واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اکثر زلزلهها در عمق سطحی و از قدرت تخریبی بالایی برخوردارند
رئیس دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: کمربند زلزله 90 درصد خاک کشور ایران را در برگرفته است و از 40 نوع بلای طبیعی 31 مورد آن در ایران تجربه شده است.
آفتابنیوز : دکتر حسین نگارش در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این مطلب افزود: زمین لرزه بم بزرگترین زمین لرزه اخیر در ایران است و باید باور داشت که ایران جزء 10 کشور بالاخیز و ششمین کشو زلزله خیز دنیا است. به طور کلی سه منطقه زلزله خیز در ایران وجود دارد که از آن جمله می توان به زاگرس، البرز و ایران مرکزی اشاره کرد.
به گفته وی، زلزله را می توان به عنوان غم انگیزترین و مخوف ترین پدیده طبیعی قلمداد کرد بویژه اینکه تعداد زیادی از کشور جهان سوم در معرض این پدیده قرار دارند.
نگارش تصریح کرد: وجود شکستها و گسلها در بلوکهای قاره ای از جمله عواملی هستند که در امتداد آنها انرژیهای درون ساخت آزاد می شود و به همین خاطر در مجاورت آنها معمولا زمین لرزه ای شدیدی صورت می گیرد. ایران از مناطق مهم زلزله خیز دنیا محسوب می شود و انرژی ناشی از فشارها در مناطق گسلی، ذخیره و پس از رها شدن به صورت امواج مخرب زلزله موجبات نابودی و تخریب شهرها را فراهم می سازد و زلزلههای ایران بیشتر به خاطر فعالیت همین گسلهاست.
رئیس دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر بیشتر ساختمانهای کشور در مقابل زلزله های شدید آسیب پذیر هستند. اکثر زلزله های ایران در عمق سطحی هستند و از قدرت تخریبی بالایی برخوردار می باشند.
نگارش افزود: باید سطح آگاهی همه جامعه را در رابطه با شناخت و نحوه فعالیت گسل ها و زلزله ها بالابردن و مقاوم سازی ساختمانها را افزایش داد و به مردم فهماند که هزینه ایمن سازی ساختمانها به مراتب کمتر از هزینه زیباسازی آن است.
رئیس دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: هیچ نقطه ای از کشور ایران در مقابل زلزلههای شدید منطقه امن نخواهند بود بنابراین مردم و مسئولان باید زلزله را باور داشته باشند و با مقاوم سازی ساختمانها و رعایت اصول فنی و مهندسی سعی کنند تلفات و خسارات را به حداقل کاهش دهند.
نگارش تصریح کرد: از ساخت شهرها در کنار گسل ها باید پرهیز کرد و فاصله قانونی را رعایت کرد زیرا فعالیت گسل ها موجب تخریب شهرها می شود و توسعه این گونه شهرها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
رئیس دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان تاکید کرد: فقر باعث اسکان بی رویه و ساخت و سازهای بدون کنترل و با کیفیت پایین در حاشیه شهرها می شود که خود درهنگام فعالیت گسل ها و وقوع زلزله فاجعه آمیز خواهدبود.
۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]