محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829594899
صنعت هوایی میوه برجام را چید
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صنعت هوایی میوه برجام را چید
مدیرعامل ایران ایر گفت: برای شرایط بازگشت تحریمها هم تدابیری اندیشیده شده است
آفتابنیوز : به جرات می توان گفت خرید هواپیما از غولهای بزرگ هواپیماسازی یکی از مهمترین دستاوردهای برجام است؛ آن هم در شرایطی که در دوران تحریم، صنعت هواپیمایی کشور به اوج رکود خود رسیده بود.
گزارشها نشان میدهد که تعداد کل هواپیماهای کشور که گواهینامه ایمنی پرواز به کشورهای اروپایی و آسیایی درجه اول داشتند، به حد 3 یا 4 هواپیما رسیده بود. به عبارتی، ناوگان هواپیمایی به حدی فرسوده شده بود که همان تعداد هواپیماها محدود نیز همه در آستانه خروج از ناوگان فعال کشور بودند. از سویی ناوگان هوایی ایران 266 فروندهواپیما وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ فروند آن غیرفعال است.
این در حالی بود که ایرلاینهای خارجی در مجاورت و همسایگی ایران تمام مسیرهای پروازی ایران را به اشغال خود درآورده و سهم خرید چهار تا پنج میلیارد دلاری خرید بلیت توسط مسافرین ایرانی را به خود اختصاص داده بودند.
ولی امروز و یکسال پس از اجرای برجام، فصل نوینی در صنعت هوایی کشور گشوده شد؛فصلی که در آن علاوه بر امکان خرید هواپیماهای نو از بزرگترین شرکتهای هواپیماسازی دنیا، فرصتی مهم برای نوسازی، بازسازی و ایمنسازی صنعت هواپیمایی کشور هم ایجاد شده است.
بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی، «براساس قرارداد با ایرباس 100 فروند هواپیما، قرارداد با بوئینگ 80 فروند هواپیما و صحبت با ATR 20 فروند هواپیما خریداری خواهد شد.» به این ترتیب، در مجموع 200 فروند هواپیمای کوتاهبرد، میانبرد و دوربرد به ناوگان هوایی کشور افزوده خواهد شد. از 200 هواپیمای خریداری شده، دیروز اولین فروند ایرباس در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست و دو فروند هواپیمای دیگر نیز تا پایان امسال و 7 فروند سال آینده به ایران تحویل داده خواهد شد.
برجام، سرآغاز مسیر خرید هواپیما
فابریس برژیه، مدیرعامل ایرباس، سرآغاز این مسیر را دیماه سال قبل میداند. وی در این خصوص در مراسم ورود ایرباس ای321 در فرودگاه مهرآباد میگوید: «مسیری که طی کردیم، سرآغازش دی ماه سال پیش و در طول بازدید آقای رییسجمهور روحانی از شهر پاریس کلید خورد؛ زمانی که شرکتهای ایرباس و ایرانایر توافقی حقیقتا تاریخی را به دنبال برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» به امضا رساندند و این شروعی بود برای یکسال دیپلماسی فعال همراه با تلاش های عمیق فنی و بازرگانی.»
وی توضیح میدهد: «از دی ماه سال گذشته ما ضمن درخواست و دریافت مجوزهای لازم از اداره کنترل داراییهای خارجی در چارچوب برجام، توافق اولیه خود را نیز به قراردادی نهایی تبدیل و این هواپیما را جهت تحویل آماده ساختیم.»
آغاز دوران جدید در صنعت هوایی
در این میان، عباس آخوندی در حاشیه مراسم ورود ورود ایرباس ای321، در جمع خبرنگاران عنوان کرد: «نوسازی ناوگان هوایی ایران آغاز شده است و در این خصوص تاکنون سه قرارداد مهم را امضا کردهایم.»
به اعتقاد وی، «با فضایی که در روابط بینالملل ایجاد و قراردادهایی که امضا شده، صنعت هوایی ایران نوسازی خواهد شد؛ البته این نوع اقدامات نیاز به مراقبتهای جدی در حوزه مسایلی سیاسی و اقتصادی و نیز در حوزه تامین مالی دارد.»
وزیر راه و شهرسازی متذکر میشود: «ما به هر قراردادی که امضا میکنیم، پایبند خواهیم بود و تا زمانی که طرف مقابل به قراردادها احترام بگذارد، به قراردادها احترام میگذاریم. ما با همه شرکتها براساس حسننیت قراردادها را امضا میکنیم، بنابراین ما اصل را بر حسننیت و تعهد در اجرای قرارداد از سوی طرف مقابل میگذاریم.»
آخوندی تصریح میکند: «گروهی در یکسال گذشته گمان میبردند و سرزنش میکردند که قراردادها فقط روی کاغذ است، البته من به آنها حق میدهم، چون ما یک دوره تاریخی در قطع روابط را داشت، ولی من به موفقیت و توان ایران ایمان داریم و آنچه را که در بضاعت ما بوده، به کار گرفتیم و ثابت کردیم به تمام مشکلات فایق خواهیم آمد.»
وی تاکید میکند: «ما در حوزه نوسازی ناوگان هوایی کارهای زیادی را در پیش داریم. ما در جهت ارتقای کمیته سرمایهگذاری در سایر خطوط هوایی نیز اقدام کردیم. اگرچه در آغاز راه قرار داریم.»
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در آغاز یک دوران جدید در صنعت هوانوردی هستیم، خاطرنشان میکند: «در خطوط هوایی ایران باید بتوانیم سهم ایران را از بازار جهانی صنعت هوایی به دست آوریم. این گام مهمی است که در پیش داریم. باید به تعریف مسیرها و خطوط جدید بپردازیم.»
تدبیر برای بازگشت تحریمها
با وجود کار بزرگ وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی صنعت هوایی کشور،اما هنوز سوالهای متعددی درباره قرارداد با غولهای هواپیماسازی و نیز آینده قرارداد خرید هواپیما مطرح است؛ از جمله شرایط احتمالی بازگشت تحریمها. فرهاد پرورش، مدیرعامل ایرانایر در این خصوص میگوید: «ما در گذشته تحریمها را به گونهای پشت سر گذاشتیم که حتی امکان دریافت یک قطره سوخت را هم نداشتیم، اما توانستیم این شرایط را مدیریت کنیم.»
به گفته وی، «اگر به این فکر کنیم یک روزی تحریمها بر میگردد، بنابراین باید دست روی دست بگذاریم و منتظر بازگشت تحریمها باشیم.»
مدیرعامل ایرانایر تصریح میکند: «ایرانایر ۳۸ سال تحریم را تجربه کرد و شرایط بسیار سختی را گذراند، اما تمام آن روزها را پشت سر گذاشت و زنده ماند. برای شرایط بازگشت تحریمها هم تدابیری اندیشیده شده است که در چارچوب آن عمل خواهیم کرد.»
پرورش تاکید میکند: «ما خیلی نگران نیستیم، زیرا ما یک قرارداد با هم امضا کردیم و دو طرف به قرارداد تعهد دارند و قرارداد نیز در چارچوب قراردادهای بینالمللی است.»
وی همچنین درباره وضعیت قراردادها درباره قطعات دوگانه هواپیماهای ایرباس میگوید: «همانطور که برای فروش هواپیما از خزانهداری آمریکا مجوز گرفتهایم، برای تامین قطعات آن مجوزهای لازم اخذ شده است.»
به گفته پرورش، «طبق مجوز خزانهداری آمریکا تمام قطعات باید کنترل انجام شود که این سخت نیست و قبل از آن هم روال و روند به همین شکل بود. پیش از این هم این کنترلها وجود داشت قطعههایی که کاربرد دوگانه دارد، مهمترین قطعات هواپیما هستند، بنابراین شرکت ایرباس نظارت بر این دارد که این قطعات در سایر هواپیماها استفاده نشود.»
مدیرعامل ایرانایر در عین حال در رابطه با این شائبه که ورود هواپیماها به ایران در آستانه انتخابات یک اقدام سیاسی است؟ میگوید: «نه من آدم سیاسی هستم و نه شرکت ما سیاسی است. ما بعد از برجام برای خرید هواپیما اقدام کردیم و همه تلاش کردیم که هر چه زودتر از این قرارداد بهرهبرداری کنیم. الان هم روزی است که توانستیم هواپیماها را بیاوریم.»
رمز گشایی از تامین مالی
اصغر فخریهکاشان، قائممقام وزیر راه و شهرسازی نیز درباره تامین مالی قرارداد با ایرباس میگوید: «بخشی از فاینانس قرارداد خرید هواپیما از ایرباس توسط شرکت ایرباس با بازپرداخت ۱۰ ساله تامین میشود و بخشی دیگر از فاینانس از موسسات مالی و بازپرداخت ۱۸ ساله تامین خواهد شد. البته اگر شرایط اجازه دهد، در آینده میتوانیم از منابع موسسات لیزینگ بین المللی هم استفاده کنیم. »
وی متذکر میشود: قرار نیست برای هواپیماهایی که چند سال دیگر وارد ناوگان ایران ایر میشود، از امروز پیش پرداختی به ایرباس داشته باشیم. پیش پرداخت بعدی ایرباس زمانی انجام میدهیم که دو فروند هواپیمای دیگر وارد ناوگان ایرانایر شود.»
قائممقام وزیر راه وشهرسازی عنوان میکند: «مانند سایر قراردادها ۱۵ تا ۲۰ درصد پیش پرداخت اولیه را ایرانایر میپردازد و مابقی توسط فاینانس تامین خواهد شد.»
فخریهکاشان در عین حال، با اشاره به برگشت تحریمها و سرنوشت قرارداد خرید هواپیما میگوید: «طبق متنی که وزارت خزانهداری آمریکا سه هفته پیش منتشر کرد، راهنمای جدیدی را برای این قراردادها به انتشار رسید و یکی از موضوعات مهم این راهنما این است که در شرایط احتمالی برگشت تحریمها تمام قراردادهایی که از تاریخ برجام تا زمان برگشت احتمالی تحریمها انجام شده، معتبر هستند و تحریم عطف به ما سبق نمیشود و این کمپانیها حق جریمه هم ندارند. در مورد وامهایی هم که گرفته شده است، شرایط بازپرداخت همان شرایط قبل بازگشت به تحریمها خواهد بود.»
وی تاکید میکند: «اگر این شرکتها خلف وعده کنند، برای آن شرایط هم پیشبینیهایی انجام شده است. معتقدم اگر تحریمها برگردد، اتفاق خاصی نمیافتد و در چارچوب مقررات و قوانین قراردادها عمل میکنیم.»
منبع: خبرانلاین
۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
ملت ایران هنوز میوهای از باغ برجام نچیدهاند - ایسنا
عضو بسیج اساتید استان کرمان با اشاره به گذشت یک سال از تصویب برجام و هفت ماه از اجرای آن اظهار کرد بعداز گذشت این مدت هنوز ملت ایران شاهد نتایج عملی آن نبودند و هنوز نتوانستند میوه ای از باغ برجام بچینند دولت همه چیز را به برجام و پسابرجام مرتبط کرده است اما متاسفانه هنوز در سفنایب رئیس هیات مدیره نساجی ایران:برجام مشکلات صنعت را کاهش داد
نایب رئیس هیات مدیره نساجی ایران برجام مشکلات صنعت را کاهش داد همدان - ایرنا - نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت برجام تاکنون خیلی از مشکلات روزانه صنعت را برطرف کرده است علیمردان شیبانی روز چهارشنبه در حاشیه تقدیر از پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد همدان در گفت وگویایران سهم خود را ازصنعت حمل ونقل هوایی جهان پس می گیرد
وزیر راه و شهرسازی بدنبال امضای قرارداد خرید 100 فروند هواپیما از شرکت ایرباس تاکید کرد قطعا این اقدام در کنار خرید 80 فروند هواپیمای بوئینگ اقدامی مهم در تاریخ صنعت هوانوردی و از آن فراتر اقتصاد ملی و آغازگر بازپسگیری سهم ایران از صنعت حمل و نقل هوایی جهان است به گزارش جام جمحضور سرمایه گذاران خارجی در صنعت پتروشیمی پس از برجام
معاون وزیر نفت عنوان کرد حضور سرمایه گذاران خارجی در صنعت پتروشیمی پس از برجام تهران- ایرنا- معاون وزیر نفت می گوید پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک برجام سیل سرمایه گذاران خارجی از کشورهای فرانسه آلمان ژاپن کره جنوبی و هلند برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی روانه ایرانقرارداد خرید 180 فروند هواپیما بازپس گیری سهم ایران ازصنعت حمل ونقل هوایی است
قرارداد خرید 180 فروند هواپیما بازپس گیری سهم ایران ازصنعت حمل ونقل هوایی است وزیر راه و شهرسازی بدنبال امضای قرارداد خرید 100 فروند هواپیما از شرکت ایرباس تاکید کرد قطعا این اقدام در کنار خرید 80 فروند هواپیمای بوئینگ اقدامی مهم در تاریخ صنعت هوانوردی و از آن فراتر اقتصاد ملی وتوانمندی صنعت پشتوانه دیپلماسی برجام بود/ بومیسازی حدود ۲۰ هزار قطعه در صنعت حفاری
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری توانمندی صنعت پشتوانه دیپلماسی برجام بود بومیسازی حدود ۲۰ هزار قطعه در صنعت حفاری قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران برجام را مهر تأییدی بر توانمندی کشور برشمرد و گفت دنیا به واسطه برجام پذیرفت که کشور می تواند در هر شرایطی به پشتوانه تصنعت هوایی کشور مدیرانی انقلابی و بسیجی دارد
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران صنعت هوایی کشور مدیرانی انقلابی و بسیجی دارد شناسهٔ خبر 3869571 - پنجشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵ ۱۷ استانها > خراسان رضوی jwplayer display inline-block; مشهد ـ مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه کاستیهای صسپاه حفاظت هواپیمایی؛ نعمت صنعت هوانوردی - شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران
مهدی عبداله زاده- سی و دو سال پیش در چنین روزی امام خمینی ره دستور استقرار سپاه حفاظت در فرودگاه های کشور را صادر کرد و این آغازی بود برای افزایش امنیت در فرودگاه ها و پروازهای ایران اسلامی در نگرش جدید از حمل و نقل هواپیمایی و صنعت هوانوردی به عنوان یکی از مؤلفه های قدرت نرمخرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس از دستاوردهای برجام است - پایگاه خبری تحلیلی صنعت کشور
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس خرید هواپیما را میوه برجام خواند و گفت با توجه به تحریم های بسیار شدید سال ها عقب ماندگی در این حوزه تنها می توانست با قراردادهایی در این سطح جبران شود و برای رسیدن به این مهم دولت مسیر درستی را پیمود و وزارت راه و شهرسازی نیز در تلاش برای رسیدن به نقطنوسازی صنعت هوایی ایران کلید خورد
مالکیت اولین هواپیمای جدید ایرباس که بعد از لغو تحریم ها خریداری شده به ایران انتقال یافته و این کشور اجازه یافته ناوگان حمل و نقل هوایی سالخورده خود را از طریق انعقاد قراردادهایی با شرکت های ایرباس و بوئینگ نوسازی کند به گزارش تسنیم به نقل از وال استریت ژورنال شرکت ایرباس روز-
گوناگون
پربازدیدترینها