تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817516999




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا از مدل پوتین برای مهار طرف های خارجی بهره نمی گیریم؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


راهکار پاسخ به اظهارات زننده و ناپخته مقامات کشورهای همسایه
چرا از مدل پوتین برای مهار طرف های خارجی بهره نمی گیریم؟
ایران به دلایل مختلف که از حوصله این مقال خارج است و همگان کما بیش بدان اشراف و آگاهی داریم، با تهدیدات مختلفی از سوی کشورهای منطقه ای و فرا منطقه ای روبروست و از طرف دیگر در صحنه رقابت های ژئوپلتیکی، گاه تضاد منافع رخ داده میان ایران و کشورهای همسایه باعث می شود که اظهارات و واکنش هایی از سوی مقامات کشورهای همسایه به منصه ظهور برسد که نامتعارف بوده و هیچ همخوانی با اصل حسن همجواری ندارد.
روز نو :  
ایران به دلایل مختلف که از حوصله این مقال خارج است و همگان کما بیش بدان اشراف و آگاهی داریم، با تهدیدات مختلفی از سوی کشورهای منطقه ای و فرا منطقه ای روبروست و از طرف دیگر در صحنه رقابت های ژئوپلتیکی، گاه تضاد منافع رخ داده میان ایران و کشورهای همسایه باعث می شود که اظهارات و واکنش هایی از سوی مقامات کشورهای همسایه به منصه ظهور برسد که نامتعارف بوده و هیچ همخوانی با اصل حسن همجواری ندارد.

 وقوع کشاکش و افزایش تنش در روابط خارجی به خصوص با کشورهای همسایه که حوزه های ارتباطی وثیقی با یکدیگر دارند، دور از ذهن نبوده و هر از گاهی امکان اتفاق دارد اما نکته آنجاست که چگونه باید این تنش ها را مدیریت و واکنش های نامتعارف را مهار کرده و منافع، عزت و اقتدار ملی را از گزند آن مصون داشت.
 
به گزارش روز نو؛ جمهوری اسلامی ایران به واسطه وسعت مرزهای آبی و خاکی و قرارگیری در کریدور ارتباطی شمال- جنوب، شرق- غرب، با کشورهای زیادی مرز مشترک داشته و حلقه استراتژیک سیاست خارجی آن یعنی کشورهای همجاور و همسایه شامل بر کشورهای متعددی است و تنظیم روابط بااین کشورها آنهم با توجه به سیاست های اصولی برآمده از ایدئولوژی حاکم بر کشور و نیز موقعیت ویژه و خاص ایران در ژئوپلتیک منطقه، دارای حساسیت مضاعف و ویژه ای است.
 
ایران به دلایل مختلف که از حوصله این مقال خارج است و همگان کما بیش بدان اشراف و آگاهی داریم، با تهدیدات مختلفی از سوی کشورهای منطقه ای و فرا منطقه ای روبروست و از طرف دیگر در صحنه رقابت های ژئوپلتیکی، گاه تضاد منافع رخ داده میان ایران و کشورهای همسایه باعث می شود که اظهارات و واکنش هایی از سوی مقامات کشورهای همسایه به منصه ظهور برسد که نامتعارف بوده و هیچ همخوانی با اصل حسن همجواری ندارد و اینجاست که ما باید با واکنش های قاطعانه و بهره گیری از ابزارها و اهرم های مختلفی که در اختیار داریم، پاسخی درخور و منطقی به اینگونه اظهارات مبذول داریم.
 
واکنش هایی که لزومی ندارد هزینه افزا بوده و طعم خشونت آمیز داشته باشد اما لازم است به منصه ظهور رسیده و طرف های مقابل را متنبه کرده و آنان را به بازنگری در رفتارها و گفتارهای خود وادارد که دیپلماسی کارآمدانه و منطبق بر منافع ملی نیز بر همین امر صحه می گذارد.
 
در سال های گذشته بارها دیده ایم که برخی مقامات کشورهای عربی که در هیچ عرصه و زمینه ای امکان هماوردی با ایران را ندارند، گاه و بیگاه اظهارات سخیف و نامناسبی علیه کشورمان داشته اند یا در برهه هایی با بالاگیری تنش های منطقه ای و عدم همپوشانی سیاست ها میان ایران و ترکیه، اظهارات نادرستی از سوی مقامات این کشور را شاهد بوده ایم و در آخرین نمونه رئیس پارلمان جمهوری آذربایجان در حالیکه روابط دو کشور طی سال های اخیر روند مثبتی داشته و همین چندی پیش رئیس جمهوری کشورمان با همتای آذربایجانی خود دیدار داشت، در اظهاراتی زشت و زننده، گفته است:«در صورتی که ایران بخواهد به آذربایجان حمله کند از صحنه روزگار محو خواهد شد و پنج دولت جدید در قلمرو کنونی ایران تشکیل خواهند شد.»
 
حال سئوال اینجاست که راهکار برخورد منطقی در راستای تادیب طرف مقابل و پرهیز آنان از تکرار اینگونه اظهارات نادرست، چیست؟. کشورهای دیگر در اینگونه موارد چگونه عمل کرده اند؟
 
بدون شک فارغ از واکنش رسمی مقامات وزارت امورخارجه در اینگونه موارد که به جای خود لازم و ضروری اما کافی و وافی نیست، واکنش های دیگری نیز برای پاسخ به اینگونه اظهارات می تواند در دستور کار قرار گیرد.
 
نیازی هم نیست که تنش افزایی شده و اظهارات تند و هیجانی و اقدامات غیر حساب شده به منصه ظهور رسد. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت ها و امکانات باللقوه خود می تواند در راستای تادیب طرف های مقابل از ابزارهای مختلفی بهره بگیرد.
 
مهم ترین شق آن جلوگیری از مسافرت گردشگران و توریست های ایرانی به کشورهایی است که سالانه پذیرای میلیون ها ایرانی در کشورهای خود هستند و از این راه درآمدهای هنگفتی را از آن خود می کنند. شمار ایرانیانی که به امارات یا ترکیه و همین جمهوری آذربایجان می روند، در سال بالغ بر میلیون ها نفر می شود و اگر جمهوری اسلامی ایران با توجه به رفتارهای نادرست به منصه ظهور رسیده و در واکنش به اظهارات ناپخته مانع از ورود گردشگران ایرانی به این کشورها شود، ضرر هنگفتی به اقتصاد آنان وارد می آید و مشخص نیست چرا ما هیچ گاه از چنین ظرفیت هایی بهره نمی بریم؟! در شقوق بعدی کاهش روابط اقتصادی، جلوگیری از ظرفیت کریدوری ایران در مبادلات تجاری و ... غیره نیز می تواند در دستور کار ایران باشد.
 
به یاد بیاوریم که با افزایش تنش میان ترکیه و روسیه بر سر حمله ترکیه به هواپیمای روسی چگونه ولادیمیر پوتین در واکنش به این اقدام، دستور توقف سفر اتباع روس به ترکیه را صادر کرده و در بازه زمانی اندکی مقامات ترک را وادار به تصحیح رفتار و عذرخواهی از طرف روس کرد.
 
 چرا ما نتوانیم از این ظرفیت بهره گرفته و طرف های ماجراجو را وادار به تصحیح رفتار و گفتارهای خود کنیم؟. به خصوص که تراز تجاری صنعت توریسم ما با کشورهای همسایه به شکل فزاینده ای به نفع آنان مثبت است و این ما هستیم که هزینه های فراوان و پول های بسیاری را از این طریق به اقتصاد این کشورها تزریق می کنیم.
 
به هر روی در دنیای امروز مبادلات و مراودات اقتصادی مهم ترین رکن روابط خارجی کشورها را شامل می شود و چه خوبست ما از این ظرفیت در راستای تامین منافع ملی و تصحیح رفتارهای نابخردانه و اظهارات سخیف برخی مقامات کشورهای همسایه بهره بگیریم.


*خرداد




تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن