واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مطرح کرددعوت از صاحبان قلم برای تکمیل کلان پروژه «شناخت تکفیری و جریانهای تکفیری»
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: برای تکمیل دستاوردهای کلان پروژه شناخت تکفیر و جریانهای تکفیری فراخوان عمومی از پژوهشگران و صاحبان قلم اعلام شده است تا از ظرفیت هر فرد توانمندی استفاده شود.
حجتالاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با بیان اینکه پژوهشگاه مطالعات تقریبی به عنوان دیدهبان مؤثر جهان اسلام حرکتهای گستردهای را در راستای بررسی پدیدههای نوظهور برنامهریزی کرده است، اظهار کرد: این پژوهشگاه رخدادهای جهان اسلام را رصد میکند. وی تقریب میان مذاهب اسلامی و شناسایی پدیدههای نوظهور را از رسالتهای پژوهشگاه مطالعات تقریبی دانست و اضافه کرد: اکنون نگاههای افراطی در دنیا نسبت به قرآن کریم و سیره پیامبر اسلام(ص) ترویج مییابد که این نگاهها مخالف آموزههای الهی بوده و سبب تفرقهاندازی میان آحاد جامعه اسلامی میشود. رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی جریانهای تکفیری را مولود استکبار جهانی خواند و تصریح کرد: این پژوهشگاه، مطالعات میدانی و جامعی برای شناخت حرکتهای ضد بشری و دینی جریانهای تکفیری را در دستور کار خود قرار داده است. وی با تاکید بر اینکه علتهای گرایش جوانان به سمت تفکرات تکفیری باید مشخص شود، عنوان کرد: راههای مقابله با جریان تکفیری و دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) باید شناسایی شود که در این راستا پروژه ویژهای در پژوهشگاه مطالعات تقریبی مورد توجه قرار گرفته است. مختاری با اشاره به مشارکت نهادهای مختلف حوزوی، مراکز عالی و شخصیتهای برجسته دینی از خارج کشور در کلان پروژه شناخت تکفیر و جریانهای تکفیری تصریح کرد: پژوهشگاه مطالعات تقریبی در این کلان پروژه به دنبال آشنا کردن طلاب و اقشار مختلف جامعه اسلامی با افکار و رفتار گروههای تکفیری است. وی با بیان اینکه کلان پروژه شناخت تکفیر و جریانهای تکفیری توصیفی و تجویزی است، عنوان کرد: نگاه آیندهپژوهی و بیان راهبردها در عرصه تکفیر پژوهی در این کلان پروژه مورد توجه قرار میگیرد. مختاری از ایجاد پژوهشکدههای جدید در بیرجند، کیش، سنندج و شمال کشور یاد کرد و ادامه داد: این پژوهشکدهها با دانشگاههای مختلف در خارج از کشور ارتباط دارند و از ظرفیت اساتید علمی به شیوه مطلوب استفاده میکنند. رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی خاطرنشان کرد: جریان تکفیری به شیوههای متفاوت ادامه دارد به همین علت پژوهشهای لازم در این حوزه توسط پژوهشگاه مطالعات تقریبی دنبال شده و دستاوردهای تحقیقات این پروژه به زبانهای مختلف به دیگر کشورها صادر میشود. وی با اشاره به اینکه جمعیت نفراتی که در کلان پروژه شناخت تکفیر و جریانهای تکفیری مشارکت دارند به گروه خاصی محدوده نمیشود، اظهار کرد: برای تکمیل این پروژه از پژوهشگران و صاحبان قلم دعوت شده است تا از ظرفیت هر فرد توانمندی استفاده شود. مختاری پرداختهای مالی را یکی از عوامل گسترش گروههای تکفیری دانست و تصریح کرد: فعالیتهای ضد فرهنگی گروههای افراطی در شدت بخشیدن به تفکر افراطی در جامعه بیاثر نیست. وی با تاکید بر اینکه شیعه انگلیسی مولود استکبار بوده و میان آحاد جامعه اسلامی درحال تفرقهاندازی است، عنوان کرد: اکنون در فعالیتهای پژوهشی موازیکاری دیده میشود اما مجمع جهانی تقریب مذاهب اهل بیت(ع) با محوریت پژوهشگاه مطالعات تقریبی یک حرکت منسجم و جامع را برای مقابله با جریانهای تکفیری آغاز کرده است. مختاری با بیان اینکه پژوهشگاه مطالعات تقریبی کلان پروژه شناخت تکفیر را طی یک ماه اخیر در دستور کار خود قرار داده است، یادآور شد: نزدیک به 80 درصد اهل سنت با تکفیر و تکفیریها مخالف بوده و در راستای مقابله با این جریانها برنامه مشخصی را در دستور کار خود قرار دادهاند. انتهای پیام/78023/و40
95/05/04 :: 10:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]