واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سونامی استعفاء مدیران ارشد در وزارت امور خارجه آمریکا
برخی دیپلمات های سابق آمریکایی از این موضوع اعلام نگرانی کرده اند و گفته اند این کناره گیری ها ممکن است شیرازه و بدنه وزارت امور خارجه آمریکا را از هم بپاشد.
با استعفای جمعی از مدیران ارشد و کلیدی وزارت امور خارجه آمریکا که مایل نبودند با دولت دونالد ترامپ ادامه همکاری دهند، نگرانی دیپلمات ها و ناظران آگاه در آمریکا از احتمال ایجاد مشکلات جدی درون این وزارت خانه کلیدی افزایش داشته است.
به گزارش عصر ایران از زمان اعلام استعفای چهار تن از کلیدی ترین مدیران وزارت امور خارجه آمریکا که در بخش های مدیریتی و اداری این وزارت خانه کار می کردند، برخی دیپلمات های سابق آمریکایی از این موضوع اعلام نگرانی کرده اند و گفته اند این کناره گیری ها ممکن است شیرازه و بدنه وزارت امور خارجه آمریکا را از هم بپاشد.
گفتنی است با وجود استعفای چهار مدیر کلیدی هنوز نامزدی "رکس تیلرسون" گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزارت امور خارجه آمریکا به تایید نهایی سنا نرسیده و قرار است در هفته جاری در صحن سنا درباره تیلرسون رای اعتماد گرفته شود.
چهارشنبه شب و پنج شنبه هفته جاری چهار تن از مدیران ارشد وزارت امور خارجه آمریکا از سمت خود استعفا دادند. " پاتریک کندی" معاون مدیریت وزارت امور خارجه آمریکا ، " جویس آنه بار" دستیار وزیر در امور اداری، " میشل باند " دستیار امور کنسولی وزیر امور خارجه و نیز " جنتری اسمیث" مدیر دفتر هیات های خارجی وزارت امور خارجه آمریکا از جمله استعفا دهندگان اخیر از سمت هایشان بودند.
استعفای پاتریک کندی زیان بار تر از دیگر استعفاهاست چرا که این مدیر 9 سال گذشته در وزارت امور خارجه می توانست با توجه به تجارب خود در امور اداری و مدیریتی، وزیر بی تجربه و جدید کابینه ترامپ را در سروسامان دادن مجدد به مجموعه مدیریتی این وزارت خانه یاری دهد.
همچنین " تام کانتری من " معاون کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده از سمتش استعفا کرده است.
گفتنی است برخی از مقامات ارشد وزارت مور خارجه آمریکا نیز در همان روز تحلیف ترامپ استعفای خود را اعلام کردند. از جمله این افراد " ویکتوریا نولند " معاون اروپا و اوراسیای وزارت امور خارجه و نیز " گرگوری استار" معاون امنیت دیپلماتیک وزارت خانه بودند که روز جمعه و همزمان با مراسم تحلیف ترامپ اعلام استعفا و بازنشستگی کردند.
برخی از این اعلام استعفاها و کناره گیری ها طبیعی است و برخی دیگر بی سابقه است. غالب مدیران سیاسی این وزارت خانه طبیعی بود که از سمت هایشان استعفا کنند اما برخی مدیران ارشد و میانی که در امور اداری این وزارت خانه مشغول بودند می توانستند با صلاحدید وزیر جدید در سمت هایشان بمانند و یا با اندک جابجایی هایی به کار خود ادامه دهند.
برخی از کارکنان ارشد و بازنشسته وزارت امور خارجه آمریکا پس از این اعلام استعفاها با نوشتن توییت هایی از این اقدام ابراز نگرانی کرده اند. خانم " لورا کندی" دیپلمات ارشد سابق آمریکایی در توییتی نوشته است: همه این ها مدیرانی حرفه ای بودند که می توانستند در سمت هایشان بمانند و کار انتقال مسئولیت ها به مدیریت جدید را سامان دهند.
برخی از کارکنان و مدیران سابق وزارت امور خارجه نیز از استعفای دسته جمعی همکاران سابق خود انتقاد کرده اند و این اقدام را به ضرر کشور و وزارت امور خارجه دانسته اند. " با تشبا کراکر" دستیار سابق امور سازمان های بین المللی وزیر امور خارجه آمریکا از جمله این افراد است. او با انتقاد از استعفای مدیران ارشد نوشته است که روش این مدیران ارشد در کناره گیری دسته جمعی از سمت های کلیدی و مهم اداری ، روش مناسبی نبوده است.
گفتنی است برخی ناظران استعفاهای مدیران ارشد وزارت امور خارجه را در تاریخ آمریکا بی سابقه دانسته و از پیامدهای احتمالی آن روی دستگاه دیپلماسی آمریکا و بدنه این وزارت خانه ابراز نگرانی کرده اند.
این نگرانی ها زمانی بیشتر می شود که قرار است یک وزیر خارج از مجموعه وزارت امور خارجه و کاملا ناآگاه از فرایندهای داخلی این وزارت خانه چند روز دیگر زمام امور را به دست بگیرد در حالی که بسیاری از مدیران قدیمی ، باتجربه و کلیدی که می توانستند وزیر بی تجربه را در چینش جدید این وزارت خانه یاری دهند، از سمت هایشان کناره گیری کرده اند.
گفته می شود یکی از دلایل این اعلام استعفاهای دسته جمعی، نشان دادن نوعی اعترض به رویکردها و سیاست های دونالد ترامپ و تاکید بر این نکته است که این مدیران ارشد به هیچ وجه حاضر و مایل نیستند در انجام این اقدامات و سیاست ها شریک باشند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۵ - 27 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]