامعه مدني با اهداف اخلاقي و انساني اقدام به جمع‌آوري متون و قوانين مربوط به خشونت عليه زنان در ٢٠ کشور مسلمان و اروپايي کردند.
 
در همين ميان، روز سه‌شنبه نشستي در کانون وکلاي دادگستري برگزار و لايحه پيشنهادي جمعي از وکلاي دادگستري در رابطه با منع خشونت خانگي عليه زنان رونمايي و ويژگي‌ها و کاستي‌هاي آن بررسي شد. براساس اين گزارش، لايحه پيشنهادي منع خشونت خانگي عليه زنان شامل ٥٢ ماده و ٢١ تبصره است که به مواردي از جمله رفع خشونت عليه آنها با رويکرد ترميمي مانند خشونت‌هاي جسمي، روحي و جنسي اشاره دارد.
 
70 درصد آزارهاي جنسي به دختران اختصاص دارد
 
مريم کيان‌ارثي، وکيل دادگستري و فعال حقوق زنان، در نشست رونمايي از لايحه پيشنهادي منع خشونت خانگي عليه زنان گفت: «براي ارائه راهکار مناسب حقوقي و حمايت از بزه‌ديدگان خشونت خانگي، قانون مدوني وجود ندارد و حتي قوانين جزایي موجود، ما را در اثبات بزه خشونت کمک نمي‌کنند.» اين وکيل دادگستري با ارائه آماري از خشونت خانگي عليه زنان اظهار کرد: «براساس تحقيقات وزارت کشور در سال ٨٣، حدود ۶۶ درصد زنان ايراني در مدت زندگي مشترک، حداقل يک‌بار مورد خشونت واقع شدند و ۵۶ درصد کودکان آزار‌ديده دختر هستند که ۴۴ درصد آنان از سوي پدر آزار مي‌بينند.»
 
اين فعال حقوق زنان ادامه داد: «بر اساس اين آمارها، ۷۰ درصد آزارهاي جنسي به دختران اختصاص دارد که ۵۰ درصد از سوی اعضاي خانواده انجام مي‌شود. حتي زنان در دوران بارداري مورد خشونت همسر قرار گرفته که نتيجه آن سقط جنين و کم‌وزني بوده است.»
 
کيان‌ارثي با بيان اينکه آماری رسمي از خشونت عليه زنان وجود ندارد، گفت: «غالب زنان نمي‌دانند مورد خشونت قرار مي‌گيرند و حتي بحث ضد‌ارزش، متأسفانه از ديد بسياري، ارزش تلقي مي‌‌شود.»
 
اين وکيل دادگستري اين موارد را موجب همسو‌شدن برخي وکلا و جامعه مدني براي تهيه لايحه پيشنهادي منع خشونت خانگي عليه زنان عنوان کرد و گفت: «اين افراد، نخست متون خشونت عليه خانواده در ۲۰ کشور دنيا را جمع‌آوري کردند تا اينکه در سال ٩٣، سرفصل‌هاي اين پيش‌نويس تهيه شد.»
 
او در ادامه از وجود چالش‌هايي در تهيه اين لايحه خبر داد و گفت: «نبود تجربه شخصي در قانون‌نويسي، انطباق اين ايده‌ها با قوانين مربوط براي جلوگيري از تعارض در کشور، نداشتن دسترسي به سازمان‌هاي مرتبط با زنان خشونت‌ديده و محدوديت دسترسي به آمار زنان خشونت‌ديده، از جمله اين چالش‌ها‌ست.»
 
او افزود: «حفظ اسرار خانوادگي، به‌عنوان ارزش در فرهنگ سنتي محسوب مي‌شود و از اين‌رو، آماري دراين‌باره منعکس و ثبت نمي‌شود. در همين ميان، جاي خالي قانون حمايت از زنان به‌شدت احساس مي‌شد تا اينکه فعالان حوزه زنان و وکلا به‌عنوان جامعه مدني با اهداف اخلاقي و انساني، اقدام به جمع‌آوري متون و قوانين مربوط به خشونت عليه زنان در٢٠ کشور مسلمان و اروپايي کردند. ترکيه، هند، پاکستان، مالزي، غنا، بلاروس، اتريش، لهستان، آلمان، فرانسه و آمريکا از جمله کشورهايي بودند که قوانين آنها در حوزه خشونت عليه زنان جمع‌آوري و ترجمه شده است.»
 
اختصاص پيش‌نويس لايحه، تنها به زنان
 
در ادامه اين نشست، خلود علم، وکيل دادگستري گفت: «وقتي در رابطه با خشونت صحبت مي‌کنيم، ابتدا خشونت‌هاي جسمي به ذهن متبادر مي‌شود اما در بررسي‌ها، به ابعاد ديگر خشونت دست پيدا کرديم. يکي از چالش‌ها، دامنه شمول اين قوانين بود که آيا بايد کودکان يا سالمندان را هم در نظر بگيريم که تصميم بر آن شد در پيش‌نويس لايحه، فقط زنان را در نظر بگيريم.»
 
او با اشاره به ويژگي‌هاي اين پيش‌نويس افزود: «از ويژگي‌هاي اين پيش‌نويس که با نام لايحه خشونت خانگي عليه زنان در چهار فصل تدوين شده، اين است که خشونت به مواردي چون خشونت جسمي، به خطر‌افتادن حيات، خشونت اجتماعي، خشونت شرف که در زير‌مجموعه خشونت‌هاي اجتماعي در نظر گرفته شده و ... تقسيم شده است.»
 
لزوم استفاده از مقامات قضايي زن در رسيدگي به پرونده‌ها
 
در ادامه نشست، شيما قوشه، وکيل دادگستري گفت: «سعي کرديم اين لايحه را با آيين دادرسي و ساز و کار حمايت قانوني و قضايي کشور تدوين کنيم؛ البته بخشي از موارد قبلا هم در آيين دادرسي وجود داشته اما سعي کرديم با توجه به رويکرد حمايتي خود، موارد ديگري را در نظر بگيريم که يکي از آنها سرعت در رسيدگي به پرونده‌هاي خشونت است.»
 
او افزود: «با توجه به اينکه بخشي از خشونت در خانه رخ مي‌دهد، تکليف زنان و فرزندان در زندگي مشخص نيست. در نتيجه، سعي کرديم سرعت رسيدگي به پرونده‌ها را افزايش دهيم و از مقامات قضايي زن در پرونده استفاده شود.»
 
اين وکيل دادگستري ادامه داد: «موارد ديگري که در اين پيش‌نويس پيش‌بيني شده، استفاده از ضابط قضايي در جرايم مشهود است، مانند دعواهاي خانوادگي که فقط در موارد کمي، از ضابط قضايي استفاده مي‌شود و تأکيد شده تکليف پرونده‌هاي خشونت عليه زنان در مدت سه ماه مشخص شود.»
 
اين وکيل دادگستري گفت: «فراهم‌کردن حمايت‌هاي مالي براي بزه‌ديدگان، از ديگر مواردي است که در پيش‌نويس لايحه به آن اشاره و گاهي مشاهده شده بزه‌ديدگان به علت مشکل مالي از شکايت دست مي‌کشند. تصميم‌گيري براي حضانت کودکان با توجه به آينده و صلاح کودک، از ديگر موارد مورد توجه است و ما دادگاه را مکلف کرديم به‌جاي حبس، از مجازات‌هاي جايگزين استفاده کند. اين قانون، حمايت ويژه‌اي از زن، کودک و سالمند دارد.»
 
در نظر گرفتن شعبه‌هاي اختصاصي براي خشونت‌هاي خانگي
 
در ادامه توضيح لايحه خشونت عليه زنان، زهرا مينويي، وکيل دادگستري بيان کرد: «فصل دوم اين لايحه، شامل 16 ماده با مباني و رويکرد پيشگيرانه است.»
 
او افزود: «درباره اقدامات حمايتي براي توقف خشونت، سعي شده از طريق توانمندسازي، بزه‌ديده از زماني که به دادگستري مراجعه مي‌کند، بتواند از مشاوره استفاده کند. تأسيس خانه‌هاي امن يکي ‌ديگر از اقدامات است.»
 
اين وکيل دادگستري گفت: «رويکرد ما يکجانبه و به‌سمت بزهکار و بزه‌ديده نيست بلکه دوجانبه است و به اصلاح رابطه بزهکار و بزه‌ديده هم توجه دارد.»
 
او افزود: «در رابطه با آثار جبران‌ناپذير خشونت‌هاي خانگي سعي کرديم اقداماتي را در نظر بگيريم. به‌عنوان مثال، اینکه شعبه‌هاي اختصاصي در آيين دادرسي براي خشونت‌هاي خانگي در نظر گرفته شود.»
 
اين وکيل دادگستري ادامه داد: «براي اينکه هماهنگي منسجمی داشته باشيم، کميته‌هاي استاني منع خشونت در نظر گرفته شده و براي وزارتخانه‌هايي مانند وزارت بهداشت، درمان و کار وظايفي در نظر گرفته شده است.»



تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن