تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817409207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیف آیت‌الله مصباح از مجاهدت‌های یار دیرین امام


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی فردی بود که عمری در کنار امام و در راستای تحقق منویات علما و بزرگان نظام، تلاش کرد.

به گزارش فارس از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، آیت‌الله مصباح یزدی ظهر امروز در همایش «هوشیاران خفته» که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، با اشاره به رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی فردی بود که عمری در کنار امام و در راستای تحقق منویات علما و بزرگان نظام، تلاش کرد.

مصباح یزدی در ادامه به تبیین علل قضاوت درباره دیگران بیان کرد: اختلاف در ارزش‌گذاری و قضاوت دیگران می‌تواند دارای دو ریشه باشد؛ گاهی جاهلانه نسبت به آن فرد قضاوت صورت می‌گیرد و گاهی سوء‌تفاهم ایجاد می‌شود، بدان معنی که با آنکه آن فرد می‌داند فاعل، کار درستی انجام داده از روی دیدگاه شخصی خود قضاوت می‌کند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: در قرآن کریم داستان‌هایی درباره قضاوت و شیوه قضاوت بیان شده که یکی از آن‎ها ماجرای ارائه قربانی توسط فرزندان حضرت آدم(ع) به درگاه خداوند متعال است، در ماجرای قربانی دو فرزند آدم به خداوند، قابیل این اعتقاد را نداشت که قاضی این کار خداوند است.

وی تصریح کرد: گاهی اختلاف در قضاوت به این دلیل است که به نکته‌های موجود در آن عمل توجه نمی‌شود، چرا‌که اگر آن نکته‌ها مشخص شود، هیچ‌گاه در قضاوت‌ها اختلافی صورت نخواهد گرفت.

مصباح یزدی تصریح کرد: ارزش کار افراد را میزان پول مصرفی آن فرد تعیین نمی‌کند، بلکه نیت افراد در این مسأله موثر است، به‌طور مثال 2 نفر وارد مسجد می‌شوند و دو رکعت نماز می‌خوانند، اما در زمانی که از مسجد خارج می‌شوند، امام صادق(ع) می‌گویند که یکی از این دو نفر وارد بهشت و دیگری وارد جهنم می‌شود، دلیل آن این است که یکی از افراد خالصانه نماز خوانده است و دیگری از روی ریا.

وی بیان کرد: اختلافاتی که در ارزش گذاری‌های رفتار دیگران صورت می‌گیرد، به این دلیل است که فرد از نیت آن فاعل آگاه نبوده است؛ باید این را دانست که قضاوت دیگران آسان نیست، چرا‌که فقط خداوند از عمق قلب‌ انسان‌ها آگاه بوده و انسان نمی‌تواند قضاوت کند که عمل صورت گرفته، کار درست یا غلطی بوده است.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: قوام ارزش اخلاقی به این اندازه است که خود فاعل نیت‌اش مشخص باشد، بدان معنی که این کار برای رضایت مردم صورت می‌گیرد یا رضایت خداوند متعال؛ البته باید این را هم دانست که در یک عمل می‌توان مردم را با خدا تجمیع کرد و خدمت را به مردمی ارائه داد که خداوند آن‌ها را دوست دارد.

مصباح یزدی با بیان اینکه عملی ارزشمند است که خداوند در آن نقش داشته باشد، بیان کرد: در کشف حقیقت یعنی اعتقاد مطابق با واقع، گاهی مستقیماً می‌توان یک حقیقت را دریافت، اما در برخی اوقات گاهی برای کشف یک حقیقت باید چندین واسطه را مهیا کنیم.

وی با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی، تصریح کرد: اگر قرار است امر به معروف صورت گیرد باید با روی خوش و بیان لطیف باشد، چرا که سبب توجیه آن فرد می‌شود، اگر امر به معروف با اخم صورت گیرد، آن فرد لجاجت کرده و این خود تبدیل به امر به منکر می­‌شود، درحالی‌که مهم‌ترین اصل امر به معروف اصلاح افراد است.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل اختلاف در کارهای ارزشی این است که گاهی خود فاعل در محاسبات اشتباهی می‌کند و همین کار ممکن است سبب انحراف فرد شود.

مصباح یزدی گفت: ما به خاطر اینکه در دام اختلافات نیافتیم، نباید نسبت به قضاوت دیگران حساس باشیم.

وی با بیان اینکه ارزش یک کار الهی این است که برای خدا صورت گیرد، گفت: اگر ما می‌خواهیم عملی را انجام دهیم، ابتدا باید خود را اصلاح کنیم و پس از آن ببینیم که نتیجه عمل به رضایت خداوند منجر خواهد شد یا خیر.



۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن