محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843330101
گفتگویی خواندنی با رقیب اصلی اصغر فرهادی در اسکار
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گفتگویی خواندنی با رقیب اصلی اصغر فرهادی در اسکار
روز نو : در همه فهرستهایی که این روزها درباره فیلمهای برتر سال داده میشود یک نام تقریبا به طور ثابت به چشم میخورد: «تونی اردمن».
«تونی اردمن» در رأس بهترین فیلمهای «کایه دو سینما» و «فیلم کامنت» قرار گرفته است. این فیلم همچنین در فهرست ۹تایی نامزدهای بهترین فیلم خارجی اسکار هم قرار دارد. با توجه به اینکه کمپانی سونی پشت فیلم است، میتوان گفت که این فیلم از شانس بسیار بیشتری نسبت به «فروشنده» برای گرفتن اسکار امسال برخوردار است. شانس و اقبال خوب نسبت به تونی اردمن از همان زمان اولین اکران جهانی در کن نشان داده شد. میزان کفزدنها برای فیلم بعد از پایان فیلم بیسابقه بود. مشخص بود که عده زیادی با این فیلم ارتباط برقرار کردهاند. شگفتی بزرگ «کن» در آن بود که فیلم فوق برنده هیچ جایزهای نشد! تونی اردمن، به کارگردانی «مارن آده»، فیلمساز آلمانی، داستان چندان جدیدی ندارد: فیلم درباره رابطه دختر و پدری است. دختر با وجود موفقبودن در کار تجاری، در زندگی شخصی خود احساس شادی نمیکند. او دچار یکنواختی در زندگی روزمره است. پدر او که معلم پیانو است، وارد زندگی دختر میشود و با کارهای عجیبوغریب خود سعی در شادکردن دخترش و همچنین تغییر زندگی خودش دارد. داستان چیز جدیدی نیست، دراینمیان چیزی که به نظر داستان را متفاوت کرده، کمیکبودن داستان است. فیلم مملو از صحنههای خندهدار است که خوب گرفتهاند و برای هر بینندهای در هر ملیتی جذاباند. شاید بتوان تونی اردمن را از اولین نمونههای فیلمهای نسبتا موفق ژانر کمدی محسوب کرد که توانسته نظر جشنوارهبینها را هم به خود جلب کند.
برای تونی اردمن از چه منبعی الهام گرفتهاید؟
فکر میکنم الهامبخش من خانواده خودم بودهاند. ساخت فیلم درباره خانواده خود بسیار طبیعی است چون خود آن را تجربه کردهایم. صحنههایی از زندگی با خانوادهام و پدرم را به یاد میآورم؛ مثلا اینکه او شوخطبع است و این خاطرات همانند فهرستی از نمایشهای آماده در دسترس هستند. باید بگویم بسیاری از چیزها با طنز حل میشوند و این یکی از الهامات در کار من است. این طنز بیشتر با دو شخصیت شروع میشود و پس از مدتی داستان شکل میگیرد. از آغاز تصویر روشنی از طرح دارم. طرح در حین کار گسترش مییابد؛ مثل کار در دنیای تجارت مقدار زیادی تحقیق هم انجام دادم. باید افرادی را میدیدم و مصاحبههایی انجام میدادم. با زنانی که کارشان تجارت بود، مصاحبه کردم. این روند با سرمایهگذاری در موضوعات گوناگون شروع و در آخر به یک فیلم تبدیل شد.
شما با زنان بیزینسمن صحبت کردهاید. فکر میکنید فیلم بیشتر راجع به زنهاست؟ چون هنگام تماشای فیلم حس کردم سؤال فقط مربوط به زنان نیست، بلکه عمومیت دارد.
نه، برای من طبیعی است که او یک زن باشد چون تجربه شخصی از رابطه پدر و پسر ندارم. اگر چنین بود، فیلمی کاملا متفاوت از آب درمیآمد. قصد نداشتم فقط به زنبودن او اشاره کنم و فکر میکنم اینز بهلحاظ جنسی خنثی است؛ بهعنوانمثال با مردها هم هویت یگانهای پیدا میکند. بهعنوان یک زن، من هم فیلمها را تماشا میکنم و وادار میشوم با شخصیت مرد احساس یگانگی داشته باشم چون شخصیتهای زن غالبا محکم نیستند. وقتی یک فیلم جیمز باند را میبینم، بیشتر با باند احساس یگانگی میکنم تا با دختر باند. اگرچه برای مردی که بیننده اینز است این اتفاق نمیافتد.
با توجه به خط روند داستان میتوانیم بگوییم که نگرانیهایی درباره جامعه معاصر دارید. آیا فکر میکنید ساختار جامعه فعلی انسان را از بیان احساسات درونیاش منع میکند؟
بله همینطور است. همه همینطور رفتار میکنند یا میکوشند اینگونه رفتار کنند؛ همان چیزی که پدر را تحریک میکند. پرسش من درباره نقشهای فراوانی است که اینز باید بازی کند؛ رئیس، وقتی با دستیارش کار میکند و هیچوقت خودش نیست. پدر که همیشه او را میشناخته به این موضوع حساس است و این حساسیت او را برمیانگیزد تا این نمای خارجی تقلبی را پس بزند. با این درخواستهای زیاد بسیار سخت است که خودت باشی. این موضوع توجه مرا جلب کرد.
مصاحبهای با فیلمساز دیگری داشتم و او درباره این حقیقت گفت که افراد موفق زیادی را میبینیم و فکر میکنیم در زندگیشان خرسند هستند، ولی واقعا اینطور نیست و زندگی شادی ندارند.
درست است. موفقیت خودبهخود خوشحالی را به ارمغان نمیآورد.
مثلا ممکن است یک خانم تاجر موفق اصلا زندگی شادی نداشته باشد.
او شاد نیست، ولی همین پرسش که خوشحالیاش را زیر سؤال میبرد، برای او انگیزاننده است. پدر هم همین را از او میپرسد. او تمایلی به پاسخدادن ندارد زیرا موضوع برایش پیچیده است و از طرفی فکر میکند شادمانی تنها چیزی نیست که او از زندگیاش میخواهد. شاید به نظر او به شادبودن زیادی اهمیت داده میشود. سرانجام دختر از پدر میپرسد آیا او سعی میکند که جواب سؤال را بدهد. منظور این است که پدر خودش هم شاد نیست و مسئله شادبودن خود موضوعی پیچیده است. من نمیگویم که او صددرصد خرسند یا ناخرسند است، ولی کارش را دوست دارد و به انجام آن ادامه میدهد. منظورم این نبوده که کسی مثل او باید زندگیاش را تغییر دهد. شاید با اندکی تغییر مسیر بتواند بیشتر به خودش برسد.
شما به یک موقعیت بسیار خاص اشاره کردید. ممکن است تماشاگر بگوید، خب، این برای شخصیتی خاص در موقعیت و زمانی خاص اتفاق افتاده و ربطی به من ندارد. من در بخارست زندگی نمیکنم و در موقعیت او نیستم.
بله. درباره کار خاصی که او دارد، میتواند اینطور باشد، ولی در رابطه با داستان پدر و دختر که موضوعی همگانی است، امیدوارم اینطور نباشد. اگرچه این رابطه پدر و دختر بسیار خاص است، با توجه به اینکه پدر خلبازی درمیآورد. من خیلی درباره مسائلی که بین همه خانوادهها مشترک است، فکر کردم؛ مثلا اینکه یک خانواده میتواند بسیار ایستا باشد. فرار Escape از نقشهایی که در خانواده برایت تعیین شده خیلی سخت است یا این حقیقت که همراهبودن با پدر و مادر گاهیوقتها موجب شرمساری است. مواردی وجود دارد که به طور خاص به خود من ربط دارد و جالب است که فیلمی در آن دنیای خاص ساخته شود، ولی همیشه به دنبال پرسشهای کلیتر و همگانی هستم.
وجود نماهای بلند در فیلم، کنجکاوی من را درباره سینمای شما برانگیخته است. رابطه سینما Cinema و نماهای بلند را چگونه میبینید؟
فیلمهای من بسیار واقعگرایانه هستند و گویی از یک قانون Law پیروی میکنند. اگرچه متناسب با داستان تلاش میکنم از این کار پرهیز کنم؛ مثلا زمانی که تونی کمی در را باز میکند. باز هم در فیلم چیزهایی بزرگتر و غیرعادیتر از زندگی معمولی اتفاق میافتد. من خیلی تلاش میکنم که بهلحاظ روانشناختی درست عمل کنم. بهاینترتیب باید توجه داشت که شخصیتها چگونه از یک نقطه به نقطه دیگر میروند و این نیز بهنوعی به طولانیشدن نماها کمک میکند. همچنین بهشدت باور دارم که فیلم نیاز به فضا دارد، نهتنها برای بازیگر Actor که کارش را پیش ببرد، بلکه برای اینکه در لحظه تصمیم بگیرد و چیزی جلو دوربین اتفاق بیفتد.
پس منظور شما این بوده که چیزی فوقالعاده از درون شرایط معمولی سر بزند.
بله. دقیقا همینطور است، ولی غالبا این خطر وجود دارد که فیلم مبتذلی از کار درآاید. دلیلش فقط معمولیبودن زندگی است. همیشه یک خط نازک وجود دارد و به کمک آن تصمیم میگیرم از چه استفاده کنم. گاه در برداشت بلند، صحنههای غیرلازم به چشم میخورد. بعضیوقتها بهترین نقش بازیکردنها در برداشتهای کوتاه انجام میشود. واقعا جالب است که در این فیلم هر دو بازیگر تئاتر هستند و از پس برداشتهای بلند برمیآیند. گاهی هنگام برداشت بلند، من فرمان میدهم و به آنها میگویم سریعتر یا آهستهتر نقش بازی کنند، البته معمولا این فرمانها ضروری نیستند. این برای آنها هم خوب است زیرا به این صورت صحنه را تماما تجربه میکنند.
فیلم شما بهنوعی کمدی است، داشتن لحظات خندهدار در برداشتهای بلند مشکل نبود؟
بله. همینطور است. فکر میکنم بلندی برداشت تماشاگر را برای کمدی و غافلگیریها آماده میکند؛ مثل زمانی که آنها دارند تخممرغ رنگ میکنند، پیش از آنکه به آواز ویتنی هوستون گوش دهند. سعی کردم برداشت را کوتاه کنم، ولی موفق نشدم.
زن با مدرنیته و سرمایهداری همآهنگ است، ولی کمکم مانند پدرش عصیانگر میشود.
این همان چیزی است که کوشیدهام بسازم. ما از او خواستیم که واقعا نخواهد با او و با طنزهایش همراه شود، زیرا پدر همواره چیزی از او میخواهد و او نمیخواهد خودش را به او نشان دهد. این قسمتی از داستان بود که باید پیش میآمد و به لحظه انجام عمل راه میبرد.
پدر دوست دارد به دختر کمک کند، آیا فیلم پرسش مربوط به نسلها و کشمکش بین نسلها را مطرح میکند؟
بله. منظورم این است که به این موضوع علاقهمند بودم، زیرا از نظر من پدران آلمانی پس از دوران جنگ نوعا دشمنی آشکار در مقابل خود دیدهاند. این واضح بود که چیزی مانند هولوکاست نباید یکبار دیگر اتفاق بیفتد. با این روحیه، این نسل، فرزندانش را در محیطی گرم، ولی مصمم، کنجکاو و معتقد به دنیایی بدونمرز پرورش داده است. این نسل پس از جنگ و نیز نسل دهه ٧٠ میلادی از این لحاظ بسیار قدرتمند بودهاند، ولی حالا او دختری دارد که در دنیایی که با جهانیشدن سروکار دارد، گم شده است و حالا دختر آن کار را انجام میدهد که پدر بهلحاظ سیاسی حمایتش نمیکند. برعکس، جهانبینی پدر هم از دیدگاه دختر سادهلوحانه است.
پس دلیل اینکه داستان در رومانی اتفاق میافتد این است؟ آیا میخواهید بهنوعی از نحوه تفکر مردم راجع به آلمان انتقاد کنید، به این دلیل که آنها حتی کشور خود را بهترین مکان برای زندگی نمیدانند؟
نه. من فکر میکنم جالب بود به این دلیل که رومانی عضو اتحادیه اروپاست، ولی بااینحال هنوز یک نظام درجهبندی در بین کشورها وجود دارد و کمی هم علاقهمند بودم به اینکه چگونه آلمانیها به خارج از کشور میروند تا به آنها بگویند چطور زندگی کنند. اگرچه این فقط یک جنبه از کار دختر بود.
وقتی درباره منبع الهامبخش فیلم صحبت کردید، گفتید که فکر فیلم را از شخصیتها گرفته و بعد طرح را شکل دادهاید. آیا معنایش این است که بسیاری از صحنهها فیالبداهه خلق شدهاند؟ مثلا صحنه پیانو فیالبداهه بود یا قبلا طراحی شده بود؟ میتوانید کمی بیشتر درباره روش کارتان توضیح دهید؟
من به مدت طولانی و بهسختی روی فیلمنامه کار کردهام تا طبیعی جلوه کند، ولی اجازه دادم مقداری بداهه در آن وجود داشته باشد. وقتی بازیگرها بهطور واقعی گفتوگوسازی میکنند، لذت میبرم. بعضیوقتها چیزهای اندکی هستند و سعی میکنم کارهای فیالبداهه انجام دهم و بازیگران بهطور مشخصی آزادانه رفتار کنند. ما یک دوربین دستی داریم و نور تقریبا ١٨٠ درجه است. پس آنها بهراحتی میتوانند حرکت کنند، ولی در رابطه با گفتار و طراحی صحنه میکوشم بهترین را ارائه دهم. چیزی حدود ٩۵ درصد در فیلمنامه است و فکر میکنم پرسش شما راجع به صحنههایی است که در آنها آواز خوانده میشود.
آواز همراه با نواختن پیانو… .
آوازخواندن فرق میکند؛ چون نمیتوان آواز را بهخوبی اداره کرد. بهاینترتیب باید مثل مربی فوتبال عمل کرد. یک یا دو مطلب را باید گفت و اوست که برای برداشت میرود و نقش میآفریند. من همیشه سعی میکنم به چیزی که در زیر سطح صحنه است دست یابم و چه اتفاقی بین شخصیتها میافتد. اینجاست که تقریبا شبیه بداهه میشود و بازیگران هنوز کارهایی دارند که انجام دهند، زیرا آن صحنهها را نمیشود به شکلهای مختلف بازی کرد. ما تلاش میکنیم بهترین یا نمایشیترین و قویترین راه را پیدا کنیم
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]
صفحات پیشنهادی
فیلم اصغر فرهادی به لیست 9 نامزد اسکار راه یافت +جزییات - یاران نیوز
یاران نیوز پیش از این عوامل تاثیرگذار در انتخاب یک فیلم به عنوان برنده جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را بررسی کرده بود که با جمع بندی عوامل تاثیرگذار فیلم فروشنده به واسطه ساختارش در بهترین برآورد از لیست نه فیلم به لیست پنج فیلم نهایی می رسد اما بعید نیست قواعد مرنامه تلخ اصغرفرهادی به روحانی
نامه تلخ اصغرفرهادی به روحانی روز نو به دنبال انتشار مطلبی در یک روزنامه باعنوان زندگی در گور که گزارشی از گورخوابهای نصیرآباد و حکایت زندگی ۵٠ زن مرد و کودک است که شبها در گور میخوابند اصغر فرهادی نامهای سرگشاده و تند خطاب به حسن روحانی رییسجمهور نوشت و در آن از فقرتحلیل جلائیپور از نامه اصغر فرهادی به روحانی
تحلیل جلائیپور از نامه اصغر فرهادی به روحانی یک استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی به تحلیل نامه اصغر فرهادی به ریس جمهور درباره پدیده گورخوابی پرداخت آفتابنیوز متن یادداشت حمیدرضا جلائی پور که با عنوان ضرورت تفکیک مردمگرایی مثبت از مردمانگیزی منفواکنش رییسجمهور به نامه اصغرفرهادی: گورخوابی از فقر، قابل تحمل نیست/مگر میشود یک نفر ٣میلیارد دلار به جیب بز
واکنش رییسجمهور به نامه اصغرفرهادی گورخوابی از فقر قابل تحمل نیست مگر میشود یک نفر ٣میلیارد دلار به جیب بزند به کجا وصل بوده و چه درجهای داشتند به سوال مردم پاسخ داده شود رئیس جمهوری مساله نظارت و بازرسی را در نظام جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت ویژه ای دانست و گفت اساساتحلیل جلائیپور از نامه اصغر فرهادی به رئیس جمهور درباره پدیده گورخوابی
تحلیل جلائیپور از نامه اصغر فرهادی به رئیس جمهور درباره پدیده گورخوابیتاریخ انتشار پنجشنبه ۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۲ ۰۷ ایسنا نوشت یک استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی به تحلیل نامه اصغر فرهادی به ریس جمهور درباره پدیده گورخوابی پرداخت متن یادداشت حمیدرضا جلائی پور کهشریک مجرم سه میلیاردی چه کسانی بودند؟/ از ۹دی استفاده جناحی نکنیم/ واکنش رییس جمهور به نامه اصغر فرهادی
گیل نگاه حجت الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت که در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد گفت مساله نظارت و بازرسی در نظام جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت ویژهای است اساسا اگر هرگونه اختیار و قدرت در یک نظام توام با نوعی بازرسی و نظارتبرای اصغر فرهادی ها
مهدی حاج محمود عطار در خبرآنلاین نوشت نه این دولت که تمام دولت ها برخاسته از جنس مردم است هیچ دولتی از آسمان نمی آید حتی اگر داعیه آسمانی اداره شدن هم داشته باشد باز کارش را باید ملت انجام دهد خوب به قدری معضلات و مشکلات زیاد است که تقریبا روزی چند بار ملت دچار انواع وواکنش رییسجمهور به نامه اصغرفرهادی درباره گورخوابهای شهریار+فیلم
واکنش رییسجمهور به نامه اصغرفرهادی درباره گورخوابهای شهریار فیلم رییس جمهور در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت گفت شب گذشته نامه یکی از هنرمندان را خواندم کارتنخواب دیده بودیم فقیر دیده بودیم اما قبرخواب ندیده بودیم این اشخاص به دلیل بی پناهی به قبر پناه آوردهاندواکنش روحانی به نامه جنجالی اصغر فرهادی
خبرگزاری ایسنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز چهارشنبه در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت در محل سالن اجلاس سران اظهار کرد من دیروز از یکی از هنرمندان نامه ای را خواندم که بسیار دردناک بود شنیده بودیم بعضی ها از فقر کارتن خواب می شوند یا زیر پل ها می خوابندببینید؛ واکنش روحانی به ماجرای گورخوابها و نامه اصغر فرهادی
ببینید واکنش روحانی به ماجرای گورخوابها و نامه اصغر فرهادی به این مطلب امتیاز دهید شما قبلا به این مطلب رای داده اید بازدید دانلود کلیدواژه ها گورخواب | روحانی | اصغر فرهادی | نظر متنی نام کامل ایمیل نظر شما لطفآ از نوشتن نظرات خود به-
گوناگون
پربازدیدترینها