تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828951482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اظهارنظرهای اقتصادی اولین کاندیدای رسمی انتخابات ریاست‌جمهوری 96


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اظهارنظرهای اقتصادی اولین کاندیدای رسمی انتخابات ریاست‌جمهوری 96
رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه می‌گوید که سهم عمده نرخ رشد ۷.۴ درصدی ناشی از افزایش فروش نفت خام است.
آفتاب‌‌نیوز : سید مصطفی میرسلیم در گفت و گویی درباره اظهارات اخیرش پیرامون نرخ رشد و شاخصه‌های علمی تشکیل دهنده رشد اقتصادی و همچنین راهکار افزایش این نرخ در شرایط تحریم، توضیحاتی را ارائه کرد.


مشروح این گفت‌و‌گو به شرح زیر است:


اخیرا شما دربارۀ نرخ رشد رسمی اقتصادی مطالبی را مطرح کرده اید که مقامات دولتی نیز به نوعی پاسخ داده‌اند. ویژگی اصلی رشد اقتصادی از نظر شما چیست؟


تحقق اهداف رشد اقتصادی چاره ای جز سعی و تلاش برای فعالیت‌های تولیدی، اعم از تولید محصول و خدمات و بنابراین افزایش درآمد ملی، ندارد. معمولا وقتی صحبت از افزایش تولید می‌شود توجه به کمیت امکانات تولید یعنی نیروی انسانی و وسائل مادی یا ابزارهای مورد نیاز معطوف می‌شود. البته کوشش نیروی انسانی و بکارگیری وسایل متناسب با هر فعالیتی، به شرط برخورداری از برنامه ­ریزی جامع و هماهنگی بین مؤلفه­ های فعالیت­ها و در نتیجه هم ­افزایی، بر رشد اقتصادی و دستیابی به اهداف کمی مؤثر است و از این ­رو اغلب برای تحقق رشد، مسئولان به فکر افزایش اشتغال و امکانات تولید می افتند.


آیا در نرخ رشد اعلام شده یعنی 7٫4 درصد این نکات ملاحظه نشده است؟


رشدی که از افزایش درآمد ملی ناشی از فروش سرمایه­‌های ملی محاسبه شود، نظیر مواد خام استخراج شده از معادن، دلالت بر افزایش اشتغال و بکارگیری بیشتر وسایل تولید نمی­‌کند جز در محدوده استخراج از معدن و انتقال به پایانه صادراتی که مصداق بارز آن را در فروش بیشتر نفت خام می توان سراغ گرفت.


بنابراین رقم 7٫4درصد اعلام شده در ماه گذشته برای رشد اقتصادی، عمدتا حکایت از افزایش فروش نفت خام می­‌کند تا اشتغال بیشتر نیروی کار و به رونق افتادن کارخانه ها و بنگاه­های تولیدی و خروج از رکود.


آیا غیر از دستیابی به رقم 7٫4 درصدی مسائل دیگری نیز در ارزیابی نرخ رشد مطرح می شود؟


بله! برای همۀ ما، غیر از دستیابی به اهداف کمی، کیفیت فعالیت­ها و آثار مترتب بر آن نیز اهمیت دارد: آیا توانسته ­ایم نیروی انسانی آماده به کار را در محل مناسب که منتهی به بزرگترین بازده می شود مشغول کنیم؟ آیا توانسته ­ایم ظرفیت‌های راکد و قابلیت‌های تولید را به گونه ­ای درگیر فعالیت­های صنعتی و کشاورزی و خدماتی کنیم که به بهترین وجه مثمر ثمر شوند؟ آیا فعالیت­هایی که بنوعی منتهی به درآمد شده­ اند مبرا از انحراف و نقص و خلاف بوده ­اند؟ آیا اشتغال در مسیر صیانت از سرمایۀ ملی صورت گرفته­ است؟ آیا حقوق مردم و دولت در آن محترم شمرده شده ­است؟ آیا از پایداری لازم در زمینۀ توسعه برخوردار است.


به نظر شما مسائلی همچون تحریم تا چه حد بر رشد اقتصادی اثر می گذارد؟


در شرایطی که کشور مواجه با مشکلات و محدودیت­‌های ناخواسته، نظیر تحریم‌­های خارجی و عناد بدخواهان می‌­شود، افزایش فعالیت‌های جهادی و ارتقا روحیۀ بسیجی برای رواج نوآوری و خلاقیت و مقابله با یأس و سرخوردگی نیروی انسانی، و مهیاسازی تمام ظرفیت­‌های معطل و بکارگیری هرچه ­کامل‌تر وسائل راکد، به منظور جبران مشکل دسترسی به ابزارهای وارداتی، اولویت می‌­یابد.


این تلاش به‌ مراتب ارزشمندتر از روش­های متداول یعنی واردکردن کالاها و خدمات از خارج است؛ البته نیازمند تدبیر واقعی دولت برای مشارکت دادن صمیمانه و جانانۀ مردم در کوشش ‌های اجتماعی و اقتصادی و خروج از افسردگی است؛ علمای اقتصاد این­ها را در یک واژه خلاصه کرده اند: «بهره ­وری». سهم مهمی از رشد را باید به کمک بهره وری محقق کرد.


آیا روند بهره ­وری در بیست سال گذشته مناسب بوده­ است؟


متأسفانه سرنوشت بهره ­وری در بیست سال گذشته و بویژه در 5 سال گذشته بسیار غمبار است: نرخ رشد بهره ­وری کل عوامل تولید در برنامۀ سوم 1٫72، در برنامۀ چهارم 1٫22 و در برنامۀ پنجم 2٫44-  بوده­ است و در مجموع سالهای 1375 تا 1393 بالغ بر 0٫31می‌­شده که نزدیک به صفر است. این نتایج علیرغم ابلاغ مؤکد سیاست­‌های کلی در بارۀ اهتمام به ارتقاء سهم بهره ‌وری در رشد اقتصادی بوده و نشان می‌دهد که برای مجریان و مسئولان، ایجاد هماهنگی در برنامه­ ریزی، هدایت و نظارت مناسب بر فعالیتها، تعهد مقتدرانه در اجرا و احساس نیاز به ارتقاء بهره ­وری بسیار مشکل بوده ­است و در آینده چاره­ ای جز اصلاح قاطع آن رویه نداریم والا اهداف اقتصاد مقاومتی نیز محقق نخواهد شد.




۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن