واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چپاول 200 هزار وام 5 ميليون توماني معلمان !
اين روزها تعداد زيادي از فرهنگيان و معلمان كشور، چشم انتظار معرفي متخلفان ماجراي صندوق ذخيره فرهنگيان هستند...
نویسنده : نيره ساري
اين روزها تعداد زيادي از فرهنگيان و معلمان كشور، چشم انتظار معرفي متخلفان ماجراي صندوق ذخيره فرهنگيان هستند؛ همان فرهنگياني كه با هدف ارتقاي معيشتي به كسر بخشي از حقوق ماهانه خود رضايت دادند و در صندوق ذخيره سپردهگذاري كردند، همان معلماني كه جمعي از آنها پاداش پايان خدمت خود را دريافت نكردهاند و دولت همچنان به بهانه كمبود اعتبارات از پرداخت پاداش پايان خدمت آنها طفره ميرود، همانهايي كه بر سر كار حاضر ميشوند اما هنوز حقالتدريس سال گذشته را دريافت نكردند، همانهايي كه با امتناع مديران صندوق ذخيره جهت واگذاري خودروي بيكيفيت پرايد آن هم با نرخ سود 15 درصد مواجه شدند، همانهايي كه همواره از كنار فداكاريهايشان سريع رد ميشويم اما خطاهايشان را پررنگ ميكنيم، همانهايي كه بهرغم فشار كاري، تنگي معيشت و دشواريهاي كار معلمي صورت خود را با سيلي سرخ نگه داشتند و منتظر بودند تا شايد به رگ غيرت مسئولان بر بخورد، اما ناگهان خبر اختلاس 8 هزار ميليارد توماني بر سرشان آوار شد!
با گذشت چند ماه از اين موضوع، گويا صندوق ذخيره هنوز سر دراز دارد و هر روز خبر جديدي از تخلفات صندوق ذخيره رونمايي ميشود.
بعد از فاش شدن اعطاي اعتبارات سنگين براي خريد ۸۰۰ دستگاه خودروي لوكس به مديران ارشد صندوق ذخيره فرهنگيان، تأسيس شركتهاي موازي، تخصيص وامهاي بالاي ۱۰۰ ميليون توماني قرضالحسنه با كارمزد صفر درصد به برخي مديران، افزايش سه برابري حقوقها در سه سال، پاداشهاي مالي 700 ميليون توماني پايان سال و سندسازيهاي صوري براي اعطاي وامهاي كلان كه تنها بخشي از پازل فسادهاي صورت گرفته در اين صندوق است، امير خجسته، عضو هيئت تحقيقوتفحص از صندوق ذخيره فرهنگيان گفته است: «8 هزار ميليارد تومان سرمايه فرهنگيان بهدست افراد خاصي داده شده است كه تعداد آنها حدود 30 نفر است و 10 فرد اصلي 500 تا يك هزار ميليارد تومان وام دريافت كردهاند كه حاضر به بازگرداندن آنها نيستند.»
مشخص شدن ابعاد تازه از اين ماجرا در حالي است كه صندوق ذخيره فرهنگيان، بزرگترين هلدينگ آموزش و پرورش يا در معناي وسيعتر آن، يكي از بزرگترين هلدينگهاي اقتصادي كشور محسوب ميشود. با اين وجود به گفته تفحصكنندگان اين حوزه، مديريتها در صندوق، به صورت فاميلي و خانوادگي بوده و قسمت عمده پولها بدون تضامين محكم به افراد خاصي پرداخت شده است.
جالب اينجاست آن زمان كه دولت يازدهم با شعار پاكدستي كار خود را آغاز كرد، زمزمههايي به گوش رسيد كه به اصطلاح اقدام به تشكيل «كميته بررسي غارت اموال» كنند تا بنا به گفته حاميان اين طرح، آنچه در طول هشت سال قبل بر سر منابع مالي كشور آمده است، مورد بررسي قرار گيرد.
آنهايي كه ديروز انگشت اشاره را به سمت قبليها گرفتند و مردم را به عنوان مالباختگان بزرگ غارتگريها معرفي كرده بودند، امروز كجا هستند تا از دولت پاكدست بخواهند اينبار با تشكيل كميتهاي ويژه، تنها اموال به يغما رفته فرهنگيان كشور را برگردانند و حداقل آنچه از جيب اين قشر رفته را بر سر جاي خود قرار دهند؟!
خبر پس ندادن وامهاي 500 تا يك هزار ميليارد توماني را به دليل عدم اخذ تضامين محكم در حالي ميشنويم كه براي خواندن هزار ميليارد تومان بايد 12 صفر مقابل آن بگذاريم. اين رقم تقسيم بر 5 حاصلي با جواب 200 هزار خواهد داشت. يعني با مبلغ چپاول شده فوق، اين امكان وجود داشت تا 200 هزار وام 5 ميليون توماني، آن هم به ضرب ضامنهاي مختلف حقيقي و حقوقي و سفته و چك و... به هر معلم اعطا شود كه نشد.
راستي چه خبر از نطق رئيسجمهور در صحن مجلس شوراي اسلامي كه گفته بود در صندوق ذخيره فرهنگيان اختلاس نشده است؟!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]