محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829262600
هر روز منتظر یک فرونشست در تهران باشید
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هر روز منتظر یک فرونشست در تهران باشید
«براساس ضوابط مصوب برای بازار تهران،ساخت پاساژ، تغییر کاربری بناها و احداث زیرزمین در بیشتر نقاط تهران به خصوص در کنار گذرها در بازار تهران ممنوع است. اما جالب است که این ضوابط به گونهای با اغماض و کوتاهی، نادیده گرفته میشوند.»
به گزارش ایسنا، کمتر از یک هفته، زمین در بازار تهران دو بار فرونشست و هربار در بخشی متفاوت... این جملات فقط برای یک شب و دو شب نیست، پیش از این نیز بارها در بخشهای شهر تهران این حرفها را شنیده و خواندهایم. اتفاقی که به نظر میرسد، از نخستین هشدارها برای فاجعهای در آینده خبر میدهند.
شاید هم بتوان گفت «این اتفاق خود، زلزلهای قبل از بروز زمینلرزهای است که همه هشدارِ آن را میدهند و با این وجود، مجوزِ تخریب در بخشهای تاریخی تهران هر روز امضا میشود.»
از سوی دیگر بیش از یک ماه پیش دو نقطه در چهارراه گلوبندک در ابتدای بازار تهران، دو نقطه برای احداث زیرگذر در نظر گرفته و گودبرداری شد، اقدامی که تا امروز مسئولان میراث فرهنگی تهران به صورت شفاهی اعلام کردهاند که نقشهی طرح آن برای اجرائی شدن به میراث فرهنگی ارائه نشده است، اما پروژه از آن زمان تا امروز کار خود را ادامه میدهد.
هرچند میراث فرهنگی از همان ابتدا دستکم ضوابطی را برای بازار تاریخی تهران اعلام کرده بود، اما کمتر مورد توجه قرار گرفتند.
ضوابط بازار تهران را نادیده گرفتهاند
مهدی معمارزاده، کارشناس ارشد میراث فرهنگی در این زمینه به ایسنا توضیح میدهد: از سال ۱۳۵۶ ضوابطی مشخص برای بازار تهران تهیه و اعلام شد، اما از همان اوایلِ اعلامِ ضوابط، آنها رعایت نشدند، هرچند در دوران جنگ و چند سال پس از آن مردم، درگیر مسائل مادی و سوداگری نبودند، اما متاسفانه در این ۲۰ سال اخیر ضوابط بیشتر رعایت نمیشود و میراث فرهنگی نیز آن را به صورت رسمی اعلام نمیکند و از سوی دیگر در برخی مواقع خود نیز به گونهای آن ضوابط را نادیده میگیرد.
او از مهمترین نکات مصوب شده در این ضوابط را ممنوع بودن ساخت پاساژ، تغییر کاربری بناها و احداث زیرزمین در بیشتر نقاط تهران به خصوص در کنار گذرها در بازار تهران بیان میکند و میگوید: با این وجود جالب است که این ضوابط به گونهای با اغماض، کوتاهی و نادیده گرفتن دیده نمیشوند.
وی با این وجود تاکید میکند: در بسیاری از این اتفاقات که بعضا به صورت غیرقانونی رخ میدهند، نمیتوان همیشه تقصیر را به گردن میراث فرهنگی و شهرداری انداخت. اتفاقاتی مانند لاغرکردن جرز دیوارها و ساختِ سازههای موقت روی پشت بامها که به مرور تبدیل به یک فضای انباری و تجاری میشود.
مهمترین معضل امروز تهران، نادیده گرفتن ضوابط است
این مدرس دانشگاه، مهمترین معضل امروز استان تهران را رعایت نکردن ضوابط میراث فرهنگی میداند و می گوید: مدیران شهری تهران باید در این زمینه جوابگو باشند، که چرا وقتی براساس ضوابط نباید برای بازار تهران مجوز ساخت پاساژ می دهند، برای بازارچه «حاج قاسم» مجوزِ ساختِ پاساژ داده میشود و دارنده مجوز به خود اجازه میدهد ۲۰ دهنه طاق در این بازار اواخر قاجاری را تخریب کند، در واقع این اتفاقات نشان میدهد، ما در این موارد کوتاهی میکنیم.
او با بیان اینکه فرونشستهای زمین در نقاط مختلف تهران ادامهدار هستند و به مرور به یک فاجعهی بزرگ تبدیل میشوند، ادامه میدهد: ضوابطی که میراث فرهنگی برای بازار تاریخی و ارزشمند تهران مصوب کرده بود، پس ازسنجیدن کامل شرایط بازار بود، آنها در گذشته متوجه شدند که هر نوع گودبرداری، تعریض گذر و ایجاد سازهی ناهماهنگ این بافت تاریخی را خداشهدار میکند و باعث یکسری معضلات برای بازار میشود.
هر شب و روز باید منتظر یک اتفاق جدید باشیم
وی احتمال تکرار این اتفاق را در هر روز و شب بعید نمیداند و می گوید: احتمال تکرار این اتفاق در هر لحظه وجود دارد. از سوی دیگر فرو رفتن زمین در نقاط مختلف بازار تهران با بروز اتفاقاتی که هر روز شاهد آن هستیم، اصلا دور از ذهن نیست.
گودبرداری در بازار تهران ممنوع است
این کارشناس اداره کل میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به ممنوع بودن گودبرداری در این منطقه از تهران براساس ضوابط آن ادامه میدهد: میگویند «در این منطقه گودبرداری انجام نده»، هرچند بالا آمدن آبهای سطحی در زیرزمین برای بناهای تاریخی و قدیمی «ماسونری» _ ساختمانی که مصالحِ آن بنایی دارد _، در فصلهایی از سال طبیعی است، اما چون این بناها تحت وزن هستند و پی آنها وزن زیادی را تحمل میکند، زمانیکه زمین زیرِ پی آب از حدی که مورد نیاز پی است، پایینتر برود، خاک زیر دچار فرسایش شده و تراکم لازم را از دست میدهد و آن دچار نشست میشود.
او نمونهی این اتفاق را ترکهایی می داند که در داخل بناها به وجود میآیند و میافزاید: این نوع ترکها به دنبال همین تغییرات پیها رخ میدهد که آن نیز در اثر تغییر رطوبت است.
معمارزاده گودبرداریهای انجام شده در سالهای گذشته در بازار تهران را از جمله عوامل این فرونشستها می داند و بیان میکند: به عنوان نمونه گودبرداری انجام شده به جای سرای قاجاری دلگشا باعث شد تا آبهای سطحی در اثر وجود این گودال، ناگهان افت پیدا کند و به ارتفاع پایینتری برود. در ادامه خاکِ زیر این پیها باعث میشود تا رطوبتی که باعث انسجام خاک است و وجود آن باعث میشود تا به پیهای اهکی برسد، از دست میرود و طبیعتا وزن زیاد باعث فشار میشود و گاهی به شکل فرونشستهای زمین در چند روز گذشته در بازار تهران خود را نشان میدهد.
این مدرس دانشگاه در ادامه توضیح میدهد: قوانین موجود در این زمینه مصوبه مجلس را دارند و از آنها به عنوان متولی آثار تاریخی یاد میشود، آنها ضوابطی را دارند که سازمان میراثفرهنگی به عنوان متولی میراثفرهنگی اتخاذ کرده، اما متایفانه مردم به عنوان ارزشهای فرهنگی از آن یاد نمیکند.
او اضافه میکند: معتقدم قصور اصلی از سوی میراث فرهنگی رخ میدهد و روحیهی کاسبکارانه شهرداری تهران برای کاسبی هر چه بیشتر در این شهر باعث بروز این اتفاقات شده است.
آمار خیانت به بافت تاریخی تهران را منتشر کردند
معمارزاده در ادامه با اشاره به آماری که شهرداری منطقه ۱۲ تهران دربارهی ساختوسازهای انجام شده در این منطقه ارائه کرده است، نیز میگوید: اخیرا در آخرین جلسهای که شهردار منطقه ۱۲ آخرین اقدامات خود را در سطح شهر معرفی میکرد، شهردار رسما اعلام کرد که شهرداری منطقه ۱۲ بیشترین مجوز ساختوساز را به نسبت دیگر مناطق تهران صادر کرده است. این یعنی فاجعه، خیانت به بافتهای تاریخی و حماقت مدیریت شهر درمقابل ارزشهای تاریخی شهر.
وی تاکید میکند: نتیجه این است که با یک زلزله در آینده صدها هزار نفر کشته میشوند و بدتر از آن در هر منطقه تهران با توجه به این همه گودبرداری و ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی شهر از بین میرود.
باید جلوی اجرائی شدن طرح تفصیلی تهران را بگیریم
او تهیه و اجرائی شدن طرح تفصیلی تهران را طرحی خارج از طرح جامع تهران میداند و بیان میکند: طرح تفضیلی را با تحلیل از طرح جامع تهیه اجرائی میکنند، این اقدام اشتباه است.
وی در مقصران این نوع اتفاقات را کسانی میداند که درگیر این نوع ساخت و سازها هستند و ادامه میدهد: باید از همین امروز جلوی اینساخت وسازها را در ۹۰ درصد شهر تهران گرفت، باید بارگذاریها با منطق و درایت و در گوشههای خاصی از شهر ادامه پیدا کند. اما متاسفانه هر روز چنین مجوزهایی صادر میشود و این گودبرداریها رخ میدهد. هیچ راه دیگری نداریم جز این که باید هر چه زودتر جلوی اجرایی شدن طرح تفصیلی را بگیریم.
زیرگذر گلوبندک، بروز یک فاجعهی بدتر است
معمارزاده اجرایی شدن طرح زیرگذر در محدود خیابان گلوبندک را یکی دیگر از عواملی میداند که بیتاثیر در فرو رفتن زمین در منطقه بازار تهران نیست و میگوید: این کار نیز اشتباه است در آن منطقه و درست جایی که این زیرگذر در حال احداث است، مترو قرار دارد، بنابراین یا باید زیرگذر را از زیر مترو یا از بالای آن عبور دهند که احتمال نخست قطعیتر است. این یعنی بروز یک فاجعه بدتر.
وی اضافه میکند: این کار نیز در فرونشستها بیتاثیر نیست. هر گودبرداری در بافت تاریخی میتواند در تخریب پلاکهای کناری هم موثر باشد.
*دورهی ناصرالدین شاه تهران تراموا داشت، حالا چه؟
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ۱۲۰ سال پیش در دوره ناصرالدین شاه تراموا استفاده میشد در حالی که امروز حتی یک خط از آن اتفاق انجام نمیشود، بیان میکند: در مکانهای تاریخی اجازه عبور ماشین بدهیم، اما تهران یا هر شهری در ایران با بدترین وضعیت ممکن در بناهای تاریخیاش رفتار میکند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۹ - ۱۸ دی ۱۳۹۵ - 07 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
هر روز منتظر یک فرونشست در تهران باشید!
هر روز منتظر یک فرونشست در تهران باشید براساس ضوابط مصوب برای بازار تهران ساخت پاساژ تغییر کاربری بناها و احداث زیرزمین در بیشتر نقاط تهران به خصوص در کنار گذرها در بازار تهران ممنوع است اما جالب است که این ضوابط به گونهای با اغماض و کوتاهی نادیده گرفته میشوند به گزارش اهوای امروز تهران نا سالم برای گروههای حساس
شاخص آلودگی هوای تهران امروز به مرز ناسالم برای گروه های حساس رسیده است به گزارش جام جم آنلاین نمودار روزانه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هوای ناسالم را برای گروه های حساس را نشان می دهد دوشنبه 13 دی 1395 ساعت 11 08آسمان گرفته امروز تهران(عکس)
آسمان گرفته امروز تهران عکس تاریخ انتشار ۱۹ ۰۱ - ۰۷ دی ۱۳۹۵ - 27 December 2016تداوم هوای آلوده در تهران تا روز جمعه
خبرگزاری ایسنا نتایج پیشبینی آلودگی هوای تهران بیانگر افزایش غلظت ذرات معلق در روز جاری پنجشنبه دوم دیماه نسبت به روز گذشته و برقراری شرایط نامطلوب کیفی هوا است و انتظار می رود این شرایط تا روز جمعه همچنان تداوم داشته باشد بر اساس نتایج پیشبینی پارامترهای هواشناسی برای شهربر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران روزهای هوای سالم پایتخت 3رقمی شد
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهرانروزهای هوای سالم پایتخت 3رقمی شد جمعه اول مرداد صدمین روز هوای سالم در آسمان تهران بود امروز شنبه دوم مرداد هم هوا سالم است به گزارش خبرنگار فارس لیلا نظری سخنگوی این شرکت گفت بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهمدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران در گفتوگو با فارس: خانه تاریخی ظهیرالاسلام؛ مأمن مشروطهخواهان دیروز
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران در گفتوگو با فارس خانه تاریخی ظهیرالاسلام مأمن مشروطهخواهان دیروز پاتوق معتادان امروز عکس مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران از تخریب خانه ظهیرالاسلام خبر داد و گفت این خانه تاریخی به پاتوق معتادان تبدیل شده و شهرداری تهران فقط دهوای تهران 208 روز سالم بوده است
هوای تهران 208 روز سالم بوده است کیفیت هوای تهران طی 3 فصل گذشته سال 15روز پاک 208روز سالم 48 روز ناسالم برای گروههای حساس و 5 روز ناسالم برای همه بوده است به گزارش فرهنگ نیوز لیلا نظری سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت نتایج بررسی شاخص کیفیت هوای تهران طی 276 رتهران سالی بین 31 الی 36 سانتی متر فرونشست دارد
تهران سالی بین 31 الی 36 سانتی متر فرونشست داردتاریخ انتشار يکشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۳۵ رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت تهران در طول سال بین 31 الی 36 سانتی متر فرونشست دارد به گزارش ایسنا صادقی در یک برنامه رادیویی با اشاره به تفاوت میان فرونشست و فروچالههوای تهران امروز ناسالم است
هوای تهران امروز ناسالم است شناسهٔ خبر 3861307 - سهشنبه ۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۲ ۱۲ جامعه > محیط زیست jwplayer display inline-block; مرکز پایش آلودگی هوای محیط زیست استان تهران شاخص آلودگی هوای پایتخت را ۱۴۲ و در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس اعلام کرد به گزارش خبرنگار مهرهوای تهران امروز «ناسالم» است
هوای تهران امروز ناسالم استتاریخ انتشار دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۲۰ مرکز پایش آلودگی هوای محیط زیست استان تهران شاخص آلودگی هوای پایتخت را ۱۴۲ و در وضعیت «ناسالم برای گروههای حساس» اعلام کرد به گزارش مهر محمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها