واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رئيس جمهوري براي تمام فصول!
روزنامه آفرینش نوشت:
مخالفت ها با فرمان اجرايي اخير رئيس جمهورآمريكا همچنان ادامه دارد و در شهرهاي بزرگ ايالات متحده از جمله نيويورک صدها هزار نفر از مخالفان سياست هاي مهاجرتي ترامپ به نشانه اعتراض به خيابان ها آمدند. همچنين در بسياري از ايالات آمريکا، دادگاه ها با شکايت هاي مکرردرباره فرمان اجرايي اخير ترامپ مواجه شدهاند و در بسياري از موارد با صدور احکامي، مواردي از اين فرمان اجرايي را نقض کرده اند.
بسياري از مهاجرين در كشورهاي مختلف جهان دچار سردرگمي شدهاند و ازآنها خواسته شده تا به كشورشان بازگردند. تعداد بسياري از مسافران در فرودگاههاي مختلف گيركردهاند و دچارمشكلات مختلف براي رسيدن به آمريكا و امورات زندگي خود دارند. پناهجويان، فعالان تجاري، دانشجويان، هنرمندان، و بسياري از اقشار مردم نسبت به اقدام ترامپ معترضند و اين رفتار را مصداق تبعيض و نقض حقوق خود مي دانند.
از سوي ديگر چينش كابينه ترامپ به گونهاي است كه جداي از مردم آمريكا بسياري از دولتمردان كشورهاي دنيا را نيز نگران كرده است. حضور ثروتمندان و فعالان تجاري و يا ژنرالهاي جنگ طلب در تشكيل كابينه و سپردن امور بزرگترين قدرت نظامي و اقتصادي دنيا، بسيار تامل برانگيز است.
به هرترتيب آمريكا ابرقدرتي است كه تمام تصميمات و عملكردهاي آن بر روند امورات ديگر كشورهاي جهان تاثير گذار خواهد بود. امروز از ورود مسافران و مهاجران ممانعت كردهاند، فردا ممكن است گرين كارتيها و افراد دوتابعيتي را از آمريكا بيرون كنند! امروز ترامپ از اقتصاد آمريكايي و كالاي داخلي حمايت ميكند و فردا ممكن است روند صادرات و واردات در جهان را متحول سازد.
كمتر از 10 روز از خروج اوباما از كاخ سفيد ميگذرد و هنوز ترامپ پا به عرصه انرژي، مبادلات نظامي، بحرانهاي امنيتي، تروريسم و بسياري از مسائل مطرح درجهان نگذاشته است. هرگونه تصميمات خلق الساعه وي همچون نارضايتي به وجود آمده براي ورود به آمريكا، ميتواند وضعيت و ثبات جهان را برهم بزند. نگراني مضاعف اينجاست كه درون جامعه آمريكا نيز تاكنون چنين مخالفت و نفرتي از هيچ رئيس جمهوري وجود نداشته است. ضمن اينكه ترامپ شخصيتي خودمحور و خودشيفته شناخته شده و تاكنون نرمشي نسبت به تصميمات خود نشان نداده است.نمونه اين خودمحوري را ميتوان در بركناري سرپرست دادگستري ايالات متحده مشاهده كرد كه ترامپ وي را با يك خط جمله توئيتري بركنار كرد!.
اين نگرانيها براي ما بايد بيش از ديگركشورها باشد، چرا كه در دولت ترامپ سرمايه داران يهودي وابسته به لابي صهيونيست قدرت فراواني دارند و رابطه آنها با اعراب و اسرائيل نيز بسيارمساعد است. شايد آنها كه مخالف سياستهاي اوباما و حمايتش از برجام بودند، فكر ميكردند با آمدن ترامپ و مخالفت آن با برجام همه چيز خيلي راحت به حالت دوران تحريمها باز ميگردد و فضا براي تحقق خواستهها و اهداف سياسي و مالي آنها فراهم خواهد شد.
امروز بايد اقرار كرد كه خطر ترامپ بسيار جدي تر از آن چيزي است كه پيشبيني ميشد. طرح اين موضوع ايجاد هراس و يا بزرگ نمايي از قدرت آمريكا نيست، بلكه به سبب ناپخته بودن و عدم آشنايي ترامپ با سياستهاي مديريت جهاني، بايد از اقدامات غافل گير كننده آن نگران بود.
اما بايد خيلي واقع گرايانه به شرايط موجود نگريست. درحال حاضر ما بايد به فكرسياستهاي پيشگيرانه در مقابل اقدامات ضدايراني ترامپ باشيم. گزافه نيست اگر برجام را سپري مناسب براي درامان ماندن از خصومتهاي ترامپي بدانيم. به هرحال برجام سند و توافقي بين المللي است كه در آن تعامل ايران و غرب و ارتقاي سطح ارتباطات تجاري پيش بيني شده است.
برجام ميتواند به سبب داشتن تعهدات حقوقي ميان ايران و 5 قدرت بزرگ دنيا، فضايي را ايجاد كند كه مانع از اقدامات غيراصولي آمريكا در مواجه با كشورمان گردد. البته براين امر واقفيم كه سياستهاي خودسرانه و تهديدآميز آمريكا مانع از همكاري ديگر كشورهاي دنيا خواهد شد، اما تاآنجا كه ممكن است بايد تعاملات و پيوستگيهاي سياسي و اقتصادي خود با غرب را افزايش دهيم تا هزينه ايجاد فضايي همچون دوران تحريمها براي آمريكا بالا برود.
بايد پذيرفت كه طي چهار سال آينده بايد شاهد سياستهاي سختگيرانه برعليه كشورمان باشيم. چراكه خوب يا بد، ترامپ تا چهارسال ديگر رئيس جمهور آمريكا خواهد بود و سياستها و تصميمات وي براي تمام مخالفان و موافقان داخلي و خارجي وي لازم الاجراست. قدرمسلم اين ماهستيم كه بايد از يكسو بنيه داخلي را درمقابل فشارهاي خارجي ارتقا بخشيم و از سوي ديگر با تقويت سپرتعاملات چند جانبه همچون برجام، مانع از بازگشت به دوران تحريمها شويم و با اقدامات اين چنيني مبارزه كنيم.
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - 01 February 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]