واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سردرگمیها در پی توقف صدور ویزای آمریکا؛
جای خالی کشورهای متهم حادثه ۱۱ سپتامبر در لیست ترامپ / ایران اطلاعات شهروندانش را به آمریکا نمیدهد
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در مقالهای با اشاره به سردرگمیهای ناشی از حکم ترامپ برای توقف صدور ویزا به شهروندان هفت کشور جهان نوشت: این در حالی است که هواپیماربایان حادثه یازده سپتامبر مصری، لبنانی، سعودی و اماراتی بودند و هیچ یک از این کشورها در میان کشورهایی که ترامپ تصمیم گرفته قانون منع ورود را برای آنها اعمال کند، وجود ندارند. از طرفی ارسال اطلاعات به واشنگتن از نظر ایران برخلاف ایدئولوژیهای حاکم است.
روز نو : روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در مقالهای با اشاره به سردرگمیهای ناشی از حکم ترامپ برای توقف صدور ویزا به شهروندان هفت کشور جهان نوشت: این در حالی است که هواپیماربایان حادثه یازده سپتامبر مصری، لبنانی، سعودی و اماراتی بودند و هیچ یک از این کشورها در میان کشورهایی که ترامپ تصمیم گرفته قانون منع ورود را برای آنها اعمال کند، وجود ندارند. از طرفی ارسال اطلاعات به واشنگتن از نظر ایران برخلاف ایدئولوژیهای حاکم است.
به گزارش روز نو به نقل از «نیویورک تایمز» خانوادهها، تجار، ورزشکاران و توریستهای هفت کشور خاورمیانه و شمال آفریقا که برنامه سفر به آمریکا را داشتهاند با حکم دولتی روز جمعه ترامپ مبنی بر ممنوعیت صدور ویزا برای این کشورها بلاتکلیف شدند.
این حکم همه سفرها به آمریکا را برای شهروندان این کشورها که اکثریت آنان را شیعیان تشکیل میدهند، برای ۹۰ روز متوقف میکند. سه کشور از این کشورها در میان کشورهای حامی تروریسم در آمریکا به شمار میروند: ایران، سوریه و سودان و در مورد سه کشور دیگر نیز نگرانیهایی از این بابت وجود دارد: لیبی، سومالی و یمن.
کسانی که پاسپورت و ویزای آمریکایی آنها آماده است اما خارج از آمریکا هستند نیز در این مدت حق ورود به کشور را ندارند.
ترامپ قبل از امضای این حکم در پنتاگون اعلام کرد که «ما تنها به کسانی اجازه میدهیم وارد آمریکا شوند که به کشور ما احترام بگذارند و عمیقا عاشق مردم ما باشند. ما هرگز درسهایی که از یازده سپتامبر گرفتیم و قهرمانانی که جانشان را در پنتاگون از دست دادند را فراموش نمیکنیم.
به گزارش نیویورک تایمز هواپیماربایان حادثه یازده سپتامبر از کشورهای مصر، لبنان و عربستان سعودی و امارات متحده عربی بودند در حالی که هیچ یک از این کشورها در میان کشورهایی که ترامپ تصمیم گرفته قانون منع ورود را برای آنها اعمال کند، وجود ندارند.
بعد از ۹۰ روز در صورتی که کشورهای این لیست اطلاعات مورد نیاز آمریکا برای ارزیابی شهروندان متقاضی ویزای آمریکا را به آنها ندهند قادر است بعد از یک مهلت ۶۰ روزه برای همیشه صدور ویزا به آنها را متوقف کند.
با این شرایط انتظار ارسال اطلاعات از سوی ایران با چالشهایی روبه رو خواهد بود . ایران سالانه ۳۵ هزار مسافر به آمریکا دارد که از همه کشورهای دیگر این لیست بیشتر است.
این درحالی است که ارسال اطلاعات به واشنگتن از نظر ایران برخلاف ایدئولوژیهای حاکم است، اما در صورتی که این کار را نکند، شهروندانش از دیدن خانوادهشان محروم خواهند شد. بیش از یک میلیون ایرانی امریکایی در آمریکا زندگی میکنند.
به گفته یک تحلیلگر سیاسی توقف صدور ویزا اولین شاخصهای است که نشان میدهد روابط ایران و آمریکا قرار است در دولت ترامپ به چه سمتی برود.
به گفته یک تحلیلگر سیاسی نزدیک به دولت روحانی، ترامپ واکنش ایران به این قانون را به عنوان امتحان در نظر گرفته است. اگر ایران همکاری نکند آنها در موارد دیگر نیز با ایران کنار نخواهند آمد. ما این مساله را تا سی روز آینده خواهیم فهمید.
حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه و یکی از اصولگرایان در ایران گفته ما در مورد ارسال اطلاعات در مورد شهروندانمان به دولت ترامپ هیچ تعهدی نداریم. چنین اقدامی ناموجه است.
در آمریکا، آمریکاییهای ایرانیتبار از شنیدن این خبر شوکه شدهاند و نگران خانوادهها و دوستانشان در ایران هستند.
تریتا پارسی یکی از اعضای شورای ایرانیان آمریکا گفته بسیاری از شهروندان ایران با گرینکارت و ویزای آمریکا امروز نگران و پریشانند. کسانی که برای مدتی آمریکا را ترک کردهاند، دیگر اجازه ورود ندارند و کسانی که در آمریکا هستند هم میترسند که اینجا را ولو برای مدتی کوتاه ترک کنند. حتی برای کارهای ضروری چراکه در صورت خروج دیگر نمیتوانند وارد کشور شوند.
پارسی گفته نوعی سردرگمی در مردم دیده میشود که این احساس بیعدالتی است. هیچ ایرانی تاکنون به حمله به خاک آمریکا متهم نشده است. در عوض در یازده سپتامبر شهروندان کشورهایی متهم شده بودند که امروز نامشان در این لیست نیست.
در سال ۲۰۱۵ بر اساس آمارهای وزارت امنیت داخلی آمریکا در مجموع ۳۰ هزار و ۲۶۶ ایرانی با ویزای غیرمهاجرتی به آمریکا سفر کردهاند و این در مقایسه با ۲۱ هزار و ۳۸۱ شهروند عراق و ۱۶ هزار و ۱۰ شهروند سوریه و ۵ هزار و ۵۴۹ شهروند یمن و ۴ هزار و ۷۹۲ شهروند سودانی و ۲ هزار و ۸۹ شهروند لیبیایی و ۳۵۹ شهروند سومالیایی بسیار بیشتر است.
از آنجایی که در ایران سرکنسولگری آمریکا وجود ندارد، ایرانیها باید برای گرفتن ویزا به ترکیه و تاجیکستان و امارات سفر کنند. وزارت خارجه آمریکا گفته بیش از ۴۰٪ متقاضیان همیشه درخواستشان رد میشود. در ایران و سایر کشورها آژانسهای زیادی هستند که میتوانند این امور را تسهیل کنند.
علیرضا فلاحتی رییس یکی از این آژانسهای مسافرتی در آنکارا گفته باید امیدوار باشیم این اخبار جعلی باشند. مردم دائما با ما تماس میگیرند و در مورد لغو شدن وقت مصاحبه سفارتشان سوال میپرسند. آنها برای ثبت نام ویزا ۱۶۰ دلار پرداختهاند و بلیط و هتلشان را نیز رزرو کردهاند. من امیدوارم همه چیز درست شود.
یک مدیر رستوران ۲۸ ساله در ایران گفته از زمانی که این خبر راشنیده گریه میکند. او گفته منتظر اخذ گرینکارتش بوده و با همسرش برنامه داشتند که به اورلاندو بروند. جایی که پدر و مادر و برادرش در آنجا زندگی میکنند. آنها بچهدار شدنشان را با این هدف به تعویق انداختهاند و حالا معلوم نیست تا کی باید منتظر بمانند.
منبع: ایلنا
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]