تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798762214




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زندگی دوم در فضای مجازی


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 زندگی دوم در فضای مجازی
زندگی دوم در فضای مجازی صاحب نظران و کارشناسان حوزه روانشناسی و جامعه شناسی معتقدند،ظهور و بروز گسترش فناوری های نوین اینچنینی اعم از فضای مجازی،اینترنت و شبکه های اجتماعی با همه محاسن و مزایای غیر قابل انکارآن ،حاوی تبعات و پیامدهای زیان بار و مخربی است.


به گزارش فرهنگ نیوز،تعداد کاربران اینترنت،فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به میزانی افزایش یافته که بر اساس گزارشات منتشر شده از سوی رسانه ها،قریب به 50 درصد از جمعیت ایران بصورت مستقیم با این فناوری ها ارتباط دارند.بنا برآمار منتشر شده از سوی سامانه مدیریت،40میلیون و718هزار کاربر اینترنت در سال 1394 در کشور ثبت شده است.

صاحب نظران و کارشناسان حوزه روانشناسی و جامعه شناسی معتقدند،ظهور و بروز گسترش فناوری های نوین اینچنینی اعم از فضای مجازی،اینترنت و شبکه های اجتماعی با همه محاسن و مزایای غیر قابل انکارآن ،حاوی تبعات و پیامدهای زیان بار و مخربی است که این عوارض در سنین پایین،همچون نوجوانی با شدت و عمق هر چه بیشتری بروز پیدا می کند.

صدیقه نوبهار،روانشناس و کارشناس علوم رفتاری ،اظهار داشت:قریب به یک سوم از کاربران اینترنت مشمول اقشار و گروه های دانش آموز می شوند که طبیعتا بخش قابل توجهی از آن پایین تر از 18 سال هستند.

وی افزود:با چنین اوصافی،عدم آشنایی به استفاده صحیح و قاعده مند از فناوری مذکور،با آسیب های روحی، روانی و جسمانی قابل توجهی همراه می شود که در صورت غفلت از آن،نتایج زیان باری را از این حیث تجربه خواهیم کرد.

نوبهار عنوان کرد:تحقیقات و بررسی های علمی و کارشناسی،موید این واقعیت تلخ است که یکی از دلایل اُفت تحصیلی دانش آموزان،استفاده فراتر از معمول از گوشی های همراه اسمارت فون یا نسل جدید نشات می گیرد.

روانشناس و کارشناس علوم رفتاری گفت:استفاده پیش از حد نوجوانان ازاینترنت،فضای مجازی و شبکه های اجتماعی،تبعات و پیامدهای عمیق و زیان باری را  از لحاظ روحی،روانی و اجتماعی در پی خواهد داشت که گاهی مسیر صحیح زندگی کاربر را تحت الشعاع قرار می دهد و او را به بیراهه ای سوق می دهد که جبران مافات آن، امری بسیار دشوار و بعضا هزینه ساز خواهد بود.

*از دوستی هایی با هویت کاذب تا افسردگی و پرخاشگری

کاظم سروری،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در تشریح آسیب ها و پیامدهای مخرب استفاده فراتر از حد  معمول از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی،عنوان کرد:امروزه کم نیستند والدینی که از تغییر رفتار فرزندانشان گلایه دارند و این تغییرات در بسیاری از امور روزمره و عادی زندگی آنها همچون همراهی با خانواده،پرهیز و اجتناب از حضور در مراسم میهمانی،میل به تنهایی و انزوا،گوشه گیری و... مشاهده می شود.

وی افزود:حضور طولانی مدت در شبکه های اجتماعی،میل افسار گسیخته به چَت،وابستگی شدید به بازی ها و سرگرمی های رایانه ای،تنها بخشی از عوارضی است که اثرات آن در رفتارهای روزمره نوجوانان و جوانان به چشم می خورد.

سروری گفت:گرایش و تمایل به دوستی و ارتباطات در فضای مجازی با افراد یا گروه هایی که هویت واقعی آنها مبهم است و بعضا از آنها به عنوان افرادی با نشانه ها و اسم و رسم معجول یاد می شود،بخش دیگری از این واقعیت تلخ به شمار می رود که گاهی پس لرزه های آن،سرنوشت جوانان و نوجوانان را در کانال و مسیری غلط و ناصحیح  قرار می دهد.

وی افزود:بروز رفتارهای خشن،پرخاشگرانه و تیک های عصبی،بخش دیگری از تبعات مخرب وحضور بی قاعده و نامنظم در فضای مجازی و تمایل و وابستگی به بازی های رایانه ای محسوب می شود که برای پیشگیری از آن،ابتدا به ساکن باید والدین دانش آموزان نسبت به پیامدهای زیان بار فناوری های اشاره شده آگاه شوند.

سروری گفت:بدون تردید امکان جلوگیری از پیشرفت تکنولوژیک وجود ندارد و اساسا مهار آسیب ها و تبعات ناشی از تکنولوژی با مسدود کردن مسیر پیشرفت و یا ایجاد  مانع برای بهره گیری از آن،امری غلط و محکوم به شکست است.

جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:فضای مجازی و اینترنت به جزیی لاینفک از زندگی روزمره تبدیل شده که محدودیت سنی در چنین عرصه ای،محلی از اعراب ندارد زیرا تمامی گروه های جمعیتی بصورت مستقیم و غیرمستقیم نیازمند این فناوری ها هستند و طبیعتا در چنین فضا و شرایطی باید استفاده صحیح و اصولی از فناوری های و تکنولوژی مذکور آموخته شود.

وی در خاتمه یادآور شد:در مرحله بعد،آشنایی جوانان و نوجوانان به خطرات استفاده ناصحیح از اینترنت و فضای مجازی و تعریف سرگرمی های  متنوع دیگر،توام با غنی سازی اوقات فراغت با فعالیت های مفرح سیاحتی،ورزشی و...از دیگر راهکارهایی است که پیاده سازی آن در کنترل و مهار آسیب های ناشی از فناوری های اشاره شده،تعیین کننده و مثمر ثمر خواهد بود.
 

منبع: باشگاه خبرنگاران


95/10/19 - 11:12 - 2017-1-8 11:12:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن