واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدنبود کشتارگاه و یکهتازی دلالان دلیل افزایش قیمت مرغ در کهگیلویه و بویراحمد
در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد، نبود کشتارگاه و یکهتازی دلالان عامل اصلی افزایش قیمت مرغ در استان معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، در چند روز اخیر یکی از مهمترین بحثهایی که در سطح استان مطرح شد بالا رفتن قیمت گوشت مرغ به عنوان یکی از اقلام خوراکی پر مصرف در استان بود. افزایش قیمت مرغ که بعد از تعطیلات عید فطر در استان سیر صعودی به خود گرفت باعث شد تا کش و قوسهایی در استان ایجاد شود و با عدم فعالیت حلقهای از این زنجیره یا همان کشتارگاه، بحرانی در بازار مرغ به خصوص در شهر یاسوج ایجاد شود. گوشت مرغ کشتار روز چند صباحی در بازار یاسوج کمیاب شد که در این بین هر کسی فرد دیگری را متهم به ایجاد این مشکل میکرد. تحلیلی در این بین وجود دارد که میگوید این گرانی مرغ چندان بیربط به سفر هیأت دولت به استان نیست و به قولی عدهای به دنبال گرفتن ماهی از آب گلآلود در این برهه از زمان هستند.
اما امروز نشستی با حضور مسؤولان مربوطه و دستاندرکاران تولید و توزیع و کشتار مرغ در سازمان جهاد کشاورزی با نام نشست ستاد تنظیم بازار به ریاست رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد و هر یک از افراد مرتبط با تولید و توزیع گوشت مرغ در استان استدلال خود را بیان کردند. جعفر گوهرگانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس که دلیل این افزایش قیمت ناگهانی در استان چه بوده است، اظهار کرد: این نوسان قیمت نگرانیهایی را هم برای تولیدکننده و هم مصرفکننده به وجود آورده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: افزایش قیمت مرغ تنها در استان ما اتفاق نیفتاده، بلکه برای کشور این افزایش قیمت را داشتهایم. وی بیان کرد: اما در استان ما برخی مشکلات اساسی در زمینه تولید مرغ وجود دارد و تولیدکنندگان به تناسب مصرف استان، مرغ تولید نمیکنند. گوهرگانی گفت: یک عده دلال نیز وجود دارند که افزایش قیمت مرغ را در استان تشدید میکنند و به دنبال سود بیشتر خود هستند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه برخی یکه تازیها نیز موجب این روند افزایش قیمت گوشت مرغ در استان شده است، افزود: وقتی در مرکز استان تنها یک کشتارگاه داشته باشیم و رقیبی وجود نداشته باشد چنین اتفاقاتی را شاهد خواهیم بود.
وی با توصیه به اتحادیه مرغداران استان مبنی بر اینکه کشتارگاه صنعتی یاسوج را راهاندازی مجدد کنند، اظهار کرد: این اتحادیه باید بتواند کشتارگاه صنعتی طیور را در یاسوج که در حال حاضر راکد است یا خریداری کرده یا اجاره بلند مدت کند تا در آینده با مشکلات این چنینی روبهرو نشویم. گوهرگانی به مصرف گوشت مرغ به صورت روزانه در یاسوج اشاره کرد و گفت: در روزهای عادی 20 تن مرغ کشتار روز و بین 7 تا 10 تن مرغ منجمد مصرف شهر یاسوج است که در روزهای خاص مصرف حتی تا 60 تن در روز را نیز داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد به وجود تعداد 140 واحد مرغداری در استان اشاره کرد و گفت: تعداد 70 واحد از آنها در طول سال درگیر جوجهریزی هستند که توان تولید سالانه تنها 8 هزار تن گوشت مرغ را در استان دارند. وی با بیان مقدار مصرف سالانه استان افزود: مصرف سالانه استان 16 هزار تن در سال است که سالانه باید بین 7 تا 8 هزار تن واردات مرغ از سایر استانها داشته باشیم. انتهای پیام/2571/ت40
95/05/04 :: 18:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]