محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829430682
پاسخ قائممقام وزارت راه به ابهامات منتقدان ایرباس
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پاسخ قائممقام وزارت راه به ابهامات منتقدان ایرباس
قائم مقام وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به برخی اتهامزنیها درباره خرید ایرباس، میگوید: «از کجا میدانند که قرارداد غیرشفاف و مبهم بوده است؟ مگر قرارداد را دیدهاند؟ ما بارها گفتهایم که قیمت خریدمان نزدیک به نصف قیمت کاتالوگ پرایس است و بیش از این هم نمیتوانیم اعلام کنیم.»
روزنامه «ایران» نوشته است: «تا پیش از سال ۱۹۷۹، حمل و نقل هوایی غیرنظامی ایران ۱۸۹ مرگ و میر را تجربه کرده بود، اما از این زمان به بعد به خاطر تحریمها، این میزان مرگ و میر به ۱۶۷۲ مورد افزایش یافته است. حالا که مقابله با برنامه هستهای این کشور و تحریمها به تبع آن، به پایان رسیده است، طلوع تازهای برای هوانوردی ایران آغاز شده است.ایرباس و بوئینگ، ایران را بازاری با ظرفیت ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری جهت جایگزینی موزه هوایی این کشور میبینند.»
نشریه معتبر فوربز، در زمان کمی پس از رسیدن ایران و ۱+۵ به توافق هستهای، چنین از حمل و نقل هوایی ایران نوشته و با عبارت «موزه هوایی» به هواپیماهای پیر و فرتوت ایران، کنایه زده بود. در همین گزارش مقایسهای برای روشن شدن عمق فرسودگی و نیاز ناوگان هوایی ایران به تازه نفسها، صورت گرفته بود. به گزارش فوربز، ایران ایر با ۴۷ هواپیما، ۲۷ سال عمر کرده است، در حالی که خط هوایی امارات برای کشوری ۹میلیون نفری با ۲۳۴ هواپیما، کمتر از ۶ سال و نیم سن دارد.
تصویر پرواز امید و فرود آرام آن در مهرآباد، روز گذشته نه تنها در صفحه اول بیشتر روزنامههای ایران، بلکه در خبرگزاریهای بزرگ جهان نیز نقش بسته بود. این رویداد تاریخی در شرایطی اتفاق افتاد که در دهه اول دیماه، هواپیمای فرسوده پرواز تهران - شیراز دچار سوختگی موتور شد و با مهارت خلبان، به سلامت به فرودگاه مبدأ برگشت. چند وقت پیش از آن نیز حادثه تلخ قطار در محور سمنان - دامغان به استعفای مدیرعامل راهآهن انجامید و هجمههای زیادی را علیه وزیر راه و شهرسازی با نوک پیکان عدم نوسازی ناوگان حمل ونقلی فرسوده، به همراه داشت.
حالا با رسیدن نخستین ایرباس به ایران که در سطح جهان رویدادی «تاریخی» توصیف شده است، مخالفان همیشگی پیکان حمله هایشان را به سمت دیگری چرخانده و از حرکات نمایشی دولت برای انتخابات چهار ماه آینده صحبت میکنند و این خرید را غیرضروری میدانند. از طرف دیگر هم قرارداد ایران و ایرباس را مبهم و نشانهای از رفتارهای غیرشفاف دولت با مردم قلمداد میکنند.
ابهامزدایی دوباره از قرارداد شفاف ایران و ایرباس
خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ در سال گذشته مطرح و از همان زمان رقمهای مختلفی برای این قرارداد اعلام شد. رویترز، رقم قرارداد ایران با ایرباس را ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار برآورد کرده بود. اصغر فخریه کاشان، قائممقام وزیر راه وشهرسازی درامور بینالملل درباره رقم کلی این قرارداد به «ایران» میگوید:«اعداد اعلام شده، بر اساس کاتالوگ پرایس است، یعنی ارقامی که در دفترچه قیمتهای شرکت نوشته میشود.
رقم قرارداد با بوئینگ را بر همین اساس، ۱۶.۶ میلیارد دلار و قرارداد ایرباس را ۱۸ میلیارد دلار اعلام کردهاند. این ارقام برای خرید ۱۱۸ هواپیما بوده ولی حالا که تعداد آن به ۱۰۰ هواپیما رسیده، قطعاً این رقم کمتر شده است. در کل به هیچ وجه قیمتهایی که ما خرید کردهایم، از ۵۰ درصد کاتالوگ بالاتر نیست و تخفیفهای بسیار زیادی از هر دو طرف گرفته شده است.»
رقمی به اندازه ۵۰ درصد از دفترچه قیمتهای رسمی، همان چیزی است که بهعنوان نقطه مبهم مطرح شده است. فخریه کاشان، در این باره نیز چنین توضیح میدهد: «از کجا میدانند که قرارداد غیرشفاف و مبهم بوده است؟ مگر قرارداد را دیدهاند؟ ما بارها گفتهایم که قیمت خریدمان نزدیک به نصف قیمت کاتالوگ پرایس است و بیش از این هم نمیتوانیم اعلام کنیم.»
او با بیان دلیل اعلام نکردن جزئیات، ادامه میدهد:«استاندارد شرکتهای هواپیمایی این است که برای هر مشتری قیمتی دارند و قیمتهای اصلیشان را اعلام نمیکنند. استاندارد قراردادهای هوایی این است که به خاطر اینکه شرکتها نمیخواهند، قیمتهایی که با یک مشتری توافق میکنند برای مشتریان دیگر هم مطرح شود، معمولاً شرط دارند که باید قیمتها محرمانه بماند. دوستانی که ادعا میکنند این قرارداد، غیرشفاف است قواعد این نوع تجارت را نمیدانند. از نظر ما قرارداد شفاف است. به دستگاه دولت و به مقاماتی که باید جزئیات آن ارائه شود، همه چیز به طور شفاف ارائه شده است. سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و شورای اقتصاد که طرح را تصویب کردهاند، اعداد و ارقام واقعی را داشتند. طبیعی است که نمیتوانیم همه چیز را با جزئیات برای عموم اعلام کنیم.»
اما در داخل کشور، ابهام های دیگری در زمینه تأمین منابع این قراردادها مطرح شده است. فخریه کاشان با استناد به اینکه ایران ایر بنگاهی اقتصادی است، درباره این مسأله نیز چنین شفافسازی میکند:«قبلاً هم تمام اینها را گفتهام، ولی دوستان گوششان بدهکار نیست. قصدشان شنیدن حرف نیست.
ما گفتهایم منابع تأمین مالی پیش پرداختها، صندوق توسعه، بازار سرمایه ودیگری هم منابعی است که از خارج کشور در نظر گرفتهایم، بقیه هم از داخل خود ایران تأمین میشود. البته آنچه از صندوق توسعه یا از خارج ایران هم کسب میشود، چون به صورت وام است بازپرداخت نهایی آن به عهده ایران ایر است. بنابراین دولت یا صندوق، هیچ کدام منابعی از طرف دولت مصرف نمیکنند. مثل هر شرکت دیگری که میتواند از صندوق توسعه وام بگیرد، مثل هر شرکتی که میتواند از بازار سرمایه پول فراهم کند و مثل هر کشوری که میتواند از خارج وام بگیرد، ایران ایر هم همین کار را کرده است و از محل درآمدهای مربوط به همین هواپیماها بدهیهایش را پرداخت میکند.»
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی، جزئیات ارقام هر منبع را برای چندمین بار طی ماههای گذشته اعلام میکند و میگوید:«هیچ چیز مبهمی وجود ندارد؛ اگر مبهم بود، ما اصلاً هیچ کدام این ارقام را اعلام نمیکردیم. ۳۳۰ میلیون دلار از صندوق توسعه، ۱۲۰ میلیون دلار از بازار سرمایه و نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار هم از شرکت لیزینگ خارجی فراهم میکنیم.
این ارقام قسطهای اولیه پیش پرداخت را تا دو سال آینده فراهم میکند و بعد از آن هم از محل درآمدهای ایران ایر، پیش پرداختهای بعدی تأمین میشود. اگر باز هم کم داشته باشیم از همان منابع بیرونی تا سقف یک و نیم میلیارد دلار اجازه داریم که برای پیش پرداختها از محل آنها استفاده کنیم. بنابراین هیچ چیز مبهمی وجود ندارد. نمیدانم چرا اینقدر این مسأله را میپیچانند.»
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند در ایران، اقتصاد قربانی سیاستهاست. مسأله پرواز امید هواپیماهای ایرانی نیز دچار مجادلههای سیاسی شده است. عدهای به توئیت رئیسجمهور برای راهاندازی سیستمی جهت شفاف شدن دخل و خرجهای دولت استناد میکنند و جزئیاتِ اعلام نشده تجاری را نقض این مسأله میدانند.
فخریه کاشان در انتهای گفتوگویش با «ایران» دوباره به ویژگیهای بنگاههای اقتصادی تأکید میکند و در پاسخ به این انتقاد نیز میگوید: «این دو موضوع مختلف است. آنچه آقای روحانی گفتهاند، ما یک بنگاه هستیم. بهعنوان بنگاهی که شرکت ایران ایر باشد، وظایف و ضوابطی داریم. مگر همه شرکتها ریز اعداد و ارقام قراردهایشان را در روزنامهها اعلام میکنند؟ هر شرکتی برای خود راز و رمزی دارد. محرمانههایی دارد و ناچار است مقررات داخلی خودش را رعایت کند. این اصلاً ارتباطی به دولت ندارد و نمیشود مسأله را به صحبتهای رئیس جمهوری و قوه قضائیه ربط داد. آنها مسائل سیاسی و کلان مملکت است. اما ماجرای ایرباس، بحثی تجاری و داخل بنگاه اقتصادی است.»
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۲۶ دی ۱۳۹۵ - 15 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
پاسخ مشاور رییسجمهور به منتقدان خرید ایرباس + تصاویر
پاسخ مشاور رییسجمهور به منتقدان خرید ایرباس تصاویر مشاورفرهنگی رییسجمهور در پیامی توئیتری به منتقدان خرید ایرباس پاسخ داد به گزارش ایلنا حسامالدین آشنا در حساب توییتری خود نوشت خریدار حرفهای بودن یعنی اینکه وقتی پول دکل را دو برابر میدهید مراقب باشید آن رپاسخ وزیر ارتباطات به منتقدان اسنپ و تاپسی: نمیتوانیم به سبک ۲۰ سال پیش زندگی کنیم
پاسخ وزیر ارتباطات به منتقدان اسنپ و تاپسی نمیتوانیم به سبک ۲۰ سال پیش زندگی کنیم وزیر ارتباطات درباره انتقاداتی که از فعالیت نرمافزارهای حمل و نقل صورت میگیرد گفت کسب و کارهای سنتی نمیتوانند جلوی تکنولوژی را گرفته و برای کسب و کارهای جدید ایجاد مشکل کنند به گزارش ایسنا حشتر و قاطر بهتر از راه آهن؛ چی بهتر از ایرباس و بویینگ؟!
شتر و قاطر بهتر از راه آهن چی بهتر از ایرباس و بویینگ نمونه کوچکی از راه آهن آورد شاه فرمود خورده شتر و قاطر و خر صد هزار مرتبه از راه آهن بهتر است حالا چهل پنجاه نفر فرنگی طهران هستند و ما عاجزیم راه آهن ساخته شود هزار نفر می آیند - اعتماد السلطنه 130 سال قبل &nbsوزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجۀ ترکیه پاسخ داد
وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجۀ ترکیه پاسخ دادتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۳ ۰۰ سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد اظهارات غیر سازنده مقامات ترکیه موجب پیچیده تر شدن شرایط موجود و افزایش مشکلات فراروی راه حل سیاسی بحران سوریه می شود به گزارش العالم بهرام قاسمی سخنگنامه جمعی از تشکلهای دانشجویی به روحانی: وزارت علوم پاسخگوی مشکلات تشکلهای دانشجویی نیست/ بیتوجهی و بیاطلا
نامه جمعی از تشکلهای دانشجویی به روحانی وزارت علوم پاسخگوی مشکلات تشکلهای دانشجویی نیست بیتوجهی و بیاطلاعی وزیر علوم از مشکلات دانشجویان و تشکلهای دانشگاهی جمعی از تشکلهای دانشجویی اعلام کردند دانشگاه و دانشجو موضوعِ مغفولمانده در اولویتها و تصمیمگیریهای شخص رییسجمهوزارت خارجه روسیه: راهکارهای رفع تحریم را از دیپلمات های ایرانی می آموزیم
وزارت خارجه روسیه راهکارهای رفع تحریم را از دیپلمات های ایرانی می آموزیم سرگئی ریابکوف معاون وزارت خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت کارنامه دیپلماسی سه سال گذشته ایران در رابطه با برجام و مراحل اجرای آن خلاقانه است و جز این ارزیابی عالی چیزی نمی توانم بگویم به گزارشبابک زنجانی باید در اختیار وزارت اطلاعات قرار میگرفت/قوه قضائیه هم باید پاسخگو باشد
بابک زنجانی باید در اختیار وزارت اطلاعات قرار میگرفت قوه قضائیه هم باید پاسخگو باشد رئیس جمهور با اشاره به پرونده بابک زنجانی گفت از آغاز کار دولت وزارت نفت شاکی و پیگیر وصول این مطالبات بوده و وزارت اطلاعات پرونده را دنبال کرده است موضع دولت همواره این بوده است که باید متهمپاسخ وزارت خارجه به ادعاهای کریمی قدوسی علیه ظریف: شدیدا جای تاسف دارد/ اصرار آقای کریمی قدوسی بر اقدام غیر
پاسخ وزارت خارجه به ادعاهای کریمی قدوسی علیه ظریف شدیدا جای تاسف دارد اصرار آقای کریمی قدوسی بر اقدام غیر اخلاقی برای مردم جای تعجب ندارد روابط عمومی وزارت خارجه به ادعاهای بیاساس و پافشاری کریمی قدوسی بر اقدام غیر اخلاقی و غیر قانونی خود پاسخ داد روابط عمومی وزارت خارجه بپاسخ روابط عمومی وزارت خارجه به ادعای قدوسی
خبرگزاری ایسنا روابط عمومی وزارت خارجه به ادعاهای بی اساس و پافشاری کریمی قدوسی بر اقدام غیر اخلاقی و غیر قانونی خود پاسخ داد اداره روابط عمومی وزارت امور خارجه در واکنش به تازه ترین اظهارات کریمی قدوسی که در پاسخ به بیانیه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاسی خارجی مجلس شورای اسلامیوزارت اطلاعات اعلام کرد: کشف بیش از 7000 گوشی تلفن همراه
وزارت اطلاعات اعلام کرد کشف بیش از 7000 گوشی تلفن همراه وزارت اطلاعات اعلام کرد با تلاش سربازان گمنام امام زمان عج در ادارات کل استانهای کرمان و اصفهان دو باند قاچاق گوشی تلفن همراه شناسایی مورد برخورد و بیش از 7 هزار گوشی به ارزش تقریبی 7 میلیارد تومان کشف و ضبط گردید به گز-
سیاسی
پربازدیدترینها