واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: صندوق بینالمللی پول در آخرین گزارش خود ایران را به عنوان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی کرد و بر اساس پیشبینیهای این صندوق تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۷ از مرز ۵/۱ تریلیون دلار عبور میکند.
به گزارش تراز ، صندوق بینالمللی پول در آخرین گزارش خود ایران را به عنوان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی کرد و بر اساس پیشبینیهای این صندوق تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۷ از مرز ۵/۱ تریلیون دلار عبور میکند.
شاید برخی از تحلیلگران دستیابی به این تولید را در سال جاری میلادی خوشبینانه تلقی کنند، اما مساله فروش نفت کشور در مدت اخیر از شرایط تحریمها خارج شده و ایران زمینه دستیابی به این تولید را در خود جای داده است، چرا که فروش نفت در این سال بیش از سال ۲۰۱۶ و با قیمت بالاتر اتفاق میافتد. به همین جهت برنامهریزیهای مختلفی برای استفاده از درآمدهای حاصل از فروش نفت برای سرمایهگذاریهای اساسی اتخاذ شده و بخش زیادی از درآمدها هم به صندوق ذخیره ارزی وارد میشود. در حال حاضر که بیش از یک سال از اجرای برجام میگذرد، بسیاری از سرمایهگذاران و شرکتهای بزرگ خارجی آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در ایران نشان دادهاند. همین موضوع باعث میشود تا سرمایههای مولد در ایران به حرکت درآیند و ما در بخش سرمایهگذاریهای بلندمدت، کوتاهمدت و میانمدت موفق عمل کنیم. باید اشاره داشت که موقعیت اقتصادی، جغرافیایی، امنیتی، سیاسی و... در ایران به گونهای است که هیچ سرمایهگذاری نمیتواند از این فرصت چشمپوشی کند و آن را از دست بدهد. از طرف دیگر استعداد تولید بالایی در ایران نهفته شده است، زیرا از لحاظ جمعیتی نیروی جوان برای ورود به بازار کار و فعالیت در مشاغل مختلف آمادگی بالایی دارند. همچنین در طول چند سال اخیر از بعد علمی نیز اقتصاد ایران پیشرفتهای فراوانی را داشته است و بهویژه در تولید محصولات دانشبنیان، ما رشد محسوسی را تجربه کردهایم. بر این اساس به نظر میرسد همه شرایط برای پشت سر گذاشتن تولید ناخالص داخلی ۵/۱ تریلیون دلار که صندوق بینالمللی پول آن را پیشبینی کرده است اکنون در کشور وجود دارد و تنها برخی محدودیتهای داخلی که بیشتر جنبه سیاسی دارند میتوانند در تحقق آن تاخیر ایجاد کنند.
در حوزه بینالملل نیز هنوز محدودیتهایی در حوزه بانک و بیمه وجود دارد که اگر آنها هم برطرف شود، دیگر هیچ محدودیت اقتصادی در کشور وجود نخواهد داشت و ما میتوانیم در ردهبندی اقتصادی کشورهای دنیا به ردههای بالاتر دست پیدا کنیم، همانطور که از سال ۲۰۱۴ کشور آسیایی چین با پشت سر گذاشتن آمریکا خود را به عنوان قدرت اول اقتصاد جهان به تمام دنیا معرفی کرده است. با این حال برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند که با روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور جدید ایالات متحده، آمریکا بار دیگر به جایگاه خود بازمیگردد، اما باید توجه داشت که در ردهبندی کشوها بر اساس تولید ناخالص داخلی یا همان GDP بیش از آنچه سیاست دولتهای مختلف مد نظر قرار گیرد، پیشینه و سابقه اقتصادی آنها تاثیرگذار است و با تغییر یک فرد و یا یک عنوان تغییر چندانی در ردهبندیها اتفاق نمیافتد. شاید تغییر سیاستهای اقتصادی آمریکا تا حدودی نظم اقتصادی جهان را برهم بزند، اما نمیتوان تحول اساسی برای آن قائل شد.
منبع: آرمان
زمانبندی انتشار: 5 بهمن 1395 - 08:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]