تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870065423




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتظار برای عیدی منصفانه‌تر کارگران | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حداقل عیدی کارگران، امسال یک میلیون و ۶۲۴ هزار تومان و حداکثر دو میلیون و ۴۳۶ هزار تومان خواهد بود. این مبلغ بر اساس حداقل دستمزد کارگران و بر اساس قانون کار تعیین می‌شود که دو تا سه برابر حداقل دستمزد کارگران است. پس برای بحث در مورد منصفانه بودن مبلغ عیدی کارگران باید به منصفانه‌بودن حداقل دستمزد آنها بازگشت که به نظر من غیر‌منصفانه است.

به گزارش تراز ، حداقل عیدی کارگران، امسال یک میلیون و ۶۲۴ هزار تومان و حداکثر دو میلیون و ۴۳۶ هزار تومان خواهد بود. این مبلغ بر اساس حداقل دستمزد کارگران و بر اساس قانون کار تعیین می‌شود که دو تا سه برابر حداقل دستمزد کارگران است. پس برای بحث در مورد منصفانه بودن مبلغ عیدی کارگران باید به منصفانه‌بودن حداقل دستمزد آنها بازگشت که به نظر من غیر‌منصفانه است. 
حداقل دستمزد مبنایی است که شخص می‌تواند بر اساس آن زندگی مناسبی داشته باشد و از منطق‌های آن بازتولید نیروی کار است که بنابر سهمی که نیروی کار در فرایند تولید دارد به او تعلق می‌‌گیرد. اما در چند سال اخیر یعنی از سال‌های ۹۱ و ۹۲ به بعد که تورم به نزدیک ۴۰ درصد هم رسیده‌است، حداقل دستمزدهای تعیین‌شده و سهم نیروی کار در هزینه‌های تولید مرتب کاهش پیدا کرده است. سهم هزینه‌های آب و برق و گاز و مواد اولیه و سایر موارد دو تا سه برابر شده‌است ولی سهم نیروی کار در کل هزینه‌های تولید ۱۵ درصد کاهش یافته و تنها به میزان ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده‌است. به نظر من این سهم باید درست برآورد شود.
 
وقتی منطق محاسباتی این پرداخت توسط کارفرما تعیین می‌شود و دولت هم آن را تایید می‌کند، طبیعتا دستمزد کارگرها به این حداقل مبلغی می‌رسد که برای بازتولید نیروی کار آسیب‌زننده است، چون حداقل‌هایی که نیاز دارد با این حقوق برآورده نمی‌شود و این به کار هم آسیب می‌زند، چرا که فکر کارگر مرتب مشغول و درگیر پیش‌بردن زندگی و معیشت با این حداقل دستمزد است. پس طبیعتا این امر بر کیفیت کار هم اثرگذار است. تعیین دستمزد نامناسب هم به ضرر نیروی کار و هم به ضرر تولید ملی است.
 
در بلند‌مدت این تخصیص منابع به نفع صاحبان سرمایه هم نخواهد‌بود. پس بهتر آن است که میزان حداقل دستمزد در سال جدید بازبینی شود و بهتر و منصفانه‌تر از سال‌های گذشته تعیین شود. تعیین این مبلغ هم منطق محاسباتی خاصی دارد؛ برای مثال اینکه سهم دستمزد در ارزش افزوده کشور چقدر بوده و اکنون چقدر شده است. گاهی این مغلطه و شانتاژ صورت می‌گیرد که اگر سهم نیروی کار افزایش پیدا کند تولید از رونق می‌افتد، در حالی که سهم این بخش در فرایند تولیدی کالاها سهم اندکی است و دو تا سه برابر شدن آن آسیبی جدی به روند تولید وارد نمی‌کند و حتی در یک دوره دو تا سه ساله کاملا جبران می‌شود.
 
برای تعیین حداقل دستمزد، یک فرایند چانه‌زنی بین کارفرما و کارگر وجود دارد که متاسفانه دولت در طرف کارفرما قرار گرفته‌است. خود کارفرما در منطق محاسباتی خود این افزایش دستمزد را از جنبه نظری آن می‌پذیرد، اما متاسفانه منطق سود شخصی به افراد حکم می‌کند که از حقوق بقیه افراد کم کنند تا سود بیشتری نصیب خودشان شود. دولت است که باید در اینجا نقش تعدیل کننده داشته‌باشد که متاسفانه در سال‌های گذشته چنین نقشی برای دولت دیده‌ نشد. غیرمنصفانه‌بودن حداقل دستمزد کارگرها زمانی رو به بهبود می‌رود که دولت در موضع منصفانه‌تری قرار گیرد. ما از وجود نهاد‌های مستقل کارگری به صورت جدی بی‌بهره‌ایم.
 
 
 



منبع: شرق

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 2 بهمن 1395 - 08:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن