تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843847292




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب های زیر زمینی در بام ایران تخلیه شدند/مکش ۵۰۰۰ حلقه چاه آب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کاهش بارش و کم شدن آب چشمه ها
آب های زیر زمینی در بام ایران تخلیه شدند/مکش ۵۰۰۰ حلقه چاه آب

چاه آب


شناسهٔ خبر: 3873805 - چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱
استانها > چهارمحال و بختیاری

.jwplayer{ display: inline-block; } شهرکرد- کاهش منابع آب زیرزمینی در استان چهارمحال و بختیاری از بحران های جدید این استان است که مشکلات جدی از جمله فرونشست زمین را رقم زده است. خبرگزاری مهر - گروه استان ها: چهارمحال و بختیاری دارای یک درصد از مساحت کل کشور است که در بستر سلسله جبال زاگرس قرار دارد. این استان با توجه به مساحت کمی که دارد نقش مهمی در تولید آب شیرین در کشور ایفا می کند و سرچشمه دو رودخانه کارون و زاینده رود و سرچشمه بخشی از رودخانه دز در این استان است. تا چند سال گذشته عنوان می شد که این استان ۱۰ درصد از منابع آب کشور را در اختیار دارد اما امروز بسیاری از کارشناسان و مسئولان حوزه آب نسبت به کمبود شدید آب در این منطقه هشدار می دهند. اما در حدود ۹ سال است که کاهش نزولات آسمانی و تغییر شکل بارش ها از برف به باران از یکسو و افزایش دمای هوا از سوی دیگر سبب کاهش منابع آبی این استان و پایین رفت سطح آب سفره های زیرزمینی شده به گونه ای که این استان ۹ سال پیاپی خشکسالی را تجربه کرده و وضع فعلی این استان روایتگر حکایت تلخ خشکسالی و پیامدهای ناشی از آن است.  بارش نزولات جوی در چهارمحال و بختیاری نه تنها به حد نرمال نرسیده بلکه از حد میانگین نیز بسیار کمتر بوده است، همچنین تغییر الگوی بارش ها از برف به باران و تغییر زمان بارش ها روند خشکسالی را در استان تشدید و اثرات مخرب زیادی بر محیط زیست و به ویژه منابع آبی این استان گذاشته است.

از طرفی برداشت های بی رویه آب از منابع آب زیر زمینی موجب شده است که منابع آب زیر زمینی در خطر بیفتند و تخلیه این آب های زیرزمینی مشکلات جدیدی را برای این استان رقم زده است. کاهش بارش ها و کم شدن آب چشمه ها و قنات ها، وابستگی به آب های زیر زمینی را در این استان تشدید کرده است به گونه ای که برداشت های بی رویه آب در این استان سال به سال افزایش یافته است و آب های زیرزمینی با مکش چاه های آب به سطح زمین آورده شده است و سطح آب های زیرزمینی در این استان بسیار پایین آمده است. ۵۰۰۰حلقه چاه در استان آب های زیر زمینی را مکش می کند و به سطح زمین می آورد که این امر موجب فرونشست زمین در بسیاری از مناطق شده استمدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: پنج هزار حلقه چاه در استان آب های زیر زمینی را مکش می کند و به سطح زمین می آورد که این امر موجب فرونشست زمین در بسیاری از مناطق شده است. علی محمدی مقدم تاکید کرد: ذخایر منابع آب زیرمینی استان چهارمحال و بختیاری با برداشت های بی رویه آب در خطر است و از بین رفتن این منابع مشکلات بسیاری را در آینده ایجاد می کند. وی تاکید کرد: با توجه به شرایط بحرانی آب، برداشت های بی رویه آب در این استان کاهش نیافته است و بلکه افزایش نیز یافته است. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیشترین وابستگی بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری به آب های زیرزمینی است، عنوان کرد: کاهش بارش ها از طرفی و برداشت بی رویه آب و کاهش منابع آب زیرزمینی از طرف دیگر آینده خوبی برای بخش کشاورزی این استان را رقم نمی زند. وی گفت: کشاورزی  استان چهارمحال و بختیاری در خطر است و باید در این حوزه تدابیری اندیشیده شود. وی ادامه داد: چاه های خشک شده این استان روز به روز در حال افزایش هستند و این مسئله سمت و سویی را نشان می دهد که در آینده با بحران در این بخش مواجه می شویم. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به راهکارهای حفظ منابع آب و خاک، عنوان کرد: راهکار برون رفت از بحران آب در استان این است که باید عملیات آبخوان داری و آبخیزداری در این استان انجام شود. محمدی مقدم تاکید کرد: همه محققان و کارشناسان در حوزه آب بر این امر اعتقاد دارند که آبخوان داری و آبخیزداری مهمترین حرکت در مسیر مبارزه با بحران های آب در این استان است. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: میانگین بارندگی در چهارمحال و بختیاری سالانه حدود نه میلیارد متر مکعب است که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد این منابع آب به صورت روان آب از سطح استان خارج می شوند. وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم بخشی از منابع آب که از سطح استان به صورت روان آب خارج می شود  در منابع آب زیر زمینی ذخیره شود، ادامه داد: باید سرعت حرکت آب را در مراتع استان کاهش داد و زمینه جذب آب را در زمین فراهم کرد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در بخش منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ۱۵ پروژه ایجاد پخش سیلات در سطح استان وجود دارد که مطالعه شده اند و آماده اجرا هستند که اگر اعتبار این پروژه ها اختصاص یابد و این پروژه ها اجرا شوند،  سالانه حجمی معادل ۹۱ میلیون مترمکعب به سمت منابع آب زیرزمینی هدایت می شود. ارتفاع برف در ایستگاه هواشناسی کوهرنگ صفر است مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت:ا لگوی بارش در این استان تغییر یافته و بارش ها از نوع برف به سمت باران تغییر کرده اند. شاهرخ پارسا عنوان کرد: بارش به صورت برف در سطح کوهستان ها و ارتفاعات موجب ذخیره آب در منابع آب زیرزمینی می شود چراکه آب شدن آهسته برف موجب جذب آب در خاک می شود. وی ادامه داد: بارش به صورت باران موجب خروج منابع آب از سطح استان می شود و عملا مقدار بسیار کمی از آن در منابع آب زیرزمینی ذخیره می شود. مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سالجاری تمام منابع برف شهرستان کوهرنگ با بارش شدید باران آب شده و در حالی که  هر ساله در ایستگاه هواشناسی کوهرنگ بیش از یک متر برف گزارش می شد، امسال ارتفاع برف در ایستگاه هواشناسی صفر است. وی ادامه داد: خشکسالی و کاهش منابع آب زیرزمینی در این استان همچنان ادامه دارد و باید تلاش شود که در مصرف منابع آب با هوشیاری بیشتر عمل شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن