تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه (س):آن گاه كه در روز قيامت برانگيخته شوم، گناهكاران امّت پيامبر اسلام را شفاعت خواهم كرد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798652104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترسِ زنان سعودی از بازگشت به خانه


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: یک زن سعودی گفت: می‌ترسم درخواست پناهندگی‌ام رد شود، به عربستان بازگردم و در جوانی بمیرم، یا تمام چیزهایی که برای ساختنشان تلاش کردم از بین بروند.



به گزارش جام جم آنلاین از العالم، «عروه» روی صندلی دفتر مهاجرت آمریکا در حومه شهر هوستون در ایالت تگزاس نشست و گفت: امروز همه‌چیز مشخص می‌شود. او دو سال پیش از خانه‌اش در عربستان فرار کرد و اکنون به دفتر مهاجرت آمده تا مشخص شود آیا با درخواست پناهندگی‌اش موافقت شده یا مجبور است آمریکا را ترک کند.

وی قبل از مراجعه به اداره مهاجرت به سی‌ان‌ان گفت: فقط می‌خواهم زندگی عادی و بدون ترس داشته باشم. می‌خواهم خودم باشم و با تظاهر زندگی نکنم.

عروه ادامه داد: می‌ترسم درخواست پناهندگی‌ام رد شود، به عربستان بازگردم و در جوانی بمیرم، و یا تمام چیزهایی که برای ساختشان تلاش کردم از بین بروند.

این زن عربستانی اولین بار برای تحصیل به آمریکا رفت و سپس برای کار کردن به عربستان بازگشت. می‌گوید در آنجا به محدودیت‌های زنان در عربستان اعتراض می‌کرد و به‌تدریج، والدینش نسبت به او بدبین شدند. آنقدر افسرده و سرخورده شد که یک‌شب مخفیانه از خانه فرار کرد و به بحرین رفت. در آنجا سفر خود به سمت آمریکا را آغاز کرد.

وی بدون رضایت پدرش که سرپرست قانونی‌اش نیز هست، خانه را ترک کرد. این کار در قانون عربستان جرم است و ممکن است به زندان بیفتد.

در عربستان تمام زنان صرف‌نظر از سن و سالشان، یک سرپرست مرد دارند: پدر، برادر یا پسرشان. سرپرستان این حق رادارند که از طرف زن تصمیم‌های مهم یا حیاتی بگیرند. زنان برای سفر به خارج از کشور، ازدواج و گاهی کار و دریافت کمک‌های پزشکی، به اجازه سرپرست خود نیاز دارند. «دانا» یک دختر سعودی دیگر است که برای تحصیل به آمریکا آمد و اکنون از بازگشت به خانه هراس دارد. او می‌گوید: دختران در کشور من رنج می‌کشند.

دیده بان حقوق بشر در گزارشی که در ماه جولای منتشر شد، سیستم سرپرستی را مهم‌ترین مانع تحقق حقوق زنان در این کشور دانست. این گزارش سبب ایجاد کمپینی در رسانه‌های اجتماعی شد که در آن زنان خواستار پایان قوانین سرپرستی در این کشور شدند.

در طول تابستان زنان عربستان سعودی جزئیاتی از بی‌عدالتی‌های سیستم سرپرستی را در توییتر منتشر کردند که البته با این کار، خشم مردان و دولت را برانگیختند.

این کمپین توجه مقامات سعودی را جلب کرد. در ماه سپتامبر، یکی از مقامات ارشد مذهبی این کشور (مفتی اعظم) کمپین رسانه‌های اجتماعی را یک جرم اعلام کرد که عربستان و جوامع مسلمان را هدف قرارگرفته است. اما بازهم فعالیت این کمپین‌ها متوقف نشد. ترک عربستان سی ان ان قبلاً با پنج زن فعال در این کمپین مصاحبه کرد. یکی از این زن‌ها «مودی» نام دارد که عربستان را ترک کرده و همانند عروه در آمریکا درخواست پناهندگی کرده است. درخواست پناهندگی به آمریکا در میان سعودی‌ها چندان مرسوم نیست. بین سال‌های 2005 تا 2011، آمریکا بیش از 250 هزار درخواست پناهندگی داشت که 111 مورد آن از عربستان سعودی بود. از این میان، با درخواست 29 نفر موافقت شد. در همین بازه زمانی، آمریکا به 30 نفر از اتباع بریتانیایی پناهندگی داد. پناهندگان غیرمرسوم عروه و دیگر پناه‌جویانی که سی ان ان با آن‌ها گفتگو کرد، معمولاً با تصوری که همه از یک پناه‌جو دارند، خیلی متفاوت‌اند. آن‌ها تحصیل‌کرده و دارای پوشش مناسب‌اند و اغلب پول کافی برای استخدام وکلای مهاجرتی و اقامت در هتل رادارند. فعالان می‌گویند تعداد زنانی که تمایل دارند از عربستان خارج شوند، در تعداد کم درخواست برای پناهندگی منعکس نمی‌شود.

یکی از فعالان کمپین به سی ان ان گفت: اکثر زنان توانایی خارج شدن از کشور را ندارند. زیرا برای خارج شدن از کشور و حتی خارج شدن از خانه به اجازه سرپرست خود نیاز دارند.

هم عروه و هم مودی خانواده‌های ثروتمند خود در عربستان را ترک کردند. می‌گویند: زمانی که آزاد نیستیم، مادیات و ثروت به چه درد می‌خورد؟ به‌هیچ‌وجه برنمی‌گردیم عروه می‌گوید به خاطر اینکه علناً قوانین و سیستم سرپرستی کشور را موردانتقاد قرار داده، و بدون اجازه سرپرستش از خانه و کشور خارج‌شده، پس برگشت به عربستان اصلاً برایش امنیت ندارد.




پنج شنبه 30 دی 1395 ساعت 11:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن