واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
حمایت از «پیامرسانهای ایرانی» در قالب 4 طرح دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: شرکتهایی که با مالکیت، مدیریت و نرمافزار ایرانی باشند با سیاستهای تشویقی که از سوی ما در نظر گرفته شده مواجه خواهند شد به عنوان مثال اگر تا یک میلیون کاربر و عضو داشته باشند میتوانند از تبلیغات بهرهمند شوند.
به گزارش فرهنگ نیوز، سیدابوالحسن فیروزآبادی پیش از ظهر امروز در حاشیه سیزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومی درباره رتبه دولت الکترونیکی ایران اظهار کرد: سایتهای دولتی بخشی از دولت الکترونیک هستند اما متاسفانه رتبه ما در حال حاضر سه رقمی و نامناسب است که امیدواریم در قالب برنامه ششم توسعه الزامی را در راستای ارتقای 30 رتبهای داشته باشیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه بخشی از سایتهای دولتی ما آبدیت نمیشود، ابراز کرد: از این منظر همچنان شاهدیم که برخی از آنها دامنه داتکام داشته اما با وجود دامنه داتآیآر برای آنها الزامی است.
وی با اشاره به بررسی 200 سایت داخلی در این حوزه گفت: بررسیها نشان میدهد که 30 درصد این سایتها فقط به زبان فارسی، 13 درصد دامنه داتآیآر و 55 درصد به زبان انگلیسی هستند اما بار دیگر میگویم که برای تمامی سایتهای دستگاههای دولتی الزام است که دامنه داتآیآر داشته باشند.
وی درباره میزان ترافیک محتوای داخلی در فضای مجازی کشور متذکر شد: آمار دقیقی از محتوا وجود ندارد اما عمده رفتاری که در فضای اینترنتی حاکم است، نشان میدهد بین 30 تا 35 درصد سایتها به زبان فارسی هستند.
فیروزآبادی در ارتباط با برنامههای مرکز ملی فضای مجازی برای پیشگیری از چالشهای پیش روی ایام انتخابات یادآور شد: پیش از این بستر ارتباطی فراهم شده تا کاربران داخل کشور بتوانند با سرعت مناسبی با یکدیگر ارتباط داشته باشند و از این حیث ضریب نفوذ اینترنت بالاست اما توصیهای را به اپراتورهای ارتباطی داشتهایم تا نسبت به مشخص کردن (احراز هویت) اقدام کنند لذا امیدواریم در تاریخ تعیین شده برای این موضوع با هویت معلوم مشترکان حاضر در شبکه مواجه باشیم که این بر شفافیت فضای ارتباطی میافزاید.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره ساماندهی کانالهای پرمخاطب شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام گفت: برنامهای که در حال حاضر داریم این است که مسئولان کانالها با بیش از 5 هزار مخاطب به صورت داوطلبانه فعالیت خود را ثبت کنند و گفتهایم اگر کسی این اقدام را انجام ندهد غیرقانونی تلقی میشود.
وی تصریح کرد: دو روز بعد از شروع ساماندهی 700 کانال اطلاعات خود را ثبت کردند اما در ارتباط با کانالهایی که فعالیت غیرقانونی انجام میدهند فعلا تصمیمی مبنی بر برخورد نداریم و به موقع تصمیمات لازم را در این زمینه خواهیم داشت.
فیروزآبادی درباره جزئیات مصوبه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر ساماندهی شبکههای ارتباطی گفت: جزئیات این مصوبه هنوز تصویب نشده اما پیشنهادی را که ماحصل نظرات دانشگاهیان و نخبگان بوده در دو دسته شبکه پیامرسانهای خارجی و داخلی داشتهایم.
او ادامه داد: در ارتباط با شبکههای پیامرسان خارجی گفتهایم که باید در داخل کشور نماینده حقوقی داشته باشند و دیتا را هم داخل کشور بیاورند زیرا امروز چنین پیشنهادی در بسیاری از کشورهایی نظیر چین نیز عملیاتی شده و اجازه خروج اطلاعات از کشورشان را نمیدهند.
وی در ارتباط با پیامرسانهای ایرانی نیز گفت: شرکتهایی که با مالکیت، مدیریت و نرمافزار ایرانی باشند با سیاستهای تشویقی که از سوی ما در نظر گرفته شده مواجه خواهند شد به عنوان مثال اگر تا یک میلیون کاربر و عضو داشته باشند میتوانند از تبلیغات بهرهمند شده و اگر از یک تا 3 میلیون کاربر داشته باشند سازمانهای دولتی میتوانند تبلیغاتشان را به آنها ارائه کنند.
فیروزآبادی افزود: اگر تعداد کاربران این پیامرسانها از 3 تا 5 میلیون باشد علاوه بر خدمات بانکی و خدمات دولت الکترونیک، دانشبنیان نیز تلقی شده و در نهایت اگر تعداد کاربرانشان بیش از 5 میلیون باشد اجازه اتصال به شبکه را به آنها میدهیم تا به عنوان اپراتور ارتباطی تلقی شوند.
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: با این طرح تشویقی که در نظر گرفتیم کانالهای بالای 5 میلیون مخاطب دیگر هزینه 300 میلیون یورویی راهاندازی اپراتور و شبکه ارتباطی را پرداخت نمیکنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سؤال تسنیم مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بندی از لایحه برنامه ششم توسعه زمینه مشارکت شرکتهای خارجی با شرکتهای دانشبنیان ایرانی را فراهم آوردهاند، آیا چنین موضوعی آئیننامههای مورد نیاز را نمیطلبد، گفت: شرکتهای خارجی نمیتوانند مدیریت شرکتهای ایرانی را داشته باشند اما در ارتباط با سؤالی که میپرسید بنده از جزئیات این مصوبه اطلاعی ندارم.
منبع: تسنیم
95/10/19 - 18:37 - 2017-1-8 18:37:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]