تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به جرّاح مدائنى فرمودند: آيا به تو بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، سهي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817362183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش ۷۰۰ هزار نفري بيكاران در پسابرجام


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش ۷۰۰ هزار نفري بيكاران در پسابرجام
افزايش 700 هزار نفري جمعيت بيكاران يكي از اتفاقات ناگواري است كه در پسابرجام اتفاق افتاده است زيرا نرخ بيكاري از 10/7 درصد در پاييز ۹۴ (قبل از اجراي برجام) به 12/7 درصد در تابستان ۹۵ رسيده است.


به گزارش «جوان»، در شرايطي در آستانه يك سالگي برجام هستيم كه افزايش 700 هزار نفري جمعيت بيكاران يكي از دستاوردهاي برجام به شمار مي‌رود و بايد ديد دولتمردان چه توضيحي براي رشد بيكاري و افزايش 700 هزار نفري جمعيت بيكاران طبق گزارش مركز آمار دارند.  گزارش مركز آمار ايران نشان مي‌دهد نرخ بيكاري از 10/7 درصد در پاييز ۹۴ (قبل از اجراي برجام) به 12/7 درصد در تابستان ۹۵ رسيده و شمار بيكاران در اين مدت ۷۰۰ هزار نفر افزايش يافته است.  يكي از كليدي‌ترين وعده‌هاي حسن روحاني، رئيس‌جمهور از ابتداي فعاليتش حل معضل بيكاري و ايجاد اشتغال براي جوانان بود. دي ماه سال گذشته همزمان با آغاز اجراي برجام باز هم اين وعده از سوي دولت تكرار شد.  رصد سياست‌هايي كه دولت تدبير و اميد از زمان آغاز به كار پيش گرفته، نشان از اين دارد كه طرح‌هاي اشتغالزايي از مغفول‌ترين موضوعات مدنظر كابينه دولت يازدهم بوده است.

در حالي تمام توجه دولت تدبير و اميد به برجام معطوف شده بود كه آزادسازي پول‌هاي بلوكه‌شده، تنها اميد دولت براي رونق اقتصاد بوده و اميد مي‌رفت با ورود هيئت‌هاي سرمايه‌گذاري خارجي مشكلات اقتصادي ايران رفع شود اما با گذشت يك سال از اجراي برجام چنين نشد. دولت گمان مي‌كرد با برجام مي‌تواند منافع اقتصادي فراواني را نصيب كشور كند و با آزادسازي دهها ميليارد دلار از دارايي‌هاي بلوكه‌شده ايران و درآمدهاي نفتي، رشد توليد و افزايش صادرات نفت، گاز و محصولات پتروشيمي ايران را در بازارهاي جهاني دنبال كند اما آنچه مسلم است اين كه اقتصاد متكي به نفت در دورنمايي نامشخص و مبهم به‌نفع اشتغال ايران نبوده و نخواهد بود.  بررسي آمار اشتغالزايي دولت در يك سال اخير نشان مي‌دهد طي اين مدت نه‌تنها نرخ بيكاري افزايش يافته، بلكه به‌‌رغم تمام تلاش‌هايي كه دولت در راستاي اشتغالزايي از خود نشان داده است، از پاييز 94 كه آخرين فصل قبل از اجراي برجام بود، تا تابستان 95 كه جديدترين آمار مركز آمار منتشر شده، 700 هزار نفر به شمار بيكاران كشور اضافه شد.  بر اساس گزارش مركز آمار ايران، نرخ بيكاري در پاييز سال 94 برابر 10/7 درصد بوده كه اين رقم در تابستان 95 به 12/7 درصد افزايش يافته است.  همچنين شمار بيكاران در پاييز 94 برابر 2 ميليون و 646 هزار نفر بوده است كه اين رقم در تابستان 95 به 3 ميليون و 337 هزار نفر رسيده است كه رشد حدود 700 هزار نفري شمار بيكاران را نشان مي‌دهد.  بر اساس گزارش مركز آمار، نرخ بيكاري 12/7 درصدي در تابستان 95 بالاترين نرخ بيكاري در پنج سال اخير محسوب مي‌شود. تعداد بيكاران در سال جاري هم در سال‌هاي گذشته سابقه ندارد.

آشفتگي در فضاي كسب و كار ايران، كاهش سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف اقتصادي، كاهش تخصيص بودجه عمراني كشور و افزايش ريسك اقتصادي از جمله مواردي است كه روز‌به‌روز بر تعداد بيكاران در كشور مي‌افزايد و نكته نگران‌كننده آن است كه دولت يازدهم تلاش كرده است اوضاع اقتصادي را از طريق كمترين اقدامات روي كاغذ‌ها مثبت نشان دهد و حال آنكه اقتصاد ايران به اصلاحات اساسي نياز دارد و كوتاهي در اجراي اين اصلاحات و رشد شفافيت اقتصادي هزينه‌هاي قابل ملاحظه‌اي را براي كشور به همراه خواهد آورد.
 
افت شديد بودجه عمراني كشور
در شرايطي كه نرخ مصوب پرداخت‌هاي عمراني در قانون بودجه سال جاري بالغ بر 57 هزار ميليارد تومان بوده است، پرداخت‌هاي عمراني در هشت ماه سال 95 نشان مي‌دهد كمتر از 15هزار ميليارد تومان بودجه عمراني عملياتي شده است، در اين بين با اين اوضاع بودجه عملياتي بايد ديد چرا دولت در لايحه بودجه سال 96 ارقام رؤيايي 60 هزار ميليارد تومان را براي بودجه عمراني لحاظ كرده و روي تعيين اين رقم آنقدر مانور تبليغي مي‌دهد.

در حالي كه درآمدهاي دولت از محل ماليات در بودجه سال 95 حدود 103هزار ميليارد تومان لحاظ شده است، درآمدهاي دولت از اين محل در هشت ماهه سال جاري تنها 58 هزار ميليارد تومان بوده است كه بخش ماليات حدود 12هزار ميليارد تومان از برنامه بودجه‌اي خود عقب‌ماندگي دارد.  گفتني است حتي وزير اقتصاد هم عنوان داشته كه ماليات نيز ديگر جاي رشد ندارد زيرا وي به خوبي از ركود اقتصادي ايران مطلع است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن