تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):در انسان پاره گوشتى است كه اگر آن سالم و درست باشد، ديگر اعضاى بدنش هم با آن سا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829525944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پایان یک رابطه + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



پایان یک رابطه + تصاویر
روز نو : سال ۱۳۸۷ اولین و آخرین باری بود که جمعی از بانوان ایرانی و شیعه توانستند وارد قبرستان بقیع شوند. این اتفاق همزمان با سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عربستان رخ داد. او چهار شب بیرون قبرستان ایستاد تا زنان بدون مزاحمت وارد بقیع شوند... به گزارش روز نو، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی سفرهای متعددی به عربستان داشت و بارها از سوی ملک عبدالله به آن کشور دعوت شده بود. خاطرات مکتوب آیت‌الله نشان می‌دهد در هر سفر صرف‌نظر از مذاکرات رسمی، دیدارهای خانوادگی و خصوصی نیز با پادشاه داشت. نفوذ آیت‌الله و دوستی او با پادشاه عربستان تا آنجا بود که گره از چالش‌های سیاسی و مخصوصا «حج» باز می‌کرد؛ هرچند این آمد و شدها به مذاق عده‌ای خوش نمی‌آمد، تا آنجا که آخرین دعوت‌های ملک عبدالله از جانب هاشمی رفسنجانی بدون پاسخ ماند. غلامعلی رجایی - مشاور فرهنگی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام - سال ۹۲ با انتشار مطلبی در سایت خود، از نامه‌ پادشاه عربستان به هاشمی رفسنجانی نوشت که نشان‌دهنده روابط آنها بود: «سه‌شنبه بود که شنیدم ملک عبدالله پادشاه عربستان برای حج امسال از آقای هاشمی دعوت کرده است. یکی از اعضای دفتر می‌گفت در این چند سال این سومین دعوت ملک عبدالله از آقای هاشمی است. هنوز معلوم نیست آقای هاشمی به این دعوت چه پاسخی خواهند داد، باید صبر کرد. همه‌چیز محتمل است.

نکته مهمی که نظر مرا جلب کرد، این بود که ملک عبدالله که علاقه و اعتماد خاصی به هاشمی دارد، در تعبیری بسیار عاطفی و کم‌نظیر در پای نامه خود نوشته و امضا کرده است اخوک عبدالله (برادرِ تو عبدالله). باید قدر این اعتمادها را بسیار دانست. افسوس که بعضی نمی‌دانند.» از آیت‌الله هاشمی به عنوان معمار روابط ایران و عربستان یاد می‌شد. وی جایگاه خاصی هم نزد مقامات عربستانی داشت، تا آنجا که در سال ۱۳۸۷، از وی که ریاست مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشت، به عنوان مهمان ویژه‌ کنفرانس بین‌المللی گفت‌وگوی اسلامی دعوت شد. سفر ۱۰ روزه‌ی او به عربستان، عمره استثنایی را برای زائران ایرانی که همزمان در مکه و مدینه حضور داشتند، رقم زد.

درهای باغ فدک گشوده شد خرداد ۸۷ در جریان همان سفر، نفوذ آیت‌الله هاشمی موجب شد درهای باغ فدک به روی گروهی از زائران باز شوند؛ فدک، سرزمینی ۲۴۰ کلیومتر دورتر از مدینه‌ کنونی که حالا مخروبه‌ای بیش نیست، نخل‌هایش سوخته و مسجد فاطمه‌اش خرابه شده است. در آن سفر، معدود افرادی فرصت بازدید از سرزمینِ فاطمه (س) را پیدا کردند؛ جایی که رفتن شیعیان به آنجا ممنوع است. قرار بود از آن سفر به بعد درهای فدک به روی زائران ایرانی باز شود، اما نشد و آن اتفاق یک‌بار برای اولین و آخر بار رخ داد.  

ورود بانوان ایرانی به قبرستان بقیع روابط دوستانه، طلسم بقیع را هم شکست. آیت‌الله هاشمی چهار شب از آن سفرِ ۱۰ روزه را در مدینه سپری کرد و شب‌هایی که به زیارت بقیع می‌رفت، سیاست به خرج می‌داد تا فرصت زیارت از نزدیک برای بانوان نیز مهیا شود. او در آستانه‌ درب آهنی می‌ایستاد و همراهانش بانوان را هدایت می‌کردند تا وارد قبرستان شوند. آن سال مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه (س) هرچند کوتاه، در قبرستان بقیع با حضور جمعی از زائران شیعه و مداحی ایرانی‌ها برگزار شد. با آنکه در شب سومِ حضور آیت‌الله در قبرستان، شمار نیروهای امنیتی افزایش یافته و هشدار داده شده بود، اما نفوذ ایشان، مانع از برخورد با زائرانی شد که از ابراز احساسات خودداری نمی‌کردند. هاشمی رفسنجانی همان سال در ضیافت ناهار با امیر مدینه درباره‌ حضور بانوان ایرانی در قبرستان بقیع مذاکره کرد. امیر ماجد گفت که «ملک‌عبدالله به من دستور این کار را داده‌اند و ان‌شاءالله پس از هماهنگی با مسئولان مربوط، اقدام خواهیم کرد.» آن سال اولین و آخرین باری بود که بانوان شیعه حاضر در مدینه موفق به زیارت قبور بقیع در داخل قبرستان شدند و فرصت دیگری برای ادامه مذاکرات دست نداد.

تلاش برای بهبود شرایط حجاج در آن سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دیداری با ملک عبدالله داشت که از آن فرصت برای بیان محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌هایی که به زائران ایرانی می‌شد، استفاده کرد و گفت: «در زمان شما وضع خیلی بهتر شده است، ولی متأسفانه هنوز هم سخت‌گیری‌هایی می‌شود.» پادشاه عربستان هم با ابراز نگرانی از این شرایط گفته بود: «ما جلوگیری می‌کنیم، به شرطی که شما هم جلوگیری کنید.» پاسخ آیت‌الله هم این بود: «مطمئن باشید مسئولان و علمای ایران در توصیه‌های مکرر به مسافران سرزمین وحی بر رعایت اعتدال در انجام مناسک تأکید می‌کنند.» همان دوره، ورود همزمان ملک عبدالله و هاشمی رفسنجانی به سالن کنفرانس گفت‌وگوی اسلامی در حالی که دست در دست یکدیگر داشتند و پخش آن صحنه از تلویزیون‌های عربی به صورت زنده، نشان از جایگاه جمهوری اسلامی ایران و شخص آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نزد ملک عبدالله داشت. روابط آیت‌الله هاشمی با پادشاه وقت عربستان زوایای پیدا و پنهانی داشته که در مجموعه خاطرات او و حتی بخشی از آن در خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی ری‌شهری - که آن دوران سرپرستی حجاج در عربستان را به عهده داشت - آشکار شده است.

کاتالیزورِ روابط ایران و عربستان آیت‌الله در روابط ایران و عربستان کاتالیزور بود. در خاطراتش نوشته که بعد از حج خونین سال ۶۶، دو دیداری که با پادشاه عربستان در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در سنگال و پاکستان داشته، در آغاز و تحکیم روابط دو کشور بی‌تاثیر نبوده است. حتی در پی تشدید اختلافات میان ایران و عربستان و حوادث منتهی به تعطیلی حج و نافرجامی مذاکرات دو کشور، بسیاری یقین داشتند که فقط او می‌تواند گره کور این روابط را باز کند؛ هرچند نامه بی‌پاسخ او از جانب شاه عربستان درباره‌ عفو شیخ نمر، نشان داد ریاض تنور روابط دو کشور را سردتر از آن کرده که تصور می‌شد. با این حال، باورِ عام که بهبود روابط دو کشور پس از دهه ۶۰ را به یاد داشت، همچنان بر این بود که جایگاه آیت‌الله در عربستان محفوظ است. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به گفته مشاور فرهنگی‌اش در مجمع تشخیص مصلحت نظام، در تمام این سال‌ها دعوت‌نامه‌هایی از مقامات عربستان برای سفر به این کشور دریافت کرده بود که بعد از سال ۸۷ هیچ یک را اجابت نکرد. «احمد الساعدی» - تحلیلگر عرب - سال ۹۳ یعنی یک‌سال قبل از اعدام «آیت‌الله نمر» و شدت‌گرفتن جنگ‌های خاورمیانه و البته یمن و دو سال قبل از آنکه حج و عمره ایرانی‌ها لغو شود، مقاله‌ای برای هاشمی رفسنجانی نوشت با این عنوان: «به خاطر اسلام، به عربستان برو «. او تحلیل کرده بود که «فقط  سفر آیت‌الله هاشمی به عربستان می‌تواند زمینه‌ تمام‌کردن بحران‌های منطقه را فراهم کند. به نظر می‌آید برایشان تکلیف باشد که فراتر از موانع سیاسی موجود، به عنوان یک چهره شاخص مذهبی، به خاطر اسلام رخت سفر به عربستان بربندد.» همان موقع بود که آیت‌الله وحید خراسانی نیز به آیت‌الله هاشمی پیشنهاد داده بود «برای بهبود روابط با عربستان به این کشور سفر کنید»؛ که البته ایشان هم در پاسخ گفته بود: «بروم عربستان که چه بگویم؟ من مسئولیتی ندارم که بگویم با این کار موافق یا با آن کار مخالفم. این کار در درجه اول از اختیارات رهبری و سیاست‌ نظام و بعد دولت است. باید اول طرحی مثل همین مذاکرات ژنو، تهیه و خطوط قرمز مشخص شوند تا کسانی که برای مذاکره می‌روند، بدانند چه بگویند.» آیت‌الله هاشمی رفسنجانی چند وقت بعد همین پاسخ را به یک روزنامه‌ ژاپنی داده بود: «اگر زمانی به عربستان سفر کنم، سفر زیارتی خواهد بود چون مسائلی که مربوط به رهبری و دولت می‌شود، از مسئولیت‌های من نیست. بهبود روابط با عربستان در اولویت برنامه‌های من است که هر وقت کمک بخواهند، کمک می‌کنم.»

مراسم تشییع شهدای منا
آیت‌الله هاشمی در شهریور امسال در شرایطی که با هجمه‌ انتقادها درباره روابط گذشته‌اش با مقامات عربستان مواجه بود، در واکنش به محرومیت ایرانی‌ها از حج و عمره گفت: «در قرآن چند آیه داریم که تأکید دارد بدترین‌ عذاب‌ها نصیب کسانی خواهد شد که مانع رسیدن مردم به خانه خدا می‌شوند و آنها باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند. متأسفیم که ایرانیان امسال در حج نبودند و امیدواریم اقدامات شیطنت‌آمیزی که مانع حضور حجاج ایرانی در مراسم حج شد، برای سال آینده اصلاح شود.» آیت‌الله هاشمی رفسنجانی معتقد بود: «اگر به همه دستوراتی که در حج معین شده عمل شود، میلیون‌ها انسان پاک و ممتاز و متّحد خواهیم داشت و این، جهان اسلام را مثل دانه‌های تسبیح به هم متصل می‌کند؛ اما متأسفانه برخی اوقات اختلافات بین کشورها و دولت‌ها باعث می‌شود که کفار بتوانند از آن (سوء)استفاده کنند.»

حج سال ۷۶


فدک، عمره ۸۷


فدک،۸۷


عزاداری شهادت حضرت فاطمه (س) در قبرستان بقیع، ۸۷


آیت‌الله هاشمی در مسجدالحرام





منبع: ایسنا


تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن